Dyskusja dotycząca wątku o WBH

Dokumenty, książki, artykuły prasowe, internetowe, ikonografia, filmy...

Moderatorzy: crolick, Marmik

admiralcochrane

Post autor: admiralcochrane »

Tzaw1 pisze: To dla porządku, Ksenofoncie, wyrzuć z tego co zostawiłeś odniesienia do usuniętych postów. Wtedy będziemy mieli czystą formę ;)
Zbliżamy się do świata Orwella - usuwanie postów, drukowanie gazet wstecz dla archiwów ;) Myślę, że wielu chętnie poczytałoby mniej gorącą dyskusję bez wycieczek ad personam
Awatar użytkownika
Ksenofont

Post autor: Ksenofont »

Witam!
admiralcochrane pisze:
Tzaw1 pisze: To dla porządku, Ksenofoncie, wyrzuć z tego co zostawiłeś odniesienia do usuniętych postów. Wtedy będziemy mieli czystą formę ;)
Zbliżamy się do świata Orwella - usuwanie postów, drukowanie gazet wstecz dla archiwów ;) Myślę, że wielu chętnie poczytałoby mniej gorącą dyskusję bez wycieczek ad personam
:o
Jakie usuwanie postów?
Pothkana i Tzawa chyba emocje ponoszą, stąd nieco ubarwiają rzeczywistość.

Zgodnie z tym, co zapowiedziałem w piątek ( http://fow.aplus.pl/forum/viewtopic.php?p=94249#94249 ,) w niedzielę wydzieliłem dyskusję od tekstu merytorycznego. (Chciałbym podkreślić, że w przeciwieństwie do niektórych moderatorów nie usuwałem postów, ani nie zamknąłem dyskusji.)

Taka forma wypowiedzi (oddzielnie treść, oddzielnie dyskusja) jest obecna na wielu innych forach.

Treść ma ułatwić zrozumienie badań historycznych, a nie utrudnić. "Rewelacje" Pothkana w tym przeszkadzają - są pełne błędów i wulgarnych uproszczeń.
Liczne merytoryczne błędy Pothkana wymieniłem w już w kilku postach, jeśli kto bardzo chce - mogę zrobić jednolitą listę (ale dopiero w piątek - sobotę).
Jakby kto chciał samemu te błędy znaleźć - może poczytać o WBH - nawet w książkach zaproponowanych przez samego Pothkana (choć to nie są najlepsze pozycje i niekoniecznie aktualne).

Proponuję, żeby nie karmić więcej trolli i wrócić do tematu "opracowań i źródeł".

Pozdrawiam
Ksenofont
Myślisz, że było zagrożenie, które im umknęło; problem, którego nie poruszyli; aspekt, którego nie rozpatrywali; pomysł, na który nie wpadli; rozwiązanie, którego nie znaleźli?!?
Obrazek
Tzaw1

Post autor: Tzaw1 »

Ksenofont pisze:Jakie usuwanie postów?
Pothkana i Tzawa chyba emocje ponoszą, stąd nieco ubarwiają rzeczywistość.
Mnie nic nie ponosi. Usuniętych z ogłoszenia.

I ponawiam prośbę o "oddzielenie treści od dyskusji w wątkach pozostałych" w wątku o WBH.
TZ
ODPOWIEDZ