Szukam materiałów i wszelkiej maści kwitów traktujących o malowaniu szalup i kutrów na brytyjskich okrętach w okresie 1941-1942. Czy były całe szare czy też miały część podwodną czerwoną.
A to wszystko pod kątem budowy modelu KG V wg stanu na grudzień 1941-kwiecień 1942.
Ja to słyszałem, że każdy modelarz potrafi jednym rzutem oka ocenić liniaturę i wielkość rastra, szybko przekształcić to w pamięci na odpowiednią gęstość optyczną, przeżuć i wypluć odpowiednie tony poszczególnych barw
MiKo pisze:Ja to słyszałem, że każdy modelarz potrafi jednym rzutem oka ocenić liniaturę i wielkość rastra, szybko przekształcić to w pamięci na odpowiednią gęstość optyczną, przeżuć i wypluć odpowiednie tony poszczególnych barw
Jakieś plotki.....
Brak kabla demagnetyzacyjnego i wyrzutnie UP czyli to mi wygląda na PoW w kwietniu/maju 1941. Ale zwróć uwagę na kuter stojący w poprzek pomiędzy nadbudówką a podporami tylnego masztu. No i powierzchnie poziome kutra stojącego tuż na prawo od komina. Czyżby zachowano naturalny kolor drzewa?