Polskie monitory "po rosyjsku"

Wszelkie tematy związane z PMW

Moderatorzy: crolick, Marmik

Awatar użytkownika
RyszardL

Post autor: RyszardL »

Mitoko pisze:Doszło - mógłbyś mi zeskanować oddzielnie zdjęcia Nieuchwytnego i to z "Flotylla - ciąg dalszy" ??

Nie ma problemu. Zajmę się tym jutro i zaraz poślę.
Awatar użytkownika
karol

Post autor: karol »

kurcze, te kobiety. Szukałem tego numeru morza w swoich archiwach i go NIE MA, hmm jak zwykle kobiece "porządki", tfu, na psa urok :(
Użytkownik nieaktywny, ale gadatliwy.
Awatar użytkownika
RyszardL

Karolku, albo sie poczekaj do Bożego Narodzenia, bo wtedy będzie nowe sprzątanie i znajdziesz pismo, albo Ci poślę artykuły, bo ja mam listę "zabronionych" do dotykania przez osoby trzecie i zawsze wiem, gdzie leży.
UWAGA!
Od 2024 konto prowadzone przez Żonę RyszardaL (Małgorzatę).

====================

http://www.flotyllerzeczne.aq.pl/
http://www.biuletyn2008.republika.pl
"Demokracja to najgorszy z ustrojów - rządy hien nad osłami" Arystoteles
Awatar użytkownika
RyszardL

RyszardL pisze:
Mitoko pisze:Doszło - mógłbyś mi zeskanować oddzielnie zdjęcia Nieuchwytnego i to z "Flotylla - ciąg dalszy" ??

Nie ma problemu. Zajmę się tym jutro i zaraz poślę.

Zrobiłem dzisiaj i posłałem. Może już masz w poczcie
Awatar użytkownika
Mitoko

Post autor: Mitoko »

THX - doszło
Wykopany z DWS za żądanie prawdy
Awatar użytkownika
mcwatt

Post autor: mcwatt »

Ja dostałem, dzięki :)
Awatar użytkownika
RyszardL

Panowie, może któryś z Was dysponuje porządnymi rysunkami bocznokołowców i kutrów z flotylli pińskiej?
Jest strona w Internecie i adres e-mailowy autora, ale musiał się zmienić, bo poczta od niego wraca.
Chciałem sporządzić rysunki pozwalające na wykonanie modeli kartonowych, a zamieszczone na stronie są tak małe, że próba uchwycenia skali i rozrysowania jakiś detali nie jest praktycznie możliwa.
Chyba były w starych „Morzach”, ale ich nie mam. Może jeszcze gdzieś są.
Pomóżcie, jeśli możecie.
UWAGA!
Od 2024 konto prowadzone przez Żonę RyszardaL (Małgorzatę).

====================

http://www.flotyllerzeczne.aq.pl/
http://www.biuletyn2008.republika.pl
"Demokracja to najgorszy z ustrojów - rządy hien nad osłami" Arystoteles
Marek T

Post autor: Marek T »

Kuligiewicz opisywał monitory, trałowce, kutry "austriackie" i KILIŃSKIEGO. Do bocznokołowców nie doszedł. Jedyne dostępne rysunki to szkice z dodatku do "Wielkich Dni Małęj Floty", a rysunki na stronie R Kadowa są w zasadzie ich powtórzeniem. .
Awatar użytkownika
RyszardL

Marek T pisze:Kuligiewicz opisywał monitory, trałowce, kutry "austriackie" i KILIŃSKIEGO. Do bocznokołowców nie doszedł. Jedyne dostępne rysunki to szkice z dodatku do "Wielkich Dni Małęj Floty", a rysunki na stronie R Kadowa są w zasadzie ich powtórzeniem. .

Dzięki za informację. Szkoda, że nie ma
Andrzej Kliszewski

Post autor: Andrzej Kliszewski »

Ad Ryszard L w kwestii monitora Żelezniakow. Mam gdzies planiki tego monitora zamieszczone w Modelist-Konstruktor, jak i w którymś ze starych numerów "Modelarza". Musiałbym poszperać i to by troszkę potrwało ( nie mam tego na miejscu)ale są na pewno więc jeśli by Cię dalej to interesowało zawsze mogę zeskanować lub skserować.

Pozdrawiam Andrzej
Si vis pacem para bellum!
Awatar użytkownika
Mitoko

Post autor: Mitoko »

Wykopany z DWS za żądanie prawdy
Andrzej Kliszewski

Post autor: Andrzej Kliszewski »

Spoko będe pamiętał :-D
Pozdrawiam Andrzej K.
Si vis pacem para bellum!
Andrzej J.

Post autor: Andrzej J. »

fdt pisze:Wszystkie te opisy pochodzą chyba z ksiunżki "Trofieji i reparacii WMF SSSR" - Bierieżnego. Ma ktoś to dziełko?
Mam dla Ciebie xero. Jak wrócisz opalony znad tego Czerwonego i przeczytasz txt p.Arka.
Andrzej J.
Awatar użytkownika
RyszardL

Andrzej Kliszewski pisze:Ad Ryszard L w kwestii monitora Żelezniakow. Mam gdzies planiki tego monitora zamieszczone w Modelist-Konstruktor, jak i w którymś ze starych numerów "Modelarza". Musiałbym poszperać i to by troszkę potrwało ( nie mam tego na miejscu)ale są na pewno więc jeśli by Cię dalej to interesowało zawsze mogę zeskanować lub skserować.

Pozdrawiam Andrzej

Bardzo proszę, jak możesz i znajdziesz chwilę czasu to poszukaj.
Z góry dzięki polon@iinet.net.au
Gość

Post autor: Gość »

RyszardL pisze:
Marek T pisze:Kuligiewicz opisywał monitory, trałowce, kutry "austriackie" i KILIŃSKIEGO. Do bocznokołowców nie doszedł. Jedyne dostępne rysunki to szkice z dodatku do "Wielkich Dni Małęj Floty", a rysunki na stronie R Kadowa są w zasadzie ich powtórzeniem. .

Dzięki za informację. Szkoda, że nie ma
Mam nigdy nie wydrukowany art. p. Prosnaka, gdzie sa rysunki REKONSTRUKCYJNE bocznokołowćów Wisła, Pułkownik Sikorski, Kiliński (napęd nie bocznokołowy), Emilja Plater,Pancerny 1, Wawel (2 wersje przed i po przb.) i Zamoyski.
Nie poszedł on do druku z powodu zastrzeżeń natury merytorycznej Waldka Danielewicza
Jeśłi by ten txt o okretach rzecznych Polski Odrodzonej sprawdzili Marek T. wspólnie z Waldkiem to wtedy mógłbym puscic to w "MSiO". ale decyzja nalezy od nich - sa tu wyjątkowo kompetentni...
Andrzej J.
Nemo

Strona o "Pinskflotylla"

Post autor: Nemo »

Strona zapewne bardzo przyjemna, ale jak wszedłem w "podstronę" (sorry, kiepski jestem w informatyce) o konkretnych monitorach, to się tekst ukazał w jakimś języku dziwnym, niezrozumiałym kompletnie. Może to mowa Kosmitów?
ODPOWIEDZ