Książki stare, używane, ciekawe... i do kupienia.
Tak, mam na to dowód na półceJarek C. pisze:Może mało istotne pytanie ale bardzo mnie interesuje czy ktoś wie czy poszczególne części wychodziły w dwóch wersjach - w twardej i miekkiej okładce ?crolick pisze:Oprócz cz. V na allegro oferują również cz. I i IV tomu I oraz cz. I tomu II.
To tylko informacja dla coponiektórych
Podczas gdy Kłapouchy wszystkim się zadręcza,
Prosiaczek nie może się zdecydować, Królik wszystko kalkuluje,
a Sowa wygłasza wyrocznie - Puchatek po prostu jest...
Mógłbyś dodać więcej szczegółów. Czy wszystkie części/tomów wyszły w dwóch wersjach ?crolick pisze:Tak, mam na to dowód na półceJarek C. pisze:Może mało istotne pytanie ale bardzo mnie interesuje czy ktoś wie czy poszczególne części wychodziły w dwóch wersjach - w twardej i miekkiej okładce ?crolick pisze:Oprócz cz. V na allegro oferują również cz. I i IV tomu I oraz cz. I tomu II.
To tylko informacja dla coponiektórych
Wydaje mi się, że tylko jedna część została wydana w dwóch wersjach w sensie miękkiej i twardej oprawy - część czwarta I tomu - na Allegro jest teraz w twardej oprawie, a ja mam w domu w miękkiej.Jarek C. pisze:Mógłbyś dodać więcej szczegółów. Czy wszystkie części/tomów wyszły w dwóch wersjach ?
Część II pierwszego tomu została wydana w miękkiej oprawie w roku bodaj 1986 jako wydanie II poprawione. Tak więc i ten tom jest w dwóch oprawach, ale są to różne wydania.
Ponadto część pierwsza I tomu została wydana w Polsce (w latach 60-tych?) z przeznaczeniem do bibliotek wojskowych. Jak się wydaje odbyło się to z całkowitym naruszeniem praw autorskich...
Czy poza różną ilością załoczników obie wersję różnią się zawartością merytoryczną?! Albowiem słyszałem, iż różnica w objętości między oboma wydaniami jest gigantyczna - w jednym przypadku mamy do czynienia z 400 stronami a w drugim aż z 740!!Jarek C. pisze:Były dwa wydania tej książki (różne). Oba mają różną ilość załączników (trzeba uważać).
Witam !
Wszystkim zaintersowanym tematyką okrętów podwodnych - tym razem współczesność - polecam link i zawarte tam informacje :
http://historyton.pl/catalog/product_in ... ts_id=4846
Wszystkim zaintersowanym tematyką okrętów podwodnych - tym razem współczesność - polecam link i zawarte tam informacje :
http://historyton.pl/catalog/product_in ... ts_id=4846
Róznią sie treścią i dość sporo objetością.crolick pisze:Czy poza różną ilością załoczników obie wersję różnią się zawartością merytoryczną?! Albowiem słyszałem, iż różnica w objętości między oboma wydaniami jest gigantyczna - w jednym przypadku mamy do czynienia z 400 stronami a w drugim aż z 740!!Jarek C. pisze:Były dwa wydania tej książki (różne). Oba mają różną ilość załączników (trzeba uważać).
W 1958 roku wyszła tego samego autora książeczka licząca 48 stron pod tytułem "Obrona wybrzeża w 1939 roku" wydana przez PWN. Dzisiaj praktycznie nie do zdobycia
W miękiej okładce mam oryginały:Zelint pisze:Wydaje mi się, że tylko jedna część została wydana w dwóch wersjach w sensie miękkiej i twardej oprawy - część czwarta I tomu - na Allegro jest teraz w twardej oprawie, a ja mam w domu w miękkiej.Jarek C. pisze:Mógłbyś dodać więcej szczegółów. Czy wszystkie części/tomów wyszły w dwóch wersjach ?
Część II pierwszego tomu została wydana w miękkiej oprawie w roku bodaj 1986 jako wydanie II poprawione. Tak więc i ten tom jest w dwóch oprawach, ale są to różne wydania.
Ponadto część pierwsza I tomu została wydana w Polsce (w latach 60-tych?) z przeznaczeniem do bibliotek wojskowych. Jak się wydaje odbyło się to z całkowitym naruszeniem praw autorskich...
- tom I część 3
- tom I cześć 5 (MW)
- tom II część 2
OK, dzięki za informację - czyli nie ma sensu kupować starego wydania i próbować dotrzeć do 'nowych' załączników...Jarek C. pisze:Róznią sie treścią i dość sporo objetością.crolick pisze:Czy poza różną ilością załoczników obie wersję różnią się zawartością merytoryczną?! Albowiem słyszałem, iż różnica w objętości między oboma wydaniami jest gigantyczna - w jednym przypadku mamy do czynienia z 400 stronami a w drugim aż z 740!!Jarek C. pisze:Były dwa wydania tej książki (różne). Oba mają różną ilość załączników (trzeba uważać).
W 1958 roku wyszła tego samego autora książeczka licząca 48 stron pod tytułem "Obrona wybrzeża w 1939 roku" wydana przez PWN. Dzisiaj praktycznie nie do zdobycia(nakład 2500 szt.).