dyletantyzm :-)))

czyli hobby, kultura, sztuka, wścieklizna i w ogóle offtopic...

Moderator: nicpon

Marektempe

dyletantyzm :-)))

Post autor: Marektempe »

Mitoko napisał:
Ksenofont napisał:
Mitoko napisał:
Spokój mi tu

Jak rozumiem, oznacza to:
Prośbę do Marka Tempego o używanie polskich czcionek. prośbę skierowaną poprzednio do Smoka Eustachego.
Prośbę do Marka Tempego o podawanie źródeł informacji.
Zwrócenie uwagi Markowi Tempemu, że nie należy wyzywać innych użytkowników od chamów.
Prośbę do Marka Tempego o przestrzeganie netetykiety.
Prośbę do Marka Tempego o powstrzymywanie się od obraźliwych uwag dotyczących osób trzecich.
Zwrócenie mu uwagi, że jeśli chce wykazać błedy w rozumowaniu naukowym osób, które opublikowały swoje prace, to może zrobić to w sposób kulturalny - vide: dyskusja o Profesorze Zgórniaku ze Smokiem Eustachym i Wojem.
Podkreśleniem, że zachowania takie (będące na FOW wystąpieniami nieelaganckimi), na wielu innych forach - które ze względu na brak poziomu u niektórych uczestników mają spisany regulamin (n.p. DWS) - byłyby złamaniem regulaminu.

O to Ci chodziło Mitoko?

Do Ciebie też to się odnosiło - przeginasz także swoimi wyskokami personalnymi - masz od ego PSYCHOLI i PW

Z jakimi wyskokami?
Kogoś obraziłem?
Zarzuciłem mu coś, czego nie zrobił?
Napisałem słowa, które mogły się znaleźć jedynie w prywatnej wiadomości?
Zresztą jak mam się skontaktować z kimś, kto sie nie loguje?
Zwróć też uwagę, że część zarzutów jest także Twoimi uwagami - jak chociażby ten o ortografii i polskich czcionkach. Przecież nie stosujesz swoich moderatorskich zasad wybiórczo - prawda?
X
wot i polski cham w akcji czyli Xenofont :-))))
Gość

Post autor: Gość »

Witam!
Proponuję, żeby administracja rozwiązała jakoś problem Marka Tempego.
Ja chciałbym brać udział w dyskusjach mających miejsce na FOW, ale nie wśród ludzi wyzywających mnie wielokrotnie od chamów i oszustów.
Bo to psuje kazdą zabawę.
Gdybym chciał wysłuchiwać takich rzeczy, to udałbym się gdzie indziej.
Pozdrawiam
Ksenofnt
Gość

Anonymous pisze:Witam!
Ja chciałbym brać udział w dyskusjach mających miejsce na FOW, ale nie wśród ludzi wyzywających mnie wielokrotnie od chamów i oszustów.
Pozdrawiam
Ksenofont
Gość

O jak mi się ręce trzęsą: pomyliłem sie w podpisie, a jak chciałem poprawić, to się zacytowałem :)
Zróbcie coś z tym, bo zawału przez te nerwy dostanę.
X
Gość

Anonymous pisze:O jak mi się ręce trzęsą: pomyliłem sie w podpisie, a jak chciałem poprawić, to się zacytowałem :)
Zróbcie coś z tym, bo zawału przez te nerwy dostanę.
X
Tu andrev

Daj spokój stary. Sam przecież też nie jesteś bez winy (To znaczy dokładnie tyle, że przynajmniej częściową rację co do Marka, ale niestety nie zauważasz swojej winy). A tak na marginesie MarekTempe do dobry kompan do dyskusji (podobnie jak ty). Cały wic polega więc na tym, żeby się za bardzo nie podniecać, bo jak mawia mój kolega
"Podniecanie się bez zapewnionego stosunku jest szkodliwe dla zdrowia".

He

Ja np teraz to już się tylko dziwię, a nie "podniecam", a jak mam być szczery, to przy tobie można też dostać wylewu :)

pozdro
Andrev
Leszek

Post autor: Leszek »

Popieram Andreva w jego wypowiedzi. Luzu więcej. Luzu...
Głupota nie boli...ale męczy bliźnich
Awatar użytkownika
Maciej
Kontakt:

Post autor: Maciej »

No chyba jednak jest pewna różnica pomiędzy nawet wyjątkowo upartym stanowiskiem oponeneta ( sorry Kseno... :P ) a nazywaniem kogość w gorącej dyskusji dyletantem a już napewno chamem!
Jak dla mnie duża różnica.

Pozdrawiam,
Maciej
Awatar użytkownika
Grzechu

Post autor: Grzechu »

Jak dla mnie wszystko jest OK, dopóki nie padają obraźliwe epitety...
Można być upartym i trwać niezłomnie przy swoich racjach (nawet jeśłi są błędne), ale minimum szacunku dla siebie trzeba zachować - inaczej będzie to dyskusja na poziomie knajpiano-rynsztokowym, a nikt z nas chyba by tego nie chciał.
Awatar użytkownika
janik41
Kontakt:

Post autor: janik41 »

Grzechu pisze:Jak dla mnie wszystko jest OK, dopóki nie padają obraźliwe epitety...
Można być upartym i trwać niezłomnie przy swoich racjach (nawet jeśłi są błędne), ale minimum szacunku dla siebie trzeba zachować - inaczej będzie to dyskusja na poziomie knajpiano-rynsztokowym, a nikt z nas chyba by tego nie chciał.
Grzesiu za tą wypowieć :piwo: :piwo: całkowicie się z Tobą zgadzam.
Przy okazji puść do mnie jakiegoś maila bo miałem format i straciłem Twoje dane a mam znowu około 1GB ale tym razem mam już nagrywarkę DVD
Pozdrawiam Krzysztof
marektempe

bzdety

Post autor: marektempe »

