Sprawa Ksenofonta

czyli hobby, kultura, sztuka, wścieklizna i w ogóle offtopic...

Moderator: nicpon

Awatar użytkownika
Mitoko

Post autor: Mitoko »

SmokEustachy pisze:Acha - po tym jak Mitoko naruszyles powaznie moje dobra osobiste odmawiam Ci moralnego prazwa do krytykowania Xenofonta.
Poproszę o rozszerzenie Twojej wypowiedzi - tu albo na PW
Awatar użytkownika
Ksenofont

Post autor: Ksenofont »

Mitoko pisze:
SmokEustachy pisze:Acha - po tym jak Mitoko naruszyles powaznie moje dobra osobiste odmawiam Ci moralnego prazwa do krytykowania Xenofonta.
Poproszę o rozszerzenie Twojej wypowiedzi - tu albo na PW
Uwaga! Zaraz pojawi się nowy wątek: "Sprawa Smoka Eustachego"... Obrazek
Myślisz, że było zagrożenie, które im umknęło; problem, którego nie poruszyli; aspekt, którego nie rozpatrywali; pomysł, na który nie wpadli; rozwiązanie, którego nie znaleźli?!?
Obrazek
Gość

Post autor: Gość »

Nie poczuwam się do wizerunku maniakalnego 150 cm facecika z piskliwym głosem i bagażem kompleksów, leczącym rany zadawane przez rzeczywistość na wirtualnych łamach forum. Nie jestem anonimowym uzytkownikiem sieci, i nie wstydzę sie swoich działań. Rozwojowi forum dws poswięciłem bardzo dużo czasu, wysiłku i umiejętności które mogłem w tym czasie naprzykład sprzedać, za całkiem rozsądne pieniądze.
W czasie prawie dwuletniej kariery moderatora na tym forum zabanowałem ,słownie : dwie osoby, a dodam iż zakres moich uprawnien na tym forum , co nie jest tajemnica, jest wyższy od administratora.
Jestem również bardzo cierpliwym i wyrozumiałym człowiekiem - zawsze uzasadniam swoje działania, i podchodzę do problemów zdroworozsądkowo, nie przez pryzmat danej mi władzy, a efektów jej wykorzystania, gdyż nie znam bardziej żałosnego widoku od człowieka który nie panuje nad dana mu władzą.
A przykład Ksenofonta ? Jest najlepszym dowodem tego co napisałem, mówiąc brutalnie szczerze mogłem go zabanowac bez słowa... Mogłem ? Mogłem. Ale wolałem postawic sprawe uczciwie - nie mącisz - nie było sprawy. Zaczniesz rozrabiać - 'czapa'
Finał znamy.

Marcin Michalczyk vel Schmeisser
Awatar użytkownika
crolick
Kontakt:

Post autor: crolick »

Anonymous pisze:A przykład Ksenofonta ? Jest najlepszym dowodem tego co napisałem, mówiąc brutalnie szczerze mogłem go zabanowac bez słowa... Mogłem ? Mogłem. Ale wolałem postawic sprawe uczciwie - nie mącisz - nie było sprawy. Zaczniesz rozrabiać - 'czapa'
Slowa towarzysza Schmeisser'a przypominaja mi pewien stary dowcip:
Lenin postanowil sie ogolic. Wyszedl na ganek z miednica, mydlem i pedzlem. Ledwo zaczal sie golic, podbiegl do niego maly chlopczyk potracil go i Lenin sie zacial. Dobrotliwy Lenin popatrzyl na chlopczyka i tylko usmiechnal sie, a mogl kazac rozstrzelac!! Taki to byl dobry nasz towarzysz Lenin...
:-D
Podczas gdy Kłapouchy wszystkim się zadręcza,
Prosiaczek nie może się zdecydować, Królik wszystko kalkuluje,
a Sowa wygłasza wyrocznie - Puchatek po prostu jest...
Gość

dokladnie tak :)
W wersji którą znam jest "Wot kakij horoszyj czelawik, a mog ubit"
Gość

powyzszego posta rowniez napisal Marcin Michalczyk
Awatar użytkownika
gen. baron Piotr Wrangel

Post autor: gen. baron Piotr Wrangel »

Napiszę cos co może się nie podobać części z Was.
Demokracja jest jednym z gorszych ustrojów, bo nigdy nie jest taka jak powinna.
Według mnie dobrze że na drugawojna są osoby które trzymaja ludzi za mordy, sam często się z nimi nie zgadzam (kierownictwem), ale to szefowie. Podchodzi to może pod Carskie samowładctwo, cóż jestem Białym o monarchistycznych poglądach.
Niech sprawy DWS a sprawy FOW zostana oddzielne.
Czołem kozacy. :)
"Już czwartą dobę płonie stanica
Goreje pod nogami Dońska ziemia
NIe upadajcie na duchu poruczniku Galicyn
Kornecie Oboleński siodłajcie konia."

