O polskich shiploverach
- dessire_62
Która lista "black or white"? Ja bym poczekał do wydania "ORP Wilk - okaleczony drapieżnik",wydanie książki przeciąga się już o rok!!!,ale sądząc po opisie są małe szansę na zmianę stylu pisania ,niestety .Grom pisze:No to nominujemy tego Borowiaka czy nie ?
http://www.gandalf.com.pl/b/orp-wilk-ok ... rapieznik/Odkrywa fakty nieznane z historii żelaznego drapieżnika w latach 1940-1945 na Zachodzie, często wstrząsające: bunty i unikanie służby przez załogę, demoralizację, niekompetencję i nieudolność kadry oficerskiej, kulisy samobójczej śmierci kmdr ppor. Krawczyka oraz inne.
-
sprostowanie
Wydaje mi się, że to pomyłka - cykl był/jest autorstwa fdt (Alfred Światły), cykl Xena o Orle był dopiero w postaci długiej i zażartej dyskusji, tu na Forum, po Jego POJEDYNCZYM artykule - oby takich więcejAdam pisze:(...) czy też cykl Ksenofonta o ORP Orzeł są dobrymi przykładami tego co warte jest nagrody.
-
uniwersalny cytat z kultowego "Rejsu"
Każdy może prawda krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki panie to nikomu... Mmmm... Tak nie... Nie podoba się. Więc dlatego z punktu mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić żeby tej krytyki nie było. Tylko aplauz i zaakceptowanie. Tych naszych prawda punktów, które stworzymy.deglock pisze:Chcę tylko zwrócić uwagę na fakt, że krytyka jest rzadko merytoryczna i zdarzały się przypadki ataków personalnych co jest przykre. Myślę, że pomysł pothkana jest całkiem dobry i do realizowania.
Re: uniwersalny cytat z kultowego "Rejsu"
Nic nie zrozumialem, a szkoda.Andrzej J. pisze:Każdy może prawda krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki panie to nikomu... Mmmm... Tak nie... Nie podoba się. Więc dlatego z punktu mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić żeby tej krytyki nie było. Tylko aplauz i zaakceptowanie. Tych naszych prawda punktów, które stworzymy.deglock pisze:Chcę tylko zwrócić uwagę na fakt, że krytyka jest rzadko merytoryczna i zdarzały się przypadki ataków personalnych co jest przykre. Myślę, że pomysł pothkana jest całkiem dobry i do realizowania.
Ze ktrytyka jes bezprzedmiotowa i bezpodmioptowa sie nie zgadzam,.
za kazdym razem podawalem przynajmniej jeden argument,
Grom pomogl jak cholera. Zwracam tylko uwage na moje poprzednie maile
1 (jeden) powazny blad dyskredujacy autora i jego wiedze wystarczy,
Czy nie trzeba wszystkiego udowadniac?
Tak, ale tylko jak chodzi o kare smierci, lub przynajmniej dozywocia. Jesli autor popelnia powazny blad , ktory mozna w 15 minut sprawdzic, sam sie dyskredytuje, uwazam ze reszta nie gra roli. Nikt nie pisze majac KM (karabin maszynowy) przdstawiony do skroni.
Ostatnio zmieniony 2008-10-16, 00:20 przez AvM, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- pothkan
- Kontakt:
Re: uniwersalny cytat z kultowego "Rejsu"
AvM pisze:Nic nie zrozumialem, a szkoda.Andrzej J. pisze:Każdy może prawda krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki panie to nikomu... Mmmm... Tak nie... Nie podoba się. Więc dlatego z punktu mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić żeby tej krytyki nie było. Tylko aplauz i zaakceptowanie. Tych naszych prawda punktów, które stworzymy.
Proszę nadrobić zaległości filmowe

Mopze lepioej od razu Borowiakowi i jego wydawcomds43 pisze:A może taką ocenę pozostawić Czytelnikom???????AvM pisze:Tu sie nikogo nie dyskredytuje.I lepiej byłoby się skupić na tym wątku a nie starać się dyskredytować innych.
Borowiak i inni zdyskredytowalis sie sami!

a ocene Katynia .. Putinowi ...
co ze bzdety.
Ci co tu pisza to CZYTELNICY, przeciez nic nikt zlego nie napisza o swoim artykule.
- dessire_62
No i mamy pierwszego kandydata do nagrody głównej ,przedni cytat Panie Andrzeju ,oddający istotę sprawy .Andrzej J. pisze:Każdy może prawda krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki panie to nikomu... Mmmm... Tak nie... Nie podoba się. Więc dlatego z punktu mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić żeby tej krytyki nie było. Tylko aplauz i zaakceptowanie. Tych naszych prawda punktów, które stworzymy.

ex aequo dla AvM .AvM pisze:Mopze lepioej od razu Borowiakowi i jego wydawcom Smile
a ocene Katynia .. Putinowi ...
co ze bzdety.
Ci co tu pisza to CZYTELNICY, przeciez nic nikt zlego nie napisza o swoim artykule.

Pozdrawiam.
Swego czasu, jeszcze w latach 90., w branżowym piśmie "Notes Wydawniczy" istniała taka "czarna lista" książek (jak kto ciekawy, to może w większych bibliotekach obejrzeć). Prowadził to dr Marek Gumkowski, wybitny fachowiec od książki. Miało to postać recenzji (!!!) bardzo solidnie napisanej. Z wytknięciem konkretnych błędów i niedociągnięć - zarówno merytorycznych, jak edytorskich (choćby Petrek na obwolucie dzieła znanego wszystkim shiploverom).
I tego rodzaju "czarna lista" byłaby się przydała.
I tego rodzaju "czarna lista" byłaby się przydała.
- Jacek Bernacki
- dessire_62