Witam!
Pozdrawiam
Ksenofnt
przypominam szanowny xeno,ze zaczołeś od nzaywania mnie kładmcą, ignorowaniem sygnatru w cawie itp
rozumiem,ze ideałem jest wzajemna adoracja i nikt nie będzie przeszkadzał w dyskusjach :-)))
w ramach przedwyborczej mobilizacji rozwiąze problem sam
żegnam szanownych panów :-)))
pozdrawiam serdecznie
Gość

Witam!
Można skrytykować, czyjeś postępowanie, nie odnosząc się do cech i przymiotów osoby. Pisałem jedynie, tutaj, że nie podałeś źródeł, że manipulowałeś, że dokumenty na które się powołujesz nie istnieją. Nie nazwałem Cię kłamcą.
Podobne zarzuty (co ja do Ciebie) do mnie mieli: Darth Stalin, CIA, Mitoko, Crolick i 90% uczestników FOW. Zarzuty wyjaśnialiśmy sobie wzajemnie - czasem wychodziło na moje, czasem nie... Nie przypominam sobie, żebyśmy wyzywali się od chamów. Szczególnie, że nie tylko my dwaj byliśmy oskarżani o mijanie się z prawdą: sprawę można rozwiązać na przykładtak.

Zawsze na FOW byłeś anonimowym gościem - być może to powodowało pewną... bezpośredniość.
Uniemożliwiało to też rozwiązanie problemu przez PM.
Szczerze żałuję, że się z nami żegasz
Prezentujesz bardzo wysoki poziom wiedzy fachowej i chciałbym częściej móc z osobami o podobnym doświadczeniu dyskutować.

Pozdrawiam
Ksenofont
marektempe

post ostatni

Post autor: marektempe »

Pisałem jedynie, tutaj, że nie podałeś źródeł, że manipulowałeś, że dokumenty na które się powołujesz nie istnieją
i dlatego zwróciłem sie do najwyższej instancji z prosbą o usunięcie moich postów z FOW, jako ogólnie kłamliwych, tendencyjnych i wprowadzających w błąd :-)))
Nie ukrywam ze liczę, iż Szanowny Pan moderator spełni tą prosbę - z prozaicznej przyczyny iz ewentualne kometarze nie doczekają sie juz odpowiedzi - a po drugie będzie to oczywista lekcja kultury dla mnie oraz pozytywny przykład na tle forów ( akurat chodzi mi o to gdzie mnie i .... xena wywalono ) usuwających użytkowników a dalej bezwstydnie korzystających z wrzuconych przez nich danych.
pozdrawiam
MT
Awatar użytkownika
Mitoko

Post autor: Mitoko »

Rozumiem Cię - ale postów nie wyrzucę - to forum publiczne - i wyrzucając posty jednej osoby - de facto należałoby wyrzucić cały temt bo straciłby sens logiczny.

powodzenia
Mitoko

P.S.
W pewnym stopniu rozumiem Twoje zniechęcenie
Awatar użytkownika
Ksenofont

Re: post ostatni

Post autor: Ksenofont »

marektempe pisze:będzie to oczywista lekcja kultury dla mnie oraz pozytywny przykład na tle forów ( akurat chodzi mi o to gdzie mnie i .... xena wywalono ) usuwających użytkowników
Z jakiego powodu zostałeś wyrzucony z DWŚ?
Bo ja z powodu awantury wywołanej takim lakonicznym postem, porównującym regulamin i poczynania moderatorów:
Ksenofont, kiedyś na DWS pisze:Witam!
pewna moderatorka oceniająca użytkowników pisze:No i dobrze, że tak jest, nie ma miejsca dla chamów, głupków, analfabetów i wszelkiego innego marginesu.
Regulamin pisze:5. Należy dążyć do skonstruowania kulturalnej formy wypowiedzi, aby nie naruszać uczuć innych, nawet, jeżeli z danymi poglądami się nie zgadzamy.
Pozdrawiam
Ksenofont
Wspomniane słowa o chamach, głupkach etc nie były skierowane do mnie, ale jakoś nie lubię, gdy w moim otoczeniu ktokolwiek jest tak nazywany.
Pozdrawiam
Ksenofont
Myślisz, że było zagrożenie, które im umknęło; problem, którego nie poruszyli; aspekt, którego nie rozpatrywali; pomysł, na który nie wpadli; rozwiązanie, którego nie znaleźli?!?
Obrazek
Awatar użytkownika
Mitoko

Post autor: Mitoko »

Ksenofont pisze:Z jakiego powodu zostałeś wyrzucony z DWŚ?
Bo ja z powodu awantury wywołanej takim lakonicznym postem, porównującym regulamin i poczynania moderatorów:
Piękne - choć nieprawdziwe
Awatar użytkownika
Ksenofont

Post autor: Ksenofont »

Pozdrawiam
Ksenofont
Ostatnio zmieniony 2005-09-25, 21:58 przez Ksenofont, łącznie zmieniany 1 raz.
Myślisz, że było zagrożenie, które im umknęło; problem, którego nie poruszyli; aspekt, którego nie rozpatrywali; pomysł, na który nie wpadli; rozwiązanie, którego nie znaleźli?!?
Obrazek
ODPOWIEDZ