Obserwuję od jakiegoś czasu, że "pan pułkownik" nie znosi "szeregowca" RyszardaL i najchętniej widziałby go gdzieś w karnej kompanii posyłanej na najbardziej niebezpieczne misje. O, Wzgórza Golan, żeby bronić naród tak bardzo miłujący pokój, lub Afganistan, żeby przywrócić pokój, czy coś podobnego.
Dlaczego tak jest, cholera wie, ale ja tego nie będę dochodził.
Colonel pisze:To zamieszczam w osobnym poscie, żeby nie zamulać.
Gadanie o "trzymaniu pod butem", rządzie co "wszystko podpisze" itp. po za tym, że jest stwierdzaniem nieprawdy (ale to wolny kraj, jak ktoś tak myśli to może i tak gadać, jest także działaniem przeciw rozsądnej dyskusji o temacie. Oznacza albo zadymę zamiast dyskusji albo pokazuje brak argumentow jednej strony.
No właśnie. Czy "pan pułkownik" potrafi przytoczyć choć jedną sytuację, kiedy to rząd polski nie podpisał jakiegoś "uzgodnienia" międzynarodowego, które byłoby w zgodzie z interesem Rzeczpospolitej, a nie przeciwko niej, bo ja takiej sytuacji nie znam, tedy bardzo chętnie się dowiem. To wyjaśni nam sprawę posiadanych argumentów jednej strony.
Colonel pisze:Druga sprawa: konsultowanie ze środowiskami "pirackimi" byłoby czymś w rodzaju konsultowania kodeksu karnego ze środowiskami złodziejskimi. Uważam, że piractwo, czy też "piractwo" internetowe musi się jakoś skończyć.
Ta druga sprawa też jakoś nie trafiona. Ja rozumiem, że "pan pułkownik" w życiu nic nie ściągnął nielegalnego i brzydzi się takimi praktykami. Cierpiał zatem przez te lata, kiedy nic w temacie się nie działo i dopiero teraz może spokojnie obserwować, jak powstaje idealny świat bez "piratów" i złodziei wszelkiej maści. Zapanuje ład i bojaźń boża, jak mawiał był komtur krzyżacki ze Szczytna.
Ale "piraci" urośli w siłę, bo premier Tusk zaczyna cofać się rakiem i nie bardzo wie, co ma zrobić.
Konsultował będzie teraz ten cały pasztet, a niejaki Boni, gotów jest podać się do dymisji. Mógł to zrobić wcześniej, a teraz to się mleko rozlało i jest praktycznie pozamiatane. Wielu myślało, że jak prorok Hołdys jest za ACTA i powiedział to w programie innego proroka Lisa, to cała Polska też ma być za.
Wszystko przed nami. Na pohybel "piratom".