Brytyjskie szalupy i kutry

Okręty Wojenne lat 1905-1945

Moderatorzy: crolick, Marmik

Awatar użytkownika
Iron Duke

Brytyjskie szalupy i kutry

Post autor: Iron Duke »

Szukam materiałów i wszelkiej maści kwitów traktujących o malowaniu szalup i kutrów na brytyjskich okrętach w okresie 1941-1942. Czy były całe szare czy też miały część podwodną czerwoną.
A to wszystko pod kątem budowy modelu KG V wg stanu na grudzień 1941-kwiecień 1942.

8)
MiKo
Admin FOW

Re: Brytyjskie szalupy i kutry

Post autor: MiKo »

Ja to słyszałem, że każdy modelarz potrafi jednym rzutem oka ocenić liniaturę i wielkość rastra, szybko przekształcić to w pamięci na odpowiednią gęstość optyczną, przeżuć i wypluć odpowiednie tony poszczególnych barw :D

Tu trochę wygląda na całe szare:
12.jpg
12.jpg (151.77 KiB) Przejrzano 3603 razy
Awatar użytkownika
Iron Duke

Post autor: Iron Duke »

MiKo pisze:Ja to słyszałem, że każdy modelarz potrafi jednym rzutem oka ocenić liniaturę i wielkość rastra, szybko przekształcić to w pamięci na odpowiednią gęstość optyczną, przeżuć i wypluć odpowiednie tony poszczególnych barw :D
Jakieś plotki..... :D

Brak kabla demagnetyzacyjnego i wyrzutnie UP czyli to mi wygląda na PoW w kwietniu/maju 1941. Ale zwróć uwagę na kuter stojący w poprzek pomiędzy nadbudówką a podporami tylnego masztu. No i powierzchnie poziome kutra stojącego tuż na prawo od komina. Czyżby zachowano naturalny kolor drzewa?

8)
MiKo
Admin FOW

Post autor: MiKo »

Podpisane mam na 1941 r. Plotki... ja tam do tej pory żadnego kutra tam nie widziałem...
ODPOWIEDZ