Rozrywka, czyli 'Na luzie'

czyli hobby, kultura, sztuka, wścieklizna i w ogóle offtopic...

Moderator: nicpon

Awatar użytkownika
Kpt.G

Re: Rozrywka, czyli 'Na luzie'

Post autor: Kpt.G »

Nie wiem czy znacie :)
Mnie osobiście trochem boli końcówka.
"Jesteś UPIERDLIWY!" Nie.. ja jestem Ciekawy i drążę niektóre interesujące mnie tematy.. a że zadaję dużo pytań? "Kto pyta nie błądzi" głosi powiedzenie. ;)
Jakże daleko z Domu do Morza!
Awatar użytkownika
Peperon

Post autor: Peperon »

Kpt.G pisze:...Mnie osobiście trochem boli końcówka.
Całkiem fajna prezentacja.
Ja zmieniłbym kolejność obrazów i fotek w taki sposób, żeby była zachowana chronologiczna ciągłość zdarzeń. :lol:
Ludzkość dzieli się na trzy części.
Żywych, zmarłych i tych co na morzu.
Awatar użytkownika
Peperon

polsteam pisze:Do Gdańska przypływa Schleswig-Holstein... 28-go...
A'propos Schleswiga...
foto_c82a66a0b2da5bf677939793bfa8b9a5_org.jpg
foto_c82a66a0b2da5bf677939793bfa8b9a5_org.jpg (106.8 KiB) Przejrzano 8213 razy
Nie ukrywam, że mam mieszane uczucia i długo się zastanawiałem, czy to wrzucić...
szafran

Post autor: szafran »

Ta "firma" powstała dzięki głupocie niektórych blogerów modowych. Polecam cały filmik obejrzeć.
Awatar użytkownika
Peperon

szafran pisze:Ta "firma" powstała dzięki głupocie niektórych blogerów modowych. Polecam cały filmik obejrzeć.
Niby można, tylko po co ?
Awatar użytkownika
polsteam
Kontakt:

Post autor: polsteam »

Peperon pisze:
polsteam pisze:Do Gdańska przypływa Schleswig-Holstein... 28-go...
A'propos Schleswiga...
foto_c82a66a0b2da5bf677939793bfa8b9a5_org.jpg
Obrazek
Awatar użytkownika
crolick
Kontakt:

Post autor: crolick »

Obrazek
:mrgreen:
Podczas gdy Kłapouchy wszystkim się zadręcza,
Prosiaczek nie może się zdecydować, Królik wszystko kalkuluje,
a Sowa wygłasza wyrocznie - Puchatek po prostu jest...
Awatar użytkownika
Peperon

Prawdę mówiąc, to Rossi z Biaggim nie położą się na sprzęcie tak, jak Schettino :hahaha:
Crolicku :brawo: za porównanie :diabel:

Uśmiałem się do łez...

P.S.
Pominąłem milczeniem fakt, że Schettino miał laskę na pokładzie, a Rossi z Biaggim jechali solo :yes:
Ostatnio zmieniony 2013-11-02, 22:03 przez Peperon, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
MacGreg

Post autor: MacGreg »

Dobre :D
'There seems to be something wrong with our bloody ships today!' - Vice Admiral Sir David Beatty
Morskie Opowiesci YouTube
Awatar użytkownika
Kpt.G

tjaa to jak zart o Pilocie 747 i dwoma pilotami myśliwców... :x :-D
"Jesteś UPIERDLIWY!" Nie.. ja jestem Ciekawy i drążę niektóre interesujące mnie tematy.. a że zadaję dużo pytań? "Kto pyta nie błądzi" głosi powiedzenie. ;)
Awatar użytkownika
AvM

Post autor: AvM »

Synek pyta ojca - kapitana okrętu:
- Tato, dlaczego okręty mają zwykle żeńskie nazwy?
- Wiesz synku jak trudno jest kierować okrętem...
Awatar użytkownika
Kpt.G

Leci sobie duży pasażerski samolot. Spokojnie, bez ciśnień, pogoda ładna. Nagle podlatuje do niego wojskowy F16, którego pilotowi straszliwie się nudzi i zaczyna wqrwiać pilota dużej maszyny. Przelatuje nad nim, pod nim, jakieś beczki, korkociągi w niebezpiecznej odległości itp. Przy czym cały czas szydzi z pilota samolotu pasażerskiego:
- Czym ty latasz? Stodołą? Patrz na to gościu. Zrobisz tak? Nie zrobisz! Mam lepszy samolot i nie ma czegoś takiego co potrafisz ty i twoja maszyna, czego ja bym nie zrobił milion razy lepiej!
Koleś w pasażerce coraz bardziej wnerwiony po którejś tam sugestii by się żołnierzyk odstosunkował w końcu proponuje:
- Oki deltatangocharliecośtam. Teraz wykonam taki myk ale jak go nie powtórzysz - na dole stawiasz kolację, panienki i na kadłubie swojego "odkurzacza" piszesz: JESTEM ZŁOMEM. Umowa?
- Dawaj misiu. Nie ma takiej opcji żebyś wygrał więc to Ty napiszesz to na swoim kadłubie i wódeczka, panienki itp. na twój koszt!
- Uwaga zaczynam, to się nieco odsuń!
Pilot F16 czeka. Mija pół minuty, pułap ten sam, prędkość ta sama, nic się nie zmienia. Mija minuta, dalej nic. W końcu pilot pasażerskiego odzywa się w słuchawce:
- Dobra skończyłem.
- A co to kufa miało niby być?!?
- Byłem się odlać.
Awatar użytkownika
Maciej3

