Lustracja

czyli hobby, kultura, sztuka, wścieklizna i w ogóle offtopic...

Moderator: nicpon

Awatar użytkownika
Teller

Post autor: Teller »

Całkiem BTW (aczkolwiek w związku ze Sławkiem) :wink: , dostałem z Kagero oświadczenie lustracyjne, choć to nie 1 kwietnia :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: . Sprawa jest o tyle dziwna, że jak dotąd nic jeszcze publicznie nie popełniłem. Poza tym, jak przystało na zaprzysięgłego leniwca, szaławiłłę, powsinogę i włóczykija :-) nie lubię podpisywać czegokolwiek brzmiącego wyniośle i urzędowo. :?
Ostatnio zmieniony 2007-04-20, 15:23 przez Teller, łącznie zmieniany 1 raz.
Fear the Lord and Dreadnought
Tzaw1

Post autor: Tzaw1 »

Teller pisze:dostałem z Kagero oświadczenie lustracyjne, choć to nie 1 kwietnia
A mnie firma nie dała. W związku z tym napiszę protest do Prezydenta, Premiera, Marszałka Sejmu i wszystkich świętych.
Czuję się dyskryminowany.
Shinano

Post autor: Shinano »

Teller pisze:Całkiem BTW (aczkolwiek w związku ze Sławkiem) :wink: , dostałem z Kagero oświadczenie lustracyjne, choć to nie 1 kwietnia :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: . Sprawa jest o tyle dziwna, że jak dotąd nic jeszcze publicznie nie popełniłem. Poza tym, jak przystało na zaprzysięgłego leniwca, szaławiłłę, powsinogę i włóczykija :-) nie lubię podpiswać czegokolwiek brzmiącego wyniośle i urzędowo. :?
Zrób jak ten profesor chemii z Politechniki, co napisał na oświadczeniu wzdłuż przekątnej "Pocałujcie mnie w dupę Pajace", i zasugerował, że za współpracę z agenturą powinni słać do piachu, a nie zwalniać ze stanowisk. :D
Duże koty zjadam na przystawkę.
Awatar użytkownika
Ksenofont

Post autor: Ksenofont »

Shinano pisze:
Teller pisze:Całkiem BTW (aczkolwiek w związku ze Sławkiem) :wink: , dostałem z Kagero oświadczenie lustracyjne, choć to nie 1 kwietnia :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: . Sprawa jest o tyle dziwna, że jak dotąd nic jeszcze publicznie nie popełniłem. Poza tym, jak przystało na zaprzysięgłego leniwca, szaławiłłę, powsinogę i włóczykija :-) nie lubię podpiswać czegokolwiek brzmiącego wyniośle i urzędowo. :?
Zrób jak ten profesor chemii z Politechniki, co napisał na oświadczeniu wzdłuż przekątnej "Pocałujcie mnie w dupę Pajace", i zasugerował, że za współpracę z agenturą powinni słać do piachu, a nie zwalniać ze stanowisk. :D
On nie był z Uniwersytetu Białostockiego?

Osobiście zalecam rozwagę i granie na zwłokę: jak na razie zbyt wielu z tych, którzy publicznie krytykują lustrację okazuje się TW.

Jak już będziesz musiał, to podpisz sie trzema krzyżykami: pokażesz co o tym myślisz i nie okażesz się chamem - jak ten "profesor" z UB ;)

X
Myślisz, że było zagrożenie, które im umknęło; problem, którego nie poruszyli; aspekt, którego nie rozpatrywali; pomysł, na który nie wpadli; rozwiązanie, którego nie znaleźli?!?
Obrazek
Awatar użytkownika
crolick
Kontakt:

Post autor: crolick »

Ksenofont pisze:On nie był z Uniwersytetu Białostockiego?

Osobiście zalecam rozwagę i granie na zwłokę: jak na razie zbyt wielu z tych, którzy publicznie krytykują lustrację okazuje się TW.

Jak już będziesz musiał, to podpisz sie trzema krzyżykami: pokażesz co o tym myślisz i nie okażesz się chamem - jak ten "profesor" z UB ;)

X
Dokładniej Instytucie Chemii. Skrót to UwB mój drogi :wink: Albowiem nie instnieje Uniwersytet Białostocki lecz Uniwersytet w Białymstoku :P
Podczas gdy Kłapouchy wszystkim się zadręcza,
Prosiaczek nie może się zdecydować, Królik wszystko kalkuluje,
a Sowa wygłasza wyrocznie - Puchatek po prostu jest...
Awatar użytkownika
Teller

Tzaw1 pisze:A mnie firma nie dała. W związku z tym napiszę protest do Prezydenta, Premiera, Marszałka Sejmu i wszystkich świętych.
Czuję się dyskryminowany.
Ferrebee'mu też nie dali :-( . Za młody! — orzekli. :shock: Ale nie bój nic; jak tak dalej pójdzie, to Obowiązkiem Powszechnym obejmą każdego, kto ma czynne prawo wyborcze (zaś w drugiej kolejności wszelkich rodziców). To w końcu nie do pomyślenia, by ktoś podejrzany o możliwość bycia wybierał sobie posła :wink: . Tudzież wychowywał dzieci. :D
Awatar użytkownika
JB

