QUIZ :)
4 i 22 - ta sama nazwa: Formidable
8 i 18 - ta sama bandera: japońska (Kirishima i o.p. typu Harushio - typ o.p. z dużym znakiem zapytania)
5 i 12 - ta sama klasa/"typ": fregaty rakietowe (ukraińska Gietman Sagajdacznyj i indyjska Tabar)
Strzały na długi dystans i zapewne ze sporym rozrzutem (ale za to z poprawką:) ):
20 i 21 - ta sama bandera: włoska
10 i 17 - ta sama klasa: kanonierki (nasz Generał Haller i... bo ja wiem... jakaś holenderska???)
Zostałoby 1 i 3 z taką sama nazwą, ale nie mam pojęcia co to za nazwa
8 i 18 - ta sama bandera: japońska (Kirishima i o.p. typu Harushio - typ o.p. z dużym znakiem zapytania)
5 i 12 - ta sama klasa/"typ": fregaty rakietowe (ukraińska Gietman Sagajdacznyj i indyjska Tabar)
Strzały na długi dystans i zapewne ze sporym rozrzutem (ale za to z poprawką:) ):
20 i 21 - ta sama bandera: włoska
10 i 17 - ta sama klasa: kanonierki (nasz Generał Haller i... bo ja wiem... jakaś holenderska???)
Zostałoby 1 i 3 z taką sama nazwą, ale nie mam pojęcia co to za nazwa

4 i 22 - dobrze
8 i 18 - dobrze (u mnie było, że to op typu Yushio (czy jakoś tak
))
5 i 12 - chodzi o to, że nr 5 to fregata w NATOwskim kodzie określana jako Krivak 3, a Talwar to rozwinięcie tych okrętów (taki Krivak mod
). Taka w sumie dziwna para ale taką se ubzdurałem
. Zaliczone.
10 i 17 - dobrze (holenderska to Flores)
pozostałe dwie odpowiedzi są błędne, rozwiązanie kryje się nawet na burtach okrętów
Jeszcze można zgadywać, ale zwycięzce już mamy! Brawo Grzechu!!
8 i 18 - dobrze (u mnie było, że to op typu Yushio (czy jakoś tak
5 i 12 - chodzi o to, że nr 5 to fregata w NATOwskim kodzie określana jako Krivak 3, a Talwar to rozwinięcie tych okrętów (taki Krivak mod

10 i 17 - dobrze (holenderska to Flores)
pozostałe dwie odpowiedzi są błędne, rozwiązanie kryje się nawet na burtach okrętów
Jeszcze można zgadywać, ale zwycięzce już mamy! Brawo Grzechu!!
Hehseawolf pisze:zwycięzce już mamy! Brawo Grzechu!!
Może zacznę grać w totka? To już druga wygrana w tym tygodniu - wcześniej wygrałem iPoda w 'branżowym' losowaniu
Jednocześnie informuję, że z nagród fundowanych przez Karola rezygnuję, a to z tego powodu, że Karol wcześniej wygrał je w moim konkursie na najdłuższą nazwę okrętu.
Może - jeśli nikt się nie zgłosi po nagrody - ustanowić jakiś 'fundusz nagrodowy' na przyszłość? Jeśli pomysł będzie miał rację bytu, to sam coś niecoś do puli dorzucę.
No i bardzo jestem ciekawy ostatnich odpowiedzi - pamięć nietęga, więc nawet nie kojarzę czy w ogóle i jeśli tak to gdzie widziałem te okręty.
"Shigure ta para już była" ... ups !!! tak to jest jak się bierze okulary babci zamiast swych własnych
Cochise uważaj bo "Teletubiśgate" jeszcze nie wystygł i i ten uśmiech może być zle odebrany
... chociaż jeśli nikt nie chce czerwonej torebki ala Tinky Winky to może Ewa Sowińska nie będzie w to forum ingerować ?

Cochise uważaj bo "Teletubiśgate" jeszcze nie wystygł i i ten uśmiech może być zle odebrany