Z-Plan Kriegsmarine
Z-Plan Kriegsmarine
Witam
gdzie mogę znaleść rysunki (rzut z góry) okrętów , które miały być wybudowane w ramach zatwierdzonego przez Hitlera planu rozbudowy Kriegsmarine zwanego "Z-Plan" . Szczególnie chodzi mi o okręty liniowe typu H-N , pancerniki typu O-Q , krążowniki typów P1-P12 , M-P , Q-R oraz krążowników z pokładem lotniczym typu A II/IIa , A III , A IV , E IV i E V .
gdzie mogę znaleść rysunki (rzut z góry) okrętów , które miały być wybudowane w ramach zatwierdzonego przez Hitlera planu rozbudowy Kriegsmarine zwanego "Z-Plan" . Szczególnie chodzi mi o okręty liniowe typu H-N , pancerniki typu O-Q , krążowniki typów P1-P12 , M-P , Q-R oraz krążowników z pokładem lotniczym typu A II/IIa , A III , A IV , E IV i E V .
"Rysunek techniczny, metoda odwzorowania obiektu technicznego, np. budynku, maszyny, elementu konstrukcyjnego, na płaszczyźnie rysunku. Rysunek techniczny przedstawia przedmiot w dwóch, trzech lub więcej rzutach wzajemnie prostopadłych, tak aby wszystkie jego detale zostały odwzorowane."
Widocznie kolego Macieju nie miałeś w szkole przedmiotu zwanego "Rysunek techniczny" , ale tego uczono nawet na tzw. "Zajęciach technicznych" .
Tak więc jestem pewien , że chodzi mi o rzut z góry .
Cypis
Widocznie kolego Macieju nie miałeś w szkole przedmiotu zwanego "Rysunek techniczny" , ale tego uczono nawet na tzw. "Zajęciach technicznych" .
Tak więc jestem pewien , że chodzi mi o rzut z góry .
Cypis
Przechodząc do rzeczy i zostawiając definicje rysunku technicznego 
Jest kilka źródeł gdzie można tego szukać.
1. Breyer - Schalchtschiffe und Schlachtkreuzer ...
2. Gakken 41 - Battleships of the world (AIII)
3. Książka Ericha Gronera - German Warships 1815-1945 Volume One. Major Surface Vessels.
4. Marine Arsenal - różne nr-y
Jeśli szukasz linków w sieci, to niestety nie pomogę, bo marynarka "Helmutów"
nie specjalnie mnie interesuje.
Jest kilka źródeł gdzie można tego szukać.
1. Breyer - Schalchtschiffe und Schlachtkreuzer ...
2. Gakken 41 - Battleships of the world (AIII)
3. Książka Ericha Gronera - German Warships 1815-1945 Volume One. Major Surface Vessels.
4. Marine Arsenal - różne nr-y
Jeśli szukasz linków w sieci, to niestety nie pomogę, bo marynarka "Helmutów"
Resistance is futile.
He, he...Cypis pisze:Widocznie kolego Macieju nie miałeś w szkole przedmiotu zwanego "Rysunek techniczny" , ale tego uczono nawet na tzw. "Zajęciach technicznych" .
Cypis
Jak już skonczysz tę szkołe i zaliczysz zajęcia techniczne to pogadamy o prawdziwych "rzutach" i rysunkach...
Z "rysunkami" jestem na codzień, jak każdy architekt.
Pozdrawiam,
Maciej
http://warship-projects.board.dk3.com/2 ... um.php?f=6
Tam mogą pomóc.
Tam mogą pomóc.
Dziękuję wszystkim , którzy konstruktywnie odpowiadają na zadane przeze mnie pytanie .
Do kolegi Macieja , jak kolega nie potrafi się przyznać do błędu , to niech przynajmniej kolega nie próbuje obrażać innych , a postara się o konstruktywne odpowiedzi . Najgorzej jak ktoś nie ma nic do powiedzenia , a robi wszystko żeby tylko zabrać głos (nie w temacie) . Bo jak kolega tego potrzebuje to możemy się słownie poobrażać jeszcze trochę poprzez e-maila , bo to forum nie do tego służy .
Pozdrawiam Cypis
Do kolegi Macieja , jak kolega nie potrafi się przyznać do błędu , to niech przynajmniej kolega nie próbuje obrażać innych , a postara się o konstruktywne odpowiedzi . Najgorzej jak ktoś nie ma nic do powiedzenia , a robi wszystko żeby tylko zabrać głos (nie w temacie) . Bo jak kolega tego potrzebuje to możemy się słownie poobrażać jeszcze trochę poprzez e-maila , bo to forum nie do tego służy .
Pozdrawiam Cypis
Witam
szukałem dość długo i w końcu trafiłem na taką ciekawą stronę o różnych projektach (tylko plany , trochę zdjęć i malowań , brak opisów ) .
Podaję link , może to kogoś interesuje :
http://photo.starnet.ru/Korabli_i_suda. ... ???%20?%20????
Pozdrawiam Cypis
szukałem dość długo i w końcu trafiłem na taką ciekawą stronę o różnych projektach (tylko plany , trochę zdjęć i malowań , brak opisów ) .
Podaję link , może to kogoś interesuje :
http://photo.starnet.ru/Korabli_i_suda. ... ???%20?%20????
Pozdrawiam Cypis