Ja mam wielką prośbę żeby nie umieszczać tutaj książek, które już ktoś z forum licytuje. Nie powiem co o tym myślę!miczman pisze:http://allegro.pl/item183163016_kosiano ... enna_.html
A propos allegro...
Moderator: nicpon
Zapytam naiwnie - a właściwie dlaczego ?Zelint pisze: Ja mam wielką prośbę żeby nie umieszczać tutaj książek, które już ktoś z forum licytuje. Nie powiem co o tym myślę!
Jak widzę kolegę z FOW wśród uczestników danej aukcji, to po prostu nie licytuję albo ew. umawiam się co do wysokości ceny maksymalnej tzn. ustalam kto z nas ma większe możliwości finansowe aby tego typu pozycję kupić i się nią ew. podzielić. Mamy wolny rynek, a pojawienie się ciekawej książki na allegro jest wg mnie zawsze warte odnotowania. Równie dobrze tego typu prośbę mógłby wystosować do uczestników FOW dowolny allegrowicz... Bądźmy poważni Panowie
Licytowałem sobie książkę, której nikt inny nie licytował. Za 9,90 zł. Po czym 12 godzin przed zakończeniem aukcji Miczman zamieścił informację o tej książce tutaj. Dwie godziny potem pojawili się inni chętni do jej zakupu i wywindowali cenę z 9,90 zł na 56,00 zł. Już jej nie kupiłem, bo uznałem że to dla mnie za drogo. Gdyby nie ta informacja tu to pewnie bym ją kupił za 9,90 zł...Suvorov pisze:Zapytam naiwnie - a właściwie dlaczego ?
Dlatego!
Zadałem naiwne pytanie i uzyskałem naiwną odpowiedźZelint pisze: Gdyby nie ta informacja tu to pewnie bym ją kupił za 9,90 zł...
Dlatego!

Sorry za Off Topic ale NMSP.
Zaraz uwierzę w spiskową teorię dziejów, w układ, jak również w to, że FOW przegląda więcej osób niż allegro
Z mojej strony również EOT.
Łaskawie proszę wyciąć naszą dyskusję z tego wątku i przenieść ją do psycholi. Ja ze swej strony deklaruję, że będę jednak zamieszczał dalej informacje o książkach wartych zainteresowania, nawet takich, które sam licytuję.
Nie lubię kumoterstwa.
I żeby nie być gołosłownym:
Kazimierz Porębski SPRAWY MORSKIE POLSKI
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=185836095

Z mojej strony również EOT.
Łaskawie proszę wyciąć naszą dyskusję z tego wątku i przenieść ją do psycholi. Ja ze swej strony deklaruję, że będę jednak zamieszczał dalej informacje o książkach wartych zainteresowania, nawet takich, które sam licytuję.
Nie lubię kumoterstwa.
I żeby nie być gołosłownym:
Kazimierz Porębski SPRAWY MORSKIE POLSKI
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=185836095

książki stare, ciekawe i .... do kupienia
Drogi i starszy stażem na tym Forum Zelincie!
Przychylam się do zdania Suvorova.
Allegro to czysty, wolny rynek.
Można sprzedać tanio i kupić drogo albo i na odwrót.
Ale szanse są równe.Jeśli się czegoś szuka to należy być na Allegro przynajmniej raz na dwa, trzy dni.Wystarczy pięć - dziesięć minut na sprawdzenie. Informacja o danej pozycji zamieszczona na tym Forum ułatwia sprawę tym, którzy nawet tego czasu nie mają lub z Allegro korzystają sporadycznie lub dostęp do internetu maja utrudniony.
Forumowicze winni się wspomagać ale też rywalizować, jeśli trzeba.
Serdecznie pozdrawiam
Przychylam się do zdania Suvorova.
Allegro to czysty, wolny rynek.
Można sprzedać tanio i kupić drogo albo i na odwrót.
Ale szanse są równe.Jeśli się czegoś szuka to należy być na Allegro przynajmniej raz na dwa, trzy dni.Wystarczy pięć - dziesięć minut na sprawdzenie. Informacja o danej pozycji zamieszczona na tym Forum ułatwia sprawę tym, którzy nawet tego czasu nie mają lub z Allegro korzystają sporadycznie lub dostęp do internetu maja utrudniony.
Forumowicze winni się wspomagać ale też rywalizować, jeśli trzeba.
Serdecznie pozdrawiam
I już nieprawdaJarek C. pisze: Na 100 % ten kto chce licytowac na allegro nie poinformuje innych uzytkowników FOW.
http://www.fow.aplus.pl/forum/viewtopic ... ht=allegro
Bardzo przepraszam ale znów NMSP

P.S.
Proszę ponownie o wydzielenie tej części dyskusji i przeniesienie jej do Parostatku. Tutaj zostawmy miejsce na czyste info o książkach. Jak porządek to porządek

FOW ma służyć dyskusji, informacji i wymianie wiedzy.
Informacja, którą się podzielę, ma służyć innym. Czasem taka informacja sprawi, że inni będą mądrzejsi ode mnie...
Nie ma sensu obrażać się na tych, którzy zyskują więcej ode mnie dzięki wiedzy dostępnej na FOW.
Zawsze można zrezygnować z uczestnictwa w życiu społecznym i siedzieć samotnie w dziupli.
X
Informacja, którą się podzielę, ma służyć innym. Czasem taka informacja sprawi, że inni będą mądrzejsi ode mnie...
Nie ma sensu obrażać się na tych, którzy zyskują więcej ode mnie dzięki wiedzy dostępnej na FOW.
Zawsze można zrezygnować z uczestnictwa w życiu społecznym i siedzieć samotnie w dziupli.
X
Myślisz, że było zagrożenie, które im umknęło; problem, którego nie poruszyli; aspekt, którego nie rozpatrywali; pomysł, na który nie wpadli; rozwiązanie, którego nie znaleźli?!?

-
Piwo dla Xenofonta
Xeno, gdyby na FOW można stawiać piwo, to byś je dostał ode mnie za ostatni post. Jestem zwolennikiem przepływu informacji i wrogiem autarkii. Patrząc w dłuższej perpektywie per saldo wszyscy na tym korzystają, choć w pierwszej chwili wyglada to tak jak podał Zelint i Jarek C.