Białogwardzista z www.dws.org.pl
Adam Leszczyński GG:5607859
Awatar użytkownika
mcwatt

Post autor: mcwatt »

Za to demokracja jest jedynym systemem w którym możesz swobodnie mówić że jest niedoskonała.
U nas nie ma (na FOW) zamordyzmu i jest OK.
Ale każdy ma prawo do własnych poglądów (w końcu to demokracja :D .
Awatar użytkownika
gen. baron Piotr Wrangel

Post autor: gen. baron Piotr Wrangel »

NIe mówię że jest zła, tylko jej nadmiar jest zły.
Poza tym zawsze powinien być ten bezwzględny gość na górze (dajmy na to admin). :)
"Już czwartą dobę płonie stanica
Goreje pod nogami Dońska ziemia
NIe upadajcie na duchu poruczniku Galicyn
Kornecie Oboleński siodłajcie konia."

Białogwardzista z www.dws.org.pl
Adam Leszczyński GG:5607859
schmeisser

Post autor: schmeisser »

mcwatt pisze:Za to demokracja jest jedynym systemem w którym możesz swobodnie mówić że jest niedoskonała.
jak będziecie mieć 1800 userów, to zwykły rozkład gaussa wskazuje że będziecie mieli wystarczającą liczbę zadymiarzy , którzy wymoga na was zmianę spojrzenia na pewne aspekty demokracji

marcin michalczyk
Awatar użytkownika
mcwatt

No to przecież jest - nie w jednej osobie na szczęście (to się źle kojarzy), ale masz rząd, sejm, prezydenta itd. A fakt że nie działa to doskonale? To jest właśnie ryzyko demokracji, cena jaką trzeba czasami zapłacić.
A tak w ogóle to przysłowie mówi - co za dużo to niezdrowo, i tak chyba jest w każdym przypadku :-)
Gość

Cały czas w rzeczonej sprawie wychodziłem z takiego założenia :)

mm
Awatar użytkownika
mcwatt

schmeisser pisze:
mcwatt pisze:Za to demokracja jest jedynym systemem w którym możesz swobodnie mówić że jest niedoskonała.
jak będziecie mieć 1800 userów, to zwykły rozkład gaussa wskazuje że będziecie mieli wystarczającą liczbę zadymiarzy , którzy wymoga na was zmianę spojrzenia na pewne aspekty demokracji

marcin michalczyk
Nie myl demokracji z anarchią. Przecież u nas też jest władza, która może dokopać. To nieprawda że u nas nie było nigdy zadymiarzy i awantur.
Zresztą nie piłem do Ciebie - nigdy ie byłem na DWS więc nie wypowiadam się na jego temat - to było tylko odniesienie do poglądów Barona etc. :D
Gość

przecież nie piję nic do Ciebie :) a jedynie stwierdzam fakt fundamentalny jak prawa statystyki że odsetek zadymiaży w każdej społeczności jest stały, natomiast wyrozumiałość moderatorów jest odwrotnie proporcjonalna do wspomnianego odsetka przemnożonego przez wielkość forum
Awatar użytkownika
mcwatt

Ty jesteś moderatorem więc coś pewnie o tym wiesz ;)
Po prostu obraz DWS jaki się wyłania z dyskusji jest cokolwiek nieciekawy, ale oczywiście nie musi to być cała prawda. Jak mówiłem - nigdy nie tam nie byłem, więc nie komentuję :)
Awatar użytkownika
Mitoko

Post autor: Mitoko »

mcwatt pisze:Ty jesteś moderatorem więc coś pewnie o tym wiesz ;)
Po prostu obraz DWS jaki się wyłania z dyskusji jest cokolwiek nieciekawy, ale oczywiście nie musi to być cała prawda. Jak mówiłem - nigdy nie tam nie byłem, więc nie komentuję :)
Przecież o to chodzi Xeno - wytworzenie sytuacji gdy to on jest tym biednym i pokrzywdzonym - dlatego "podgrzewa sytuację".

Niechcący skomentowałem jego artykuł - i popełniłem tym samym największy grzech - bo jakże śmiałem.
Na DWS uprawiał pieniactwo - i trzeba było coś z tym zrobić. Samo jego zachowanie tu potwierdza słuszność tamtej decyzji.

Natomiast można się zastanowić jak świadczy o nas (czyli o FOW) komentowanie tego przez osoby nie znających realiów DWS. Łatwo coś krytykować - nie wiedząc ile jest roboty z utrzymaniem względnego porządku.

Dlatego też koniecznością było wprowadzenie pewnych zasad - prowadzić politykę na zasadzie demokracji (czyli wszyscy rządzą) jest możliwe tu (chociażby ze względu na wiek i poziom większości userów), ale jest niemożliwe na tak rozbudowanym Forum.
To tak jakby nie obowiązywały przepisy ruchu drogowego.
ODPOWIEDZ