Bangory - offtopic

czyli hobby, kultura, sztuka, wścieklizna i w ogóle offtopic...

Moderator: nicpon

Awatar użytkownika
crolick
Kontakt:

Post autor: crolick »

wycięte z: http://fow.aplus.pl/forum/viewtopic.php ... sc&start=0

Czy mogę się grzecznie spytać co za 'inteligentny inaczej' moderator przeniósł wątek z Forum PMW na Forum Wojny światowe? Natychmiast na jednej nodze temat z powrotem tam gdzie jego miejsce!! :killer:
Podczas gdy Kłapouchy wszystkim się zadręcza,
Prosiaczek nie może się zdecydować, Królik wszystko kalkuluje,
a Sowa wygłasza wyrocznie - Puchatek po prostu jest...
Awatar użytkownika
Zelint

Post autor: Zelint »

crolick pisze:Czy mogę się grzecznie spytać co za 'inteligentny inaczej' moderator przeniósł wątek z Forum PMW na Forum Wojny światowe? Natychmiast na jednej nodze temat z powrotem tam gdzie jego miejsce!! :killer:
Przeniosłem z powrotem. Z tym zastrzeżeniem, że nie ja przenosiłem do Forum wojny światowe...
Awatar użytkownika
JB

Post autor: JB »

Dziękuję, mogę potwierdzić, że jest to właściwe miejsce dla tego tematu.
JB
Awatar użytkownika
pothkan
Kontakt:

Post autor: pothkan »

crolick pisze:Czy mogę się grzecznie spytać co za 'inteligentny inaczej' moderator przeniósł wątek z Forum PMW na Forum Wojny światowe? Natychmiast na jednej nodze temat z powrotem tam gdzie jego miejsce!! :killer:
Ja przeniosłem. Powód: jak dotąd, w temacie nie ma ani słowa na temat związku Bangorów z PMW. Miło będzie, jeśli ktoś ten związek bliżej zdradzi (lub da znać, gdzie będzie można o tym poczytać) :-)

PS. Ale wojny toczyć nie będę, niech już tu sobie leży... :wink:
Awatar użytkownika
crolick
Kontakt:

Oskar - jakbyś czytał topic uważnie to byś odnalazł pytanie Jarka: A właściwie do czego jest Ci Bangor w ramach PMW ? oraz moją odpowiedź: ORP SŁAWNY bis.

Jest to też dobry przykład na to, że nie należy być nadgorliwym i przenosić tematów BEZ KONSULTACJI z jego autorem.

Pzdr
Awatar użytkownika
karol

Post autor: karol »

odpowiedź fajna, ale związku i tak żadnego nie widać poza zapewnieniem "autora" :D
Użytkownik nieaktywny, ale gadatliwy.
Awatar użytkownika
crolick
Kontakt:

karol pisze:odpowiedź fajna, ale związku i tak żadnego nie widać poza zapewnieniem "autora" :D
Są na tym świecie dokumenty, o których Karolom się nie śniło :D Nie bój żaby, jeszcze zdążysz przed śmiercią o tym poczytać :-D
Awatar użytkownika
pothkan
Kontakt:

Ech... ja tu tylko sprzątam :P A i tak złym słowem obrzucą :cry:
Waldek K

Post autor: Waldek K »

Jeśli jest jakiś związek tych okrętów z PMW, fajnie (i uczciwie) by było napisać o tym w pierwszym wątku, a nie bawić się z forumowiczami i moderatorami w "chowanego". Jeśli zaś nie chcesz ujawniać tego związku, to właśnie dlatego powinien on być w forum "Wojny Światowe". Jeśli zaś kiedyś zechcesz się podzielić z nami jakimiś rewelacjami, to założyłbyś nowy wątek w forum PMW.
Czy takie postępowanie nie wydałoby Ci się logiczniejsze?
Awatar użytkownika
crolick
Kontakt:

Waldek K pisze:Czy takie postępowanie nie wydałoby Ci się logiczniejsze?
Nie.
Awatar użytkownika
jareksk

Post autor: jareksk »

Crolick ! Przekaż kilka dodatkowych informacji, żebyśmy wiedzieli coś bliżej. Jedno słowo to już za mało.
Fax et tuba
Waldek K

Jedno z dzieci zawołało na podwórku:
...a ja coś wiem, ale wam nie powiem!"