Post autor: JB »

Do moderatora: proponuję kilka ostatnich postów przenieść do Psycholi. Proponuję to niezależnie od mojej oceny* sposobu lustracji narzuconego przez obecne władze.
JB
*Jestem sygnatariuszem uchwał nr 181 i 182 Senatu Uniwersytetu Warszawskiego: w sprawie zagrożeń dla demokratycznego państwa prawnego i w sprawie tzw. ustawy lustracyjnej.
Awatar użytkownika
Teller

Popieram (zarówno sugestię, jak i obie uchwały Senatu UW). To FOW, zajmijmy się okrętami, a nie pardon, głupotami bieżącej polityki, o których za sto lat nikt nie będzie pamiętał. I przepraszam za mój wyskok poza temat; po prostu pisałem post pod wrażeniem świeżo odebranej wiadomości. Sprawa z Kagero już się wyjaśniła (w sposób jak najbardziej pozytywny) i rzeczywiście nie ma sensu ciągnąć tego dalej.

Na usprawiedliwienie mogę jedynie powiedzieć, że ja mimo wieku i bagażu doświadczeń nadal mam mentalność Dyla Sowizdrzała. :wink:
Awatar użytkownika
Ksenofont

Post autor: Ksenofont »

JB pisze:Do moderatora: proponuję kilka ostatnich postów przenieść do Psycholi.
Popieram.
I pragnę podkreślić, że mój post był jedynie stwierdzeniem faktu, a nie żadną opinią polityczną, szczególnie, że opisywany problem mnie - jako gówniarza w rozumieniu w/w ustawy - nie dotyczy.
Zastrzeżenia wobec ustawy tej, jako naruszającej autonomiczność szkół wyższych, są całkowicie uzasadnione. (I to jest moja opinia polityczno-prawna - jeśliby kto się pytał).

T. Pawłowski
Myślisz, że było zagrożenie, które im umknęło; problem, którego nie poruszyli; aspekt, którego nie rozpatrywali; pomysł, na który nie wpadli; rozwiązanie, którego nie znaleźli?!?
Obrazek
Awatar użytkownika
pothkan
Kontakt:

Post autor: pothkan »

crolick pisze:
Ksenofont pisze:On nie był z Uniwersytetu Białostockiego?

X
Dokładniej Instytucie Chemii. Skrót to UwB mój drogi :wink: Albowiem nie instnieje Uniwersytet Białostocki lecz Uniwersytet w Białymstoku :P
Dokładnie, i lepiej o tym pamiętać - koledzy białostocczanie są na tym punkcie dość wrażliwi.

Podobnie jak na przypominaniu im Krzysztofa K.
Severus

Post autor: Severus »

[quote="Teller"]
dostałem z Kagero oświadczenie lustracyjne, choć to nie 1 kwietnia :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: . Sprawa jest o tyle dziwna, że jak dotąd nic jeszcze publicznie nie popełniłem. /quote]
Widocznie owo Kagero (a tak z innej beczki, co to jest to Kagero. Bo mi się kojarzy wyłącznie zjapońskim niszczycielem) ma co do Ciebie jakieś plany...
Bukowa

Post autor: Bukowa »

Witam wszystkich!
Ja, wiekowo podlegający Ustawie, kiedyś popełniłem kilka artykułów dla "Gaz,Woda, Technika sanitarna".
Nie wiem jak się zachować :(
Czy mam dokonać:
- samolustracji,
- samooceny,
- samosądu na autorach Ustawy? ;)
Robert z Bukowej
Awatar użytkownika
AvM

Post autor: AvM »

Chcialbym przypomniec , ze
Klub Milosnikow Statkow i Okretow
a taktze Bractwo Okretow Podwodnych
byyl inwigilowane w latach 80-tych üprzez UB.

AvM
Awatar użytkownika
pothkan
Kontakt:

UB istniały do 1956, potem była SB.

Ale temat ciekawy - można usłyszeć więcej szczegółów o tej historii?
jogi balboa

Post autor: jogi balboa »

A mnie to się kojarzy z ZSRR i latami 30 ubiegłego wieku, szukanie wrogów ludu, czystki w administracji, prasie i szkolnictwie a ostatnio czytałem że nawet sąsiad na sąsiada zaczyna donosić. Tylko nie ma jeszcze łagrów i do sybiru daleko, zresztą za granicą, trza by dzierżawić od Rosjan.
Awatar użytkownika
pothkan
Kontakt:

Zawsze są Suwałki :)

A w III RP też sąsiad donosił na sąsiada. Tyle że do US, nie IPN-u.
ODPOWIEDZ