Flota sowiecka
Flota sowiecka
Poszukuje wszelkich danych tyczacych torped wykorzystywanych przez naszych wschodnich sasiadow w okresie ostatniej wojny.
W szczegolnosci interesuja mnie nazwy i wszystkie osiagi tych pociskow.
P.S.
Prosilbym jednak nie odsylac mnie do roznych linkow w ktorych zabrne bezowocnie
W szczegolnosci interesuja mnie nazwy i wszystkie osiagi tych pociskow.
P.S.
Prosilbym jednak nie odsylac mnie do roznych linkow w ktorych zabrne bezowocnie
No ale ten link musisz odwiedzić jest tam chyba wszystko co Ciebie interesuje o ile go nieznasz.
http://www.navweaps.com/Weapons/WTRussian_WWII.htm
http://www.navweaps.com/Weapons/WTRussian_WWII.htm
- Darth Stalin
karolk pisze:hmmm, tytuł flota sowiecka i zapytanie o torpedy, hmmm, wygląda na to, że nie znamy znaczenia słów użytych, no no, świadomość historyczna zaczyna i u nas przypominać tępogłowych obywateli Tamtej Unii od tego tylko krok do balu przbierańców w mundurze Himlera czy Goeringa ...
???? Mógłbyś wyjaśnić, o co ci chodz?
DARTH STALIN - Lord Generalissimus Związku Socjalistycznych Republik Sithów
Owszem - to był Towarzysz Stalin... i na niego nie znaleźli rozwiązania...
Owszem - to był Towarzysz Stalin... i na niego nie znaleźli rozwiązania...
-
Podobno jest jakaś dośc poufna ksiązka "zakładowo-fabryczna" o radzieckich torpedach wydana z okazji rocznicy firmy, wiem ze starał się o nia kadm. Antoni Komorowski, b. komendant AMW, ten od skryptu o torpedach, wydanego też w postaci zmienionej jako ks. w Bellonie. ale czy uzydkał, tego niestety nie wiem.
Moderatorze zmięn tytuł topicu na Sowieckie torpedy
Moderatorze zmięn tytuł topicu na Sowieckie torpedy
Jak widze, trafilem na poliglotow , ktorzy z pelnym szacunkiem posluguja sie mowa ojczysta...
Tytul topicu wybrany zostal przeze mnie z pelna swiadomoscia gdyz mam zamiar jeszcze nie raz powracac do tego ogolnego tematu.
Jezeli jednak tak to kolegow razi moge zainicjowac kolejny temat , a zarazem cel moich poszukiwan, gdyz poszukuje teraz wszelkich dostepnych informacji tyczacych BOMB GLEBINOWYCH.
Jezeli wiec temat topicu nie wyda sie komus ponownie chybiony, wdzieczny bede za nastepne wskazowki na ten temat.
P.S.
Wracajac jednak do nazwy teamtu nie jest on tak bardzo chybiony jak przedstawil to np. Krzysiek.
Flota sowiecka korzystala podczas wojny z wielu rodzaji jednostek i w zwiazku z tym z roznego rodzaju uzbrojenia. Okrety tej klasy jak poczciwy czterokominowiec "Zarkij" (jak pamiec mnie niezawodzi) wykorzystywal uzbrojenie amerykanskie.
Inne niszczyciele , do ktorych powstania przyczynili sie wlosi korzystalo z koleji z wloskiego rodzaju amunicji, lub wzorowanej na niej jak chociazby wlasnie torpedy.
Poszukuje roznych informacji na temat uzbrojenia stosowanego przez ta armie i bezcelowe wydalo mi sie za kazdym razem zakladanie nowego tematu. Jezeli panow jednak tak bardzo razi te odstepstwo moge zmienic ten zwyczaj.
Narazie jednak bylbym bardzo wdzieczny gdybysmy skupili sie na padajacycm pytaniu. Czy ktos posiada jakies dane historyczne stosowanych przez Armie Czerwona bomb glebinowych?
Tytul topicu wybrany zostal przeze mnie z pelna swiadomoscia gdyz mam zamiar jeszcze nie raz powracac do tego ogolnego tematu.
Jezeli jednak tak to kolegow razi moge zainicjowac kolejny temat , a zarazem cel moich poszukiwan, gdyz poszukuje teraz wszelkich dostepnych informacji tyczacych BOMB GLEBINOWYCH.
Jezeli wiec temat topicu nie wyda sie komus ponownie chybiony, wdzieczny bede za nastepne wskazowki na ten temat.
P.S.
Wracajac jednak do nazwy teamtu nie jest on tak bardzo chybiony jak przedstawil to np. Krzysiek.
Flota sowiecka korzystala podczas wojny z wielu rodzaji jednostek i w zwiazku z tym z roznego rodzaju uzbrojenia. Okrety tej klasy jak poczciwy czterokominowiec "Zarkij" (jak pamiec mnie niezawodzi) wykorzystywal uzbrojenie amerykanskie.
Inne niszczyciele , do ktorych powstania przyczynili sie wlosi korzystalo z koleji z wloskiego rodzaju amunicji, lub wzorowanej na niej jak chociazby wlasnie torpedy.
Poszukuje roznych informacji na temat uzbrojenia stosowanego przez ta armie i bezcelowe wydalo mi sie za kazdym razem zakladanie nowego tematu. Jezeli panow jednak tak bardzo razi te odstepstwo moge zmienic ten zwyczaj.
Narazie jednak bylbym bardzo wdzieczny gdybysmy skupili sie na padajacycm pytaniu. Czy ktos posiada jakies dane historyczne stosowanych przez Armie Czerwona bomb glebinowych?
Tomku, na stronie podanej przez Marka S. wejdź na http://www.wunderwaffe.narod.ru/Magazine/MK/index.htm
W opisach sowieckich okrętów podano dane dotyczące stosowanego na nich uzbrojenia. Strona chodzi dość wolno, konieczna jest cierpliwość
W opisach sowieckich okrętów podano dane dotyczące stosowanego na nich uzbrojenia. Strona chodzi dość wolno, konieczna jest cierpliwość
Pozdrawiam
Dzieki Diable za pomoc !
>Miko
Wiem ze sa tam rowniez bomby glebinowe dlatego tez dodatkowy uklon w strone janik41 , jednak brakuje tam pewnych informacji , ktore byc moze znajde gdzies indziej. Np. w kwesti torped interesuje mnie sprawa zyrokompasow , a kwestii min czasy przeladowan i skuteczny zasieg dzialania...
W kazdym badz razie, za kazda podpowiedz i cenna wskazowke - dziekuje !
>Miko
Wiem ze sa tam rowniez bomby glebinowe dlatego tez dodatkowy uklon w strone janik41 , jednak brakuje tam pewnych informacji , ktore byc moze znajde gdzies indziej. Np. w kwesti torped interesuje mnie sprawa zyrokompasow , a kwestii min czasy przeladowan i skuteczny zasieg dzialania...
W kazdym badz razie, za kazda podpowiedz i cenna wskazowke - dziekuje !