Crolick dorośnij :wink:

Życzę wszystkim Wesołych Świąt!
Awatar użytkownika
JB

Post autor: JB »

Waldek K pisze:Jeśli jest jakiś związek tych okrętów z PMW, fajnie i (uczciwie -podkreślenie JB) by było napisać o tym w pierwszym wątku, a nie bawić się z forumowiczami i moderatorami w "chowanego"...
Do forumowicza Waldek K., chyba Pan nie rozumie znaczenia słowa uczciwie. Nieuczciwe postepowanie, to np. kradzież własności autorskiej z witryny internetowej, co czasami było przedmiotem dyskusji na FOW. Czekałem, aby administrator FOW, albo któryś z moderatorów tego Forum zwrócił uwagę uczestnikowi na obraźliwe sformułowanie (podkreślone powyżej), które napisał pod adresem Crolicka, mnie nie za bardzo wypada stawać w jego obronie. Wychowałem go tak, aby zawsze postepował uczciwie i nie dopatrzyłem sie jak dotąd odstępstwa od tej zasady. A jak ktoś chce mieć pełną informację to może sam starać się ją uzyskać. Dostali Państwo częściową informację, co jest lepsze niż zerowa informacja. A czytający uważnie posty zrozumieją o co chodzi.
JB
Awatar użytkownika
pothkan
Kontakt:

Koledzy, spokojnie. Nie róbcie burzy w szklance wody, i nie twórzcie nadinterpretacji w znaczeniach słów. Ja się np. nie obrażam na czyjeś sformułowanie o "inteligentnym inaczej".

A tak wogóle, to wycinam tą dygresję do Psycholi.
Awatar użytkownika
karol

Post autor: karol »

crolick pisze:
karol pisze:odpowiedź fajna, ale związku i tak żadnego nie widać poza zapewnieniem "autora" :D
Są na tym świecie dokumenty, o których Karolom się nie śniło :D Nie bój żaby, jeszcze zdążysz przed śmiercią o tym poczytać :-D
mam nadzieję, że jesteś prorokiem, bo rano samolotem lecę do zgniłego socj... tfu kapitalizmu
Użytkownik nieaktywny, ale gadatliwy.
Waldek K

Miło czytać, jak ojciec broni syna, to bardzo budujące :wink:
Nie było i nadal nie jest moim zamiarem wzniecanie tego typu dyskusji, które sprowadziły ten wątek na manowce. Jeśli jednak ktoś poczuł się obrażony, to szczerze przepraszam.

Co się tyczy określenia "uczciwie", to wcale nie wydaje mi się ono w tym miejscu nadużyciem. "Uczciwe", czyli szczere, czyli takie, za którymi nic innego się nie kryje, można mieć też zamiary i chęci. Tutaj niestety nie zostało od razu powiedziane o co chodzi. Proszę również zauważyć, że nie zasugerowałem, iż Pański syn jest nieuczciwy, lecz, że jego wpis mógł informować uczciwie (czyt. "szczerze") o celu zbierania informacji. Nie osądzam osoby, lecz jej czyn.

A wystarczyło napisać np. "jestem na tropie ciekawych informacji na temat zamiarów przejęcia trałowca typu "Bangor" przez PMW. Czy ktoś ma jakieś informacje o tych okrętach?"

Jeśli, pomimo tych wyjaśnień, nadal będę posądzany o złe zamiary, to rozkładam ręce w geście rezygnacji i idę świętować.

Nadal życzę wszystkim WESOŁYCH ŚWIĄT!!!
ODPOWIEDZ