ORP Wicher
Re: ORP Wicher
Krolik - czy masz te zdjęcia w większej rozdzielczości?!Krolik pisze:Jesli Ciebie takie fotki zainteresuja to prosze !!
Ktos juz wspominal tutaj o nich !
Podczas gdy Kłapouchy wszystkim się zadręcza,
Prosiaczek nie może się zdecydować, Królik wszystko kalkuluje,
a Sowa wygłasza wyrocznie - Puchatek po prostu jest...
Czy kolega może bliżej sprecyzować gdzie są te zdjęcia?! Przeszukałem grupę od dziobu do rufy i żadnych zdjęć Wichra nie znalazłem!!Piotr S. pisze:Na onecie w niusach militaria pl, znalazłem zdjęcia naszego ORP wicher były to zdjecia z niemieckich kronik wykonanych przez fotografów z wermachtu pokazywały wrak oraz jego inspekcje oprucz tego było wiele innych zdjęć z oksywia i naszych okretów przejętych przez niemców . Zdjecia te na pewno nie były oficjalnie przedstawiane w polsce duża część tych zdjęć była w kolorze . Moge żałować że ich tu nie przedstawiłem bo to był by dobry temat , w sumie nic nie stoi na przeszkodzie można by je poszukać tam w archiwum
Podczas gdy Kłapouchy wszystkim się zadręcza,
-
ORP Wicher
Wygląda fantastycznie.Ciekawe jak sprawowałby się podczas konwojowania.Może miałby na swoim koncie Uboota? D Mayen
-
ORP Wicher
Gryf w nowych wcieleniach jest rewelacyjny.Ciekawe jakby wyglądał jako jednostka szkolna w latach 50-tych zakładając iż wojnę przeżyłby i stan okretu pozwoliłby na dalszą eksploatację chociarz Burza będąca w stanie opłakanym została jednak reanimowana.Szkoda że brak jest zdjęć z przebudowy Burzy a może są fotki z "egzekucji" Burzy w stoczni złomowej? Co do Wichra to ja również sparawdziłem "newsy militaria", gały wyszły mi z orbit i zdjęć Wichra nie znalazłem. Zakładam iż "na moim mostku" coś przegapili.Wichrze gdzie jesteś? pozdrawiam D Mayen