Czasem oczywiście nic ta funkcja nie zmienia (bo zdjęcie jest i tak jedno), w niektórych przypadkach jednak owszem
Google Earth
- pothkan
- Kontakt:
Google Earth
Chciałbym zwrócić uwagę fanów (jeśli ktoś nie zauważył), że ostatnio (?) pojawiła się funkcja "zdjęcia historyczne", pozwalająca przeglądać starsze wersje. Czasem daje to bardzo ciekawe rezultaty, np. że jeden z trzech aktywnych azerskich Północnych (pomijając "wiecznie wycofanego" czwartego) był "na stoczni" do czerwca 2006 r.
Czasem oczywiście nic ta funkcja nie zmienia (bo zdjęcie jest i tak jedno), w niektórych przypadkach jednak owszem
Powiedziałbym, że to google earth to ciągle pokazuje zdjęcia historyczne. Mój dom stoi na swoim miejscu już ponad 2,5 roku a jak szukałem go na google earth to ciągle jest tam pusta działka świeżo zaorana - czyli stan tak z przed około 5,5 roku.
A zdjęcia podobno aktualne.
Ale może okolice bardziej popularne - jak duże miasta czy coś - są aktualizowane częściej.
Ale może okolice bardziej popularne - jak duże miasta czy coś - są aktualizowane częściej.
Cierpliwości. Na początku mojej okolicy nawet nie było w dużym powiększeniu, a teraz mam już swój dom w stanie około 3 lata wstecz.Maciej3 pisze:Powiedziałbym, że to google earth to ciągle pokazuje zdjęcia historyczne. Mój dom stoi na swoim miejscu już ponad 2,5 roku a jak szukałem go na google earth to ciągle jest tam pusta działka świeżo zaorana - czyli stan tak z przed około 5,5 roku.
-
Są lepsze. Mieszkam ponad 4 lata, a dopiero od ok. 3 miesięcy ulica daje się znaleźć na zumi itp. i jest dostępna w gps-ach.Andrzej J. pisze:No to jest niezły dowód na istnienie Kapsuły Czasu.PawBur pisze:Cierpliwości. Na początku mojej okolicy nawet nie było w dużym powiększeniu, a teraz mam już swój dom w stanie około 3 lata wstecz.
- dessire_62