Nowości wydawnicze: KSIĄŻKI
Zdigitalizować i do komputera. Osobiście wolę papier, ale wówczas żona by mnie chyba z domu wyrzuciła. Gabinet mam już wypełniony a na inne pokoje mam szlaban. Więc tylko PDF-y i ew. DJVU mnie ratują.
Ja mam jeden pokój przerobiony na bibliotekę. Meble zrobione na zamówienie więc przestrzeń wykorzystana pod sufit, a i tak powoli kończy mi się miejsce.
E-booki jak najbardziej używam w przypadku książek których fizycznie nie muszę mieć. Jakieś HB-ki czy coś w tym stylu.
No ale poważne tomiska z ilustracjami nie mają racji bytu na czytniku.
Na szczęście synek się wyprowadził więc jeden pokój się zwolnił. Rozpocząłem negocjacje z żoną...
E-booki jak najbardziej używam w przypadku książek których fizycznie nie muszę mieć. Jakieś HB-ki czy coś w tym stylu.
No ale poważne tomiska z ilustracjami nie mają racji bytu na czytniku.
Na szczęście synek się wyprowadził więc jeden pokój się zwolnił. Rozpocząłem negocjacje z żoną...
Wśród ludzi człowiek dziczeje.
Waldemar Łysiak
Waldemar Łysiak
A Ty myślisz, że jak wygląda mój "gabinet"?Ja mam jeden pokój przerobiony na bibliotekę....
Nie żaden czytnik tylko poczciwy laptop. A książka w PDF-ie. Czytniki, w mojej opinii, są do bani.No ale poważne tomiska z ilustracjami nie mają racji bytu na czytniku.
Powinno wyjść w listopadzie. Piszę "powinno", bo książka miała wyjść już znacznie wcześniej. Ale jeśli wierzyć Wydawnictwu, jest już w druku.
okładkę trochę zmienili (na bardziej dynamiczną), ale moim zdaniem jest OK.
okładkę trochę zmienili (na bardziej dynamiczną), ale moim zdaniem jest OK.
- Załączniki
-
- Wizualizacja.jpg (507.05 KiB) Przejrzano 1781 razy
Ja mam mieszkanie (byle biuro ponad 90m2, bo ksiazki sa na 2 polkach 1x2m na jorytarzu, tez mi sie konczy, albo juz skonczylo.Gregski pisze: Ja mam jeden pokój przerobiony na bibliotekę. Meble zrobione na zamówienie więc przestrzeń wykorzystana pod sufit, a i tak powoli kończy mi się miejsce.
Kiedys kupowalem czasopisma i roczniki, to robi ilosc. Same Jane zajmoja polke 1x2m.
Jeśli masz tylko tekst to jest w porządku.Napoleon pisze: Czytniki, w mojej opinii, są do bani.
Jednak pod warunkiem, że czytnik przynajmniej ośmiocalowy.
Wracam pod koniec listopada to może twoja książka już będzie dostępna.
Żebyś choć na święta zdążył to zamówię ją sobie u św. Mikołaja.
Wśród ludzi człowiek dziczeje.
Waldemar Łysiak
Waldemar Łysiak
Żebyś choć na święta zdążył...
Aby było ciekawiej, to zamówili u mnie historię wojen okresu pary i żelaza (bez ograniczeń!) co oznacza, że może to mieć nawet z 5 tomów (i to całkiem sporych). Jak to w tych warunkach wydadzą - nie wiem
-
Krzysztof Gerlach1
Niebawem ukaże się DRUGI zeszyt mojego opracowania zatytułowanego „Świat dawnych żaglowców – wybrane tematy”. Jak poprzedni, stanowi zbiór kilku niezależnych, obszernych artykułów.
Tym razem owe tytułowe tematy to:
1. Bark – ewolucja nazewnicza i techniczna.
2. Klipry nieco wstydliwe.
3. Kampanie indyjskie admirała Watsona.
4. Kuter-brygi.
5. Pierwowzory „genialnego planu” Napoleona.
6. Pierwsze liniowce z częściowym napędem śrubowym – starcie koncepcji.
Części są na ogół obficie ilustrowane - rysunkami konstrukcyjnymi, obrazami z epoki, mapkami.
Tym razem nie będę brał żadnego udziału w dystrybucji.
Krzysztof Gerlach
Tym razem owe tytułowe tematy to:
1. Bark – ewolucja nazewnicza i techniczna.
2. Klipry nieco wstydliwe.
3. Kampanie indyjskie admirała Watsona.
4. Kuter-brygi.
5. Pierwowzory „genialnego planu” Napoleona.
6. Pierwsze liniowce z częściowym napędem śrubowym – starcie koncepcji.
Części są na ogół obficie ilustrowane - rysunkami konstrukcyjnymi, obrazami z epoki, mapkami.
Tym razem nie będę brał żadnego udziału w dystrybucji.
Krzysztof Gerlach
Coś się forum wysypało i nie mogłem się zalogować na swoje konto, więc jest Maciej z kolejnym numerkiem.
Drukarnia twierdzi, że już wydrukowała, ale jeszcze książek w rękach nie mam. Jeśli to prawda, to przez weekend wychodzą do tradycyjnej serii księgarń. We wtorek powinni mieć.
Drukarnia twierdzi, że już wydrukowała, ale jeszcze książek w rękach nie mam. Jeśli to prawda, to przez weekend wychodzą do tradycyjnej serii księgarń. We wtorek powinni mieć.