Skład grup lotniczych japońskich lotniskowców

Okręty Wojenne lat 1905-1945

Moderatorzy: crolick, Marmik

Awatar użytkownika
Ksenofont

Post autor: Ksenofont »

Daniel-Martola pisze:
Cabal pisze:po co wydawnictwo Aj-press stosuje dwujęzyczność swojch publikacji?
Po to samo jak Kagero [...]
Obydwie oficyny są obecne na rykach światowych.
Polska historiografia (i marynistyka) jest jedną z najprężniejszych na świecie. W obcych krajach książki wydane w Polsce (dwujęzyczne, ale nie tylko) spotyka się częściej niż francuskie i niemieckie (bo Ci, w zadufaniu, wydają książki tylko po swojemu).

Gdyby nie obce rynki to publikacje te byłyby o wiele gorszej jakości, miałyby większą cenę - prawdopodobne, że wcale by ich nie było.

Pozdrawiam
Ksenofont
Myślisz, że było zagrożenie, które im umknęło; problem, którego nie poruszyli; aspekt, którego nie rozpatrywali; pomysł, na który nie wpadli; rozwiązanie, którego nie znaleźli?!?
Obrazek
Awatar użytkownika
Daniel-Martola
Kontakt:

Post autor: Daniel-Martola »

Nie widzę problemu w wydawaniu raz po polsku a raz w języku obcym. Dla polskiego klienta część obcojęzyczna jest najczęściej nieprzydatna. Dla anglojęzycznego odwrotnie. Jakoś początkowo AJpress wydawał właśnie tak przez ładne kilka lat. I było ok.
A ponieważ byłem świadkiem przypadkowym pewnych rozmów to mówię jak słyszałem - kasa.... Klient zapłaci więcej. I tak jest.

pozdrawiam
shigure

Post autor: shigure »

Zapewne podpadnę wielu ludziom ale w pełni popieram Daniela - co prawda ekonomista ze mnie żaden ale mogę wypowiedzieć się jako potencjalny kupiec i klient.Przeraża to co dzieje się z EOW ponieważ jak to wspomniał Daniel - kasa po pierwsze primo ( jak mawiał Jan Kobuszewski ) a po drugie primo w tej chwili mam dość sporą ilość 1,2 i trzeciego egzemplarza ... którym brak zakończenia w postaci kolejnego numeru.Na np.Taiho zapewne jak i wielu kolegów oczekuję DOŚĆ SPORY CZAS.Dla mnie dwujęzykowe wydanie w jednym numerze jest czymś pozbawionym sensu ale jak zaznaczyłem jestem tylko potencjalnym klientem a nie ekonomistą :cry:
ODPOWIEDZ