Podciągnąłem nieco dziobową nadbudówkę z masztem. Nawet jest zegar, ale wskazuje złą godzinę.

Karolu, co z tym kominem. Pochylony, jak na "Burzy", być nie może, bo okręt mógł utracić powagę i przestać być pancernikiem.

napisz koniecznie, Crolick będzie zachwycony!Rogelio pisze:W sprawie powieści o OF Paris próbowałem cosik napisać, ale szybko chęci opadłyAle mam za to pomysł:
-przejęcie pancernika przez Polaków i remont (zdjęcia bocznych wież art. głownej)
-rejsy konwojowe po północnym Atlantyku
-pościg za faszystowskim korsarzem
-uszkodzenie przez U-boota i dopłynięcie na granicy pływalności do USA
-remont w USA i przezbrojenie na okret plot. - działa 127mm i 40mm
-udział w inwazji na Sycylię i we Włoszech
-bateria plot. "uganiająca się" za V1 na południe od Anglii
-zakończenie wojny w jakimś z niemieckich portów
Taki mam zarys mej powieści, może cosik napisze.
No ba!!karol pisze:napisz koniecznie, Crolick będzie zachwycony!Rogelio pisze:W sprawie powieści o OF Paris próbowałem cosik napisać, ale szybko chęci opadłyAle mam za to pomysł:
-przejęcie pancernika przez Polaków i remont (zdjęcia bocznych wież art. głownej)
-rejsy konwojowe po północnym Atlantyku
-pościg za faszystowskim korsarzem
-uszkodzenie przez U-boota i dopłynięcie na granicy pływalności do USA
-remont w USA i przezbrojenie na okret plot. - działa 127mm i 40mm
-udział w inwazji na Sycylię i we Włoszech
-bateria plot. "uganiająca się" za V1 na południe od Anglii
-zakończenie wojny w jakimś z niemieckich portów
Taki mam zarys mej powieści, może cosik napisze.
Ale jakich on Włochów na Atlantyku znajdzie?crolick pisze:No ba!!karol pisze:napisz koniecznie, Crolick będzie zachwycony!Rogelio pisze:-pościg za faszystowskim korsarzem![]()
a dlaczego?mcwatt pisze:Jeśli już to na rufowych, burtowe nie mogłyby się obracać z katapultami...karol pisze: swoją drogą Ryszardzie, katapulty na francuskich okrętach typu La Galissonniere były posadowione na wieżach kalibru głównego, a Paris ma dwie takie wieże na burtach
Ze względu na mały prześwit między wieżą a nadbudówkami. Katapulta ma spore gabaryty i zachaczałaby o nadbudówki. Zobacz na jakimś rysunku francuskich KRL jak wystaje...karol pisze:a dlaczego?mcwatt pisze:Jeśli już to na rufowych, burtowe nie mogłyby się obracać z katapultami...karol pisze: swoją drogą Ryszardzie, katapulty na francuskich okrętach typu La Galissonniere były posadowione na wieżach kalibru głównego, a Paris ma dwie takie wieże na burtach