Okręty podwodne - przyczyny braku popularności?

Okręty Wojenne lat 1905-1945

Moderatorzy: crolick, Marmik

MiKo
Admin FOW

Post autor: MiKo »

Wracając do tematu, kolega "Góral44" podesłał mi swój ostatni renderek i prosił by go tu umieścić aby zadać kłam tutułowi topicu. Co też niniejszym czynię ;)

Obrazek
Awatar użytkownika
Ksenofont

Post autor: Ksenofont »

Całkowity brak zaintereswania OP: http://fow.aplus.pl/forum/viewtopic.php?p=36535#36535
X
Myślisz, że było zagrożenie, które im umknęło; problem, którego nie poruszyli; aspekt, którego nie rozpatrywali; pomysł, na który nie wpadli; rozwiązanie, którego nie znaleźli?!?
Obrazek
shigure

Post autor: shigure »

Oj dawno mnie nie było ale widzę iż Nala duchowo obecny i aktywny bo jak widzę wszystko co poniżej pancernika to już tylko pomocnicze chyba jest :lol:
A żal straszny bo udział okrętów podwodnych i ich wkład chyba niepodważalny jest.
rico31

okręty podwodne a nawodne

Post autor: rico31 »

Panowie ja uważam że temat o okętach podwodnych jest dobry tak samo jak i o nawodnych sam fak że takie cos może pływac pod wodą jest
fascynujące
aha i takie cos może zatopic te wasze okrety nawodne i nawet nie będziecie wiedzieli z kąd dostaliscie!!!!!
a co do tego rendera w poscie Miko to jest rewelacyjny i jak tu nie zakochac się w U-Bootach :-D
shigure

Zawsze fascynował mnie jedna rzecz.Mianowicie U-Booty typu IX były pod względem tzw.komfortu załogi daleko w tyle jeśli chodzi o Gato itd.natomiast zauważcie długość patrolu i efekty.I do końca wojny morale w U-Bootwaffe było jakże wysokie ... Amerykanie ?.Zabrakło maszynki do lodów i tragedia :lol:
Pamiętacie opinię specjalistów którzy po zdobyciu póżniejszego HMS Graph stwierdzili że "jak można na tym pływać" ... a Niemcy pływałi po dwa,trzy miesiące kiedy Angole wypływali na dwutygodnowy patrol.
karolk

Post autor: karolk »

shigure pisze:Oj dawno mnie nie było ale widzę iż Nala duchowo obecny i aktywny bo jak widzę wszystko co poniżej pancernika to już tylko pomocnicze chyba jest :lol:
A żal straszny bo udział okrętów podwodnych i ich wkład chyba niepodważalny jest.
bo ja wiem, czy zainteresowanie okrętami nawodnymi mozna nazwać duchem Nala? :-)
Awatar użytkownika
sebian
Zwycięzca QUIZ-u FOW

Post autor: sebian »

karolk pisze: bo ja wiem, czy zainteresowanie okrętami nawodnymi mozna nazwać duchem Nala? :-)
nie nie nie nie
NIE!

nawodny sebian
shigure

Nie miałem na myśli zainteresowania okrętami nawodnymi ale faktem iż rzadko przetrwa temat nie dotyczący pancernego brata a jeśli nawet to i pod tytułem U-Boot po jakimś czasie pojawi się dyskusja o Bismarcku lub Admirale :lol:
Awatar użytkownika
sebian
Zwycięzca QUIZ-u FOW

Tak juz jest.
Kazda dyskusja informatykow zawsze zejdzie na windows vs linux :D
Awatar użytkownika
jareksk

Post autor: jareksk »

A inne s ystemy :oops: Co z dozorowcami, kanonierkami, ścigaczami nie mówiąc o holownikach i okrętach bazach (coś ucichło) ?
Fax et tuba
Awatar użytkownika
Grzechu

Post autor: Grzechu »

sebian pisze:Kazda dyskusja informatykow zawsze zejdzie na windows vs linux :D
Nieprawda! Wśród moich znajomych z branży modny jest ostatnio temat o istocie dobra i zła :P
(A najlepiej dyskutuje się po piątym, szóstym piwku - włącza się wyższy poziom abstrakcji ;) )
Awatar użytkownika
sebian
Zwycięzca QUIZ-u FOW

Grzechu pisze:
sebian pisze:Kazda dyskusja informatykow zawsze zejdzie na windows vs linux :D
Nieprawda! Wśród moich znajomych z branży modny jest ostatnio temat o istocie dobra i zła :P
(A najlepiej dyskutuje się po piątym, szóstym piwku - włącza się wyższy poziom abstrakcji ;) )
eee, ja to o d...ach, ale nie jestem informatykiem :D
shigure

Oj Sebian zapewniam iż skromność przez Grzecha przemawia ponieważ po piątym ,szóstym piwku to on nie tylko informatyczne :lol: tematy poruszał.
Przy okazji - pozdrowienia Grześ :piwo:
karolk

Post autor: karolk »

shigure pisze:Nie miałem na myśli zainteresowania okrętami nawodnymi ale faktem iż rzadko przetrwa temat nie dotyczący pancernego brata a jeśli nawet to i pod tytułem U-Boot po jakimś czasie pojawi się dyskusja o Bismarcku lub Admirale :lol:
zwróć uwagę, że tylko Bismarck rozbudza szczególne emocje, topic o Tirpitzie bezbarwny, jakby to był U-111 :lol:
shigure

Czego to reklama nie potrafi zdziałać w dzisiejszych czasach :lol:
A tak na marginesie to ostatnio jedna z koleżanek w pracy żaliła się innym jak to jej mąż na "przechlapane" ponieważ wypłynął w trzymiesieczny rejs i musi dzielić kabinę z innym facetem.Przyznaję iż podjąłęm się beznadziejnego zadania jakim było wytłumaczenie jej sytuacji załóg U-Bootów podczas znacznie dłuższych rejsów ...
Po raz kolejny przekonałem się że pewnych rzeczy wręcz nei można starać się pewnym kobietom wytłumaczyć :cry:
ODPOWIEDZ