Uzbrojenie PMH
-
wiceadmirał_Maciek
Uzbrojenie PMH
Witam!!!
Poszukuję danych o uzbrojeniu statków PMH w czasie II wojny światowej. Czy te dane są dostępne w jakiejś książce? Będe bardzo wdzięczny za pomoc.
Poszukuję danych o uzbrojeniu statków PMH w czasie II wojny światowej. Czy te dane są dostępne w jakiejś książce? Będe bardzo wdzięczny za pomoc.
-
Gość
-
Marek T
O ile wiem, to nie ma ich zgromadzonych w jednej publikacji.
Są natomiast dane wyrywkowe. W dodatku - jak wskazuje przykład BATOREGO (opisywany był w MSiO) są one niezbyt dokładne.
Dr Jarosław Rusak (swego czasu MMW, potem Muzeum Miasta Gdynia, teraz nie wiem gdzie) chciał o tym pisać, ale jakoś mu się nie spieszy.
Są natomiast dane wyrywkowe. W dodatku - jak wskazuje przykład BATOREGO (opisywany był w MSiO) są one niezbyt dokładne.
Dr Jarosław Rusak (swego czasu MMW, potem Muzeum Miasta Gdynia, teraz nie wiem gdzie) chciał o tym pisać, ale jakoś mu się nie spieszy.
-
Andrzej J.
A czy Brytyjczycy w jakiś domumentach Ministry of Transport (itp., bo były zmiany nazwy) nie dostawali od Polaków zestawień, szkiców. Przecież komodor konwoju powinien wiedzieć ile luf ma pod sobą. A poza tym ktoś musiał tę broń im w Wielkiej Brytanii wydac z magazynów.
Marku - a gdzie jest archiwum GAL-u i Żeglugi Polskiej - z czasów wojny oczywiście?
Andrzej J.
Marku - a gdzie jest archiwum GAL-u i Żeglugi Polskiej - z czasów wojny oczywiście?
Andrzej J.
Ostatnio zmieniony 2004-09-12, 23:46 przez Andrzej J., łącznie zmieniany 1 raz.
-
Andrzej J.
- AvM
- Slaw
- Kontakt:
- Slaw
- Kontakt:
-
wiceadmirał_Maciek
- Slaw
- Kontakt: