Całkiem fainy w MSiO artykuł Wojtka Holickiego o zatopieniu Pinguina (szkoda szkoda że nie ma biografii - czy tylko "Ghost cruiser" J.Brennecke?)
Na tym przykładzie doskonale widać jak powinien zachowywać się Sydney z Kormoranem.
Cornwall vs Sydney
Cornwall vs.Sydney
Dzięki za pochwałę ! Oczywiście Brennecke, ale informacje odnośnie "Cornwalla" oraz tego, jak ten epizod wyglądał w oczach niektórych członków jego załogi zaczerpnąłem z "Cruiser At War" Gregory Hainesa. Reszta źródeł to standard, niektóre drobiazgi wyszperałem w sieci.
Re: Cornwall vs.Sydney
O! o tym nie wiedziałem.... że coś takieg istnieje.Wojchol pisze: "Cruiser At War" Gregory Hainesa. Reszta źródeł to standard, niektóre drobiazgi wyszperałem w sieci.
Re: Cornwall vs.Sydney
Haines jest także autorem Destroyers at war (i nie tylko). Zastanawiałem się nad zakupem tych pozycji, w sumie dosyć niedrogie (ale rozpiętość cenowa niezła - od 8 do 80 funtówMiKo pisze:O! o tym nie wiedziałem.... że coś takieg istnieje.Wojchol pisze: "Cruiser At War" Gregory Hainesa. Reszta źródeł to standard, niektóre drobiazgi wyszperałem w sieci.