Post autor: Maciej3 »

Inny wariant brzmiał "dlaczego skazańców wieszano o 4 rano?"
"A komu chce się żyć o tej porze"
Historia jest najlepszą nauczycielką życia, bo
Jeszcze nigdy, nikogo, niczego nie nauczyła.
Awatar użytkownika
SmokEustachy
Kontakt:

Post autor: SmokEustachy »

Młodzi, wykształceni i z wielkich ośrodków
5 listopada
Kochani, do tego kraju przyjechał dzisiaj John Kerry, co jest ostatecznym dowodem na to, że coraz bardziej liczymy się w świecie, tzn. znaczymy coraz więcej - liczenie to matematyka i politechniczny fashysm - i nasz rząd niczym latarnia morska świeci nad oceanem fashysmu i przyciąga wybitne osobowości, aby podzieliły się z nami kosmicznym przesłaniem dobroci (Paulo Coelho). Chcieliśmy dokładniej dowiedzieć się, co należy myśleć o tej wizycie, ale barista w Starbuniu zapadł w dziwny stupor i na kolanach wpatrywał się w TVN 24 lekko zamglonym wzrokiem. Otarliśmy mu więc ślinę z kącika ust i postanowiliśmy porozmawiać o Johnie Kerrym z kotoosobą Dyskurs, która dochodzi do siebie po modnym zabiegu kastracji.

- Cipka, kotoosobo.
- Jestem na nią obojętny, Redakcjo. Jak wiecie pozbyłem się nieznośnego ciężaru stygmatyzacji płciowej, dzięki czemu mogę zostać kotoosobą zorientowaną na bieżącą sytuację społeczno-polityczną.

- To miłe.
- Miau. Macie rację. Właśnie oglądałem na TVN 24 relację z wizyty Johna Kerry'ego. Muszę przyznać, że dobrze jest być kotoosobą żyjącą w kraju, który odwiedza John Kerry. Jest to dowód na to, że znaczymy coraz więcej i jest dobrze.

- W jakim celu odwiedził nas Kerry?
- Mam na to wymiauczane, Redakcjo. Cel implikuje jakąś przyczynowość, tymczasem musimy się cieszyć, że po prostu przyjechał. Niezbyt mnie interesują cele. Ważne, że panuje radosna atmosfera, cieszą się reporterzy TVN i możemy się poczuć choć trochę lepiej. Musimy pamiętać, że jestem jeszcze młodym kotem i tym bardziej się cieszę, że przyszło mi kształtować się charakterologicznie w czasach, w których do Polski przyjeżdża John Kerry. Bardzo żałuję, że nie byłem świadomym uczestnikiem przyjazdu Pendolino. Na szczęście jest Kerry i jest dobrze. Czuję się spokojny i nawet nie chce mi się drapać.

- To oczywista zasługa rządu.
- Miau na tak. Jestem zdecydowanie zdania, że ten rząd nie przeszkadza mi w rozwoju, nie wchodzi mi do kuwety i pozwala decydować o własnym ciele. Czuję się kotoosobą młodą i z większego ośrodka, szkoda jedynie, że nie mogę odebrać klasycznego wykształcenia humanistycznego w zakresie socjologii i nauk politycznych. Cóż, polskie uniwersytety nie są jeszcze gotowe na kotoosoby, ale pamiętajmy, że kiedyś to samo przechodziły waginoosoby. Mój czas na socjologii jeszcze nadejdzie i jestem o to spokojny, a tymczasem zawijam ogonem do Wyborczej, uzupełnić swoje zasoby leksykalne o nowe synonimy fashysmu.
Awatar użytkownika
MacGreg

Post autor: MacGreg »

.Obrazek
'There seems to be something wrong with our bloody ships today!' - Vice Admiral Sir David Beatty
Morskie Opowiesci YouTube
domek

Post autor: domek »

SmokEustachy pisze:Młodzi, wykształceni i z wielkich ośrodków
5 listopada
Kochani, do tego kraju przyjechał dzisiaj John Kerry, co jest ostatecznym dowodem na to, że coraz bardziej liczymy się w świecie, tzn. znaczymy coraz więcej - liczenie to matematyka i politechniczny fashysm - i nasz rząd niczym latarnia morska świeci nad oceanem fashysmu i przyciąga wybitne osobowości, aby podzieliły się z nami kosmicznym przesłaniem dobroci (Paulo Coelho). Chcieliśmy dokładniej............
Jak na dowcip to przebija nawet dowcip angielski oile to nie tłumaczenie niesamowicie lekkie to cos z mrozka
ODPOWIEDZ