Robert Kubica - zdumiewający talent!

czyli hobby, kultura, sztuka, wścieklizna i w ogóle offtopic...

Moderator: nicpon

Awatar użytkownika
karol

Robert Kubica - zdumiewający talent!

Post autor: karol »

Musze się odezwać w tym temacie, nie ma siły! Zwracam uwagę koleżeństwa, że ten kierowca położył na szalę swojego talentu sportowego absolutnie wszystko i dzisiaj dostarcza niesamowitej frajdy rodakom i nie tylko! :-D
Użytkownik nieaktywny, ale gadatliwy.
Awatar użytkownika
Wicher

Post autor: Wicher »

To prawda - facet jest profesjonalistą w każdym calu! Widać długoletnie przygotowania i to nie tylko te związane z samymi wyścigami ale to co się z nimi wiąże. Przede wszystkim warta wyraźnego podkreślenia w tym wszystkim jest jego doskonała znajomość języka angielskiego - to z jaką łatwością rozmawia, udziela wywiadów, komentuje różne wydarzenia, sytuacje. To powinni wziąźć pod uwagę inni polscy sportowcy wyjeżdżający na "zachód". Pamiętam kiedyś, Kamil Kosowski, jedna z nadziei polskiej piłki kopanej wyjeżdżając z Wisły Kraków do FC Kaiserlautern (Niemcy) mówił oficjalnie, że nie widzi sensu aby uczyć się niemieckiego bo on tam nie zamierza przecież mieszkać. Ech, szkoda słów. Gdzie jest teraz pan Kamil a gdzie jest teraz pan Robert widać wyraźnie. I to daje do myślenia.
Za dzień, za dwa, za noc, za trzy choć nie dziś...
Za noc, za dzień doczekasz się, wstanie świt...
Awatar użytkownika
Jacek Bernacki

Post autor: Jacek Bernacki »

Gdyby jeszcze zmienił stajnię na taką z konikiem to mistrzostwo pewne, a tak ... :D
Co to za ludzie?
Co za różnica ważne, że są!
Awatar użytkownika
karol

Jako jeden z fanów Nigela Mansela muszę zaprzeczyć korzyściom z tak szybkiej zmiany stajni. Zresztą historia Michela Schumachera też pokazuje, że konik owszem jest na topie, ale wcale nie musi tak być nieprzerwanie, o czym dobrze świadczy zdumienie Kubicy, że tak łatwo ich okpił w Monaco.
Awatar użytkownika
Jacek Bernacki

Massa się zagapił :D
Zaryzykuję stwierdzenie, że gdyby jechał w Ferrari Hamilton mógłby pomarzyć o pierwszym miejscu.
W każdym razie mamy swojego człowieka w F1 i to cieszy.
Nie jest statystą (czego się obawiałem) i to cieszy jeszcze bardziej.
Co to za ludzie?
Bukowa

Post autor: Bukowa »

Witajcie!
Jacek Bernacki Napisał: cyt." Zaryzykuję stwierdzenie, że gdyby jechał w Ferrari Hamilton mógłby pomarzyć o pierwszym miejscu" kon.cyt.

Jak znakomita większość kibicuję Kubicy, ale pamiętajmy, że Hamilton "złapał gumę" a i tak nadrobił straty. Pewnie, że mając najlepszy bolid jest mu łatwiej ale cała 20-tka to wyselekcjonowani, najlepsi z najlepszych. To, że Kubica mieści się w pierwszej 4-ce - 5-tce a wczoraj na podium to oszałamiający sukces. Technicznie jest w absolutnej czołówce i ja go wolę na 2 miejscu w Monaco niż na 1 np. u Arabów gdzie liczy się tylko praktycznie bolid.
A swoją drogą to na tym Forum to powinniśmy raczej chyba dyskutować o przewagach np. W.Marszałka - czyż nie? ... :lol:
Pozdrowienia
Robert
Awatar użytkownika
Jacek Bernacki

Jaki najlepszy bolid? McLaren najlepszy?
Najlepsze jest Ferrari :D :D :D :D
Zawsze! :)
Co to za ludzie?
Bukowa

Post autor: Bukowa »

