Czy ten maszt niejest przypadkiem za wysoki.Wiem ladny ale ja to raczej usunol bym go z pola widzenia systemuw nawigacji i kierowania ogniem.
Ale w sumie to pewnie nieprzeszkadza . przy przechodzeniu na radary albo je tam umieszczano albo obcinano chyba wiec jakies obawy byly.
no i ten bom mocowany do komina . nielepiej go posadowic na pokladzie albo zrobic solidny jak na bb35 Texas
domek pisze:Czy ten maszt niejest przypadkiem za wysoki.Wiem ladny ale ja to raczej usunol bym go z pola widzenia systemuw nawigacji i kierowania ogniem.
Ale w sumie to pewnie nieprzeszkadza . przy przechodzeniu na radary albo je tam umieszczano albo obcinano chyba wiec jakies obawy byly.
no i ten bom mocowany do komina . nielepiej go posadowic na pokladzie albo zrobic solidny jak na bb35 Texas
to Ryszarda, a poniżej w oryginale
a ten z lat 20-tych
Swoją drogą 65 stron rękopisu gotowe, jeszcze tylko dziesięć i przepisuję do kompa, obojętnie na czym się skończy powiastka
widać ewidentne okrojenie rysunku, bo po co dawać bom ku rufie bez lin? Każdy żeglarz powie, że brakuje tu lin, bo o antenach radio też nie wspominając
domek pisze:A moze poprostu powiecie mi po co ten maszt
A, o to, to już trzeba Francuzów spytać
no nie przesadzajmy, pytanie po co okrętowi Grotmaszt jest łagodnie mówiąc kpiną z budownictwa okrętowego, bo nawet okręty stealth mają grotmaszt
to co byscie zrobili jak by byl taran wiosla i gniazda proc lep na....
to jasne, byłbyś naszym napędem, za herezje na temat budowy okrętów
potrzebuje pilnie zasięg strzału jedenastek Lutzow w 1941 roku w styczniu-lutym
oczywiście, że wiem iż od marca był dopiero gotowy, ale dla powieści przyśpieszył o dwa miechy a i komendanta chyba mu dam innego...
Crolick podasz mi adres E-mail na który mam Ci przysłać tekst ORP Paris w pdf, bo jak konkurs ma dojść do skutku, to trzeba mieć co prezentować, nie aktualnie przepisuję na plik doc
a obrazek okrętu Ryszarda chcesz mieć wklejony, czy osobno go dodasz?
karol pisze:Crolick podasz mi adres E-mail na który mam Ci przysłać tekst ORP Paris w pdf, bo jak konkurs ma dojść do skutku, to trzeba mieć co prezentować, nie aktualnie przepisuję na plik doc
a obrazek okrętu Ryszarda chcesz mieć wklejony, czy osobno go dodasz?
Rysunek - jak podeslesz doc'a może być osobno. A jak w pdf to wstaw.
BTW. Czy Ryszard albo Ty jesteście zarejstrowani na dws.org?!
Podczas gdy Kłapouchy wszystkim się zadręcza,
Prosiaczek nie może się zdecydować, Królik wszystko kalkuluje,
a Sowa wygłasza wyrocznie - Puchatek po prostu jest...
karol pisze:ja nie jestem zarejestrowany, ale Ryszard chciał się rejestrować? No Ryszardzie, czyn społeczny Ciebie czeka
Karolu. Znaczy, rozumiesz, ja pamiętam czyny społeczne i samą ich ideę. Pamiętam jeden, kiedy to wyrównaliśmy kawałek działki przy ulicy, żeby ładniej wyglądało, a na drugi dzień koparki wykopały "rowek", bo tam jakieś kable mialy iść.
Tylko, co ja mam zrobić w tym czynie teraz? Wstawić tam ten rysunek, jako poborowy ? Może sposobniej będzie, jak zrobisz PDF-ke i wstawisz go w dokument. Co Ty na to ?
UWAGA! Od 2024 konto prowadzone przez Żonę RyszardaL (Małgorzatę).
karol pisze:potrzebuje pilnie zasięg strzału jedenastek Lutzow w 1941 roku w styczniu-lutym
oczywiście, że wiem iż od marca był dopiero gotowy, ale dla powieści przyśpieszył o dwa miechy a i komendanta chyba mu dam innego...
Chcesz "Parisa" do służby już po pół roku wprowadzić?
Ja rozumiem, że na jasny orzech to go można i w dwa miesiące pomalować, ale skąd wziąłeś personel?
Myślisz, że było zagrożenie, które im umknęło; problem, którego nie poruszyli; aspekt, którego nie rozpatrywali; pomysł, na który nie wpadli; rozwiązanie, którego nie znaleźli?!?
Ja rozumiem, że na jasny orzech to go można i w dwa miesiące pomalować, ale skąd wziąłeś personel?
I nadal moje wątpliwości co do stateczności nie są rozwiane:
W 1913 wygladały dużo niżej:
O.. Xenio. Nie ma problemu z personelem. Przypomnij sobie, że w czasach Nelsona z łapanki brali i mieli doskonale wyszkolone załogi zdolme do pokonania każdego przeciwnika.
Stateczność też nie będzie problemem. Zobacz, jak Japy przebudowali swoje pancerniki. Taki "Kirishima", dla przykładu, miał cholernie wysokie nadbudówki i dopiero stracił statecznośc, jak szedł na dno, a "Paris" ma jedynie klasyczny trójnóg z dalmierzem. To ile może to ważyć.
UWAGA! Od 2024 konto prowadzone przez Żonę RyszardaL (Małgorzatę).
I nadal moje wątpliwości co do stateczności nie są rozwiane:
W 1913 wygladały dużo niżej:
O.. Xenio. Nie ma problemu z personelem. Przypomnij sobie, że w czasach Nelsona z łapanki brali i mieli doskonale wyszkolone załogi zdolme do pokonania każdego przeciwnika.
Stateczność też nie będzie problemem. Zobacz, jak Japy przebudowali swoje pancerniki. Taki "Kirishima", dla przykładu, miał cholernie wysokie nadbudówki i dopiero stracił statecznośc, jak szedł na dno, a "Paris" ma jedynie klasyczny trójnóg z dalmierzem. To ile może to ważyć.
a nabur byl ale z floty cywilnej pozatym piraci i inny elemet czasem
na galery ale to pewnie na srudziemnym baedziej
b radary amerykanow napewno sie cieszyly pozatym ja bym sie bardziej fuso podparl