Jeszcze zobaczysz w ciągu najbliższych dwóch lat jak .... Ferrari będzie zdychać :lol:
Nie lubię BMW bo to ... "gangsterski samochód" ale .... "ordnung muss sein" ;)
A .. Mc Laren .. to "kopiści" hi,hi ....
Wróćmy do Waldemara Marszałka i jego wyczynowych, wyścigowych łódek.
Czy ktoś się na nich zna z tutejszego Towarzystwa?
Pozdrowienia
Robert
Awatar użytkownika
Jacek Bernacki

O żesz Ty! ;)
Tylko Ferrari - reszta to strata czasu. :D
Nawracać mi się natychmiast! :D
Co to za ludzie?
Awatar użytkownika
dessire_62

Post autor: dessire_62 »

A tak teraz łyżkę dziegciu do tej beczki...
Pewno się wam narażę,ale trudno.

Widzieliście żeby Kubica obnosił sie z np. polską flaga?
On wprost mówi że Polsce nic nie zawdzięcza ,wyjechał do Włoch mając 13 lat,bardziej zależy mu na opinii włoskich kibiców{perspektywa Ferrari?}.Pytanie kim sie bardziej czuje Polakiem czy Włochem,odpowiedz nie jest taka oczywista,vide Klose,Podolski itp{wyjechali w podobnym wieku}
Dlaczego taka licytacja nie ma miejsca w Polsce .Wie ktoś.
http://cgi.ebay.pl/Tuta-del-pilota-di-F ... dZViewItem

Jasiek Rodżerski oddał swoją nagrodę{Merca C-klasse} na licytację dla polskich dzieci i chwała mu za to.

Na koniec ten nos :oops: a miał sie przecież odchudzać. :lol:
Awatar użytkownika
Jacek Bernacki

A zawdzięcza?
Ilu Polaków w sportach samochodowych osiągnęło sukces na Zachodzie?
Na jaką pomoc może liczyć młodzież chcąca iść w tym kierunku?
Ilu jest sponsorów? Itd, itp...
Co to za ludzie?
Awatar użytkownika
dessire_62

Post autor: dessire_62 »

OK.
Masz rację,ale chodzi mi zachłyśnięcie się Polaków sukcesami Kubicy i traktowanie ich poniekąd jako własne polskie.
Awatar użytkownika
Jacek Bernacki

Ja się cieszę, że naszemu się udało.
Nie traktuję tych sukcesów jak własnych (polskich), bo oczywiste jest, że nimi nie są.
Fajnie, że facet robi to co lubi, ma z tego kasę i sukcesy. Tego mu zazdroszczę (ale w pozytywnym sensie).
Początkowo bałem się, że będzie gdzieś na szarym końcu, ale na szczęście radzi sobie zupełnie nieźle.
Mam nadzieję, że za kilka lat zostanie mistrzem (oczywiście w jedynym słusznym bolidzie :) )
Co to za ludzie?
Awatar użytkownika
Grom

Post autor: Grom »

Bukowa pisze:Nie lubię BMW bo to ... "gangsterski samochód" ale .... "ordnung muss sein" ;)
O żesz, a ja chcę zamienić swój VW na BMW :shock: Bo ja bardzo lubię te "be ee meczki", tak jak Roberta, który ma słabszy bolid, a wygrywa z kierowcami na lepszych maszynach (Pferd - rari). Nie ma to jak brytyjska robota i niemiecka precyzja. McLaren. Tak mi coś podpowiada, że Kubice chyba łyknie Ferrari. Ten chłopak to gwarancja mistrzowskich tytułów - Polski Senna ?
Awatar użytkownika
Jacek Bernacki

W zasadzie to powinno się ścigać Ferrari z McLarenem, a reszta out.
No może jeszcze ktoś powinien wskrzesić w F1 stare brytyjskie marki jak Lotus czy BRM. Japońce w F1 są jakimś grubym nieporozumieniem, podobnie w WRC - gdyby Lancia się nie wycofała mogliby tam tylko sprzątać.
Włosi i Angole potrafią robić piękne i poruszające samochody, a że nie zawsze działają, no cóż nic nie jest doskonałe.
Co to za ludzie?
Awatar użytkownika
karol

Gdyby Kubica jechał francuskim bolidem, to Hamilton mógłby pomarzyć chociaż o widoku jego tylnego spoilera, no ale jak jeździ niemieckim szajsem, to i sam sobie winien, tak na marginesie dyskusji o Marszałku. :lol:
ODPOWIEDZ