Conflict resolution

czyli hobby, kultura, sztuka, wścieklizna i w ogóle offtopic...

Moderator: nicpon

Awatar użytkownika
Maciej3

Post autor: Maciej3 »

Ostatnia krucjata zakonczyla sie odejsciem Nali wiec Confused problem jednak jest i odklada sie w czasie Confused
Jeśli w jakiś sposób się do tego przyczyniłem - a odnoszę wrażenie, że pewnie w jakimś stopniu tak, to gorąco przepraszam.

Publicznie.

I obiecuję że postaram się być bardziej ostrożny w wyrażaniu opinii.
Awatar użytkownika
SmokEustachy
Kontakt:

Post autor: SmokEustachy »

Jacek Bernacki pisze:Ja wiem czy moheryzm?
W sumie Smok nie rzuca Bogiem na lewo i prawo.
Ja bym odebrał to zdanie Eustachego jako zdziwienie.
Acha. Głodnemu /Gromowi/ chleb na myśli. Zupełnie oderwane od rzeczywistości.
Awatar użytkownika
Marmik

Post autor: Marmik »

Grom pisze:Wspominam o tym bo naprawdę mnie to razi.
Łk 6, 42. Choć dla niektórych to pewnie stek bzdur.
To co dla innych jest brzegiem morza, dla marynarza jest brzegiem lądu.
Awatar użytkownika
Grom

Post autor: Grom »

SmokEustachy pisze:Acha. Głodnemu /Gromowi/ chleb na myśli. Zupełnie oderwane od rzeczywistości.
Przyjmując Twój sposób rozumowania w sprawie artykułu Ksena:
Nie muszę czytać co piszesz i tak wiadomo, że "ekstremizm i moheryzm"

@Marmik - przepraszam bo jakiś niedouczony i w ogóle emigrant nieudacznik jestem (tylko nie mam kompleksu polskości), ale czy można prosić o pełniejszą wypowiedź bo narazie to wyczytałem "J-23 znowu nadaje" (znaczy się zakodowane coś).
Tzaw1

Post autor: Tzaw1 »

Biblia Gdańska
Albo jakoż możesz rzec bratu twemu: Bracie! dopuść, iż wyjmę źdźbło, które jest w oku twojem, a sam balki, która jest w oku twojem, nie widzisz? Obłudniku! wyjmij pierwej balkę z oka twego, a tedy przejrzysz, abyś wyjął źdźbło, które jest w oku brata twego.
Biblia Tysiąclecia
Jak możesz mówić swemu bratu: "Bracie, pozwól, że usunę drzazgę, która jest w twoim oku", gdy sam belki w swoim oku nie widzisz? Obłudniku, wyrzuć najpierw belkę ze swego oka, a wtedy przejrzysz, ażeby usunąć drzazgę z oka swego brata.
Nowy Testament. Przekład milenijny
Jak możesz swojemu bratu mówić: Pozwól, bracie, że usunę tę ość, która jest w twoim oku, gdy ty nie patrzysz na drąg w twoim oku? Obłudniku, najpierw wyrzuć ten drąg ze swojego oka i wtedy przejrzysz do tego, by usunąć ość, która jest w oku twojego brata.
Kometarz żydowski do Noewgo Testamentu
Jak możesz mówić swemu bratu: »Bracie, daj mi usunąć drzazgę z twego oka«, skoro sam nie widzisz belki w swoim oku? Obłud­niku! Najpierw wyjmij belkę z własnego oka; wtedy będziesz widział wyraźnie, tak abyś mógł usunąć drzazgę z oka swego brata!
King James Version
Either how canst thou say to thy brother , Brother , let me pull out the mote that is in thine eye , when thou thyself beholdest not the beam that is in thine own eye ? Thou hypocrite , cast out first the beam out of thine own eye , and then shalt thou see clearly to pull out the mote that is in thy brother's eye .
Interlinear Greek New Testament
η πως δυνασαι λεγειν αδελφω σου αδελφε αφες εκβαλω το καρφος το εν τω οφθαλμω σου αυτος την εν τω οφθαλμω σου δοκον ου βλεπων υποκριτα εκβαλε πρωτον την δοκον εκ του οφθαλμου σου και τοτε διαβλεψεις εκβαλειν το καρφος το εν τω οφθαλμω του αδελφου σου
Chyba wystarczy :)
Awatar użytkownika
SmokEustachy
Kontakt:

Grom pisze:
SmokEustachy pisze:Acha. Głodnemu /Gromowi/ chleb na myśli. Zupełnie oderwane od rzeczywistości.
Przyjmując Twój sposób rozumowania w sprawie artykułu Ksena:
Nie muszę czytać co piszesz i tak wiadomo, że "ekstremizm i moheryzm"

@Marmik - przepraszam bo jakiś niedouczony i w ogóle emigrant nieudacznik jestem (tylko nie mam kompleksu polskości), ale czy można prosić o pełniejszą wypowiedź bo narazie to wyczytałem "J-23 znowu nadaje" (znaczy się zakodowane coś).
Jakbyś przyjął mój tok myślenia to byś wiedział co będzie w artykule o AGS. Albo że w artykule o Iowce będzie, że tyktura.

Faktycznie na podstawie znajomości tego, co napisałem na forum o AGS już możesz pisać polemikę n/t AGS.

2. Spróbuj lepiej jakoś objaśnić tego Fokkera DXXI itp.

I to:
W jednym zdaniu umieściłem Whirlwinda i Wilka. Jako przykłady myśliwców jednomiejscowych, dwusilnikowych. Próżno szukać "równorzędności".
Awatar użytkownika
Grom

Tzaw1 pisze:Chyba wystarczy :)
wyedytuję to:
IGNOR
SmokEustachy pisze:Jakbyś przyjął mój tok myślenia
To zostałbym klapkookim moherem :x Nie muszę czytać tego co naskrobiesz i tak wiadomo co tam będzie ;) Czyli posmakuj sam siebie
Awatar użytkownika
Grom

No i co dzwońce?
Szukam z takimi nawiedzonymi ćwokami zwady. ;) Choać najbardziej kocham oficerów z przeszłością w lepszym systemie, którzy teraz biegają do księdza.
Awatar użytkownika
SmokEustachy
Kontakt:

1 Co to znaczy że Fokker D.XXIbył kresem możliwości rozwoju "klasycznego" myśliwca.
2. Wytłumacz amunicję mniejsza u Brytyjczyków.
Tak na początek.
Awatar użytkownika
Grom

SmokEustachy pisze:Tak na początek.
Na początek to weź młotek i wbij sobie do mohera, że istnieje kilka religii na świecie i każda z nich ma Boga oraz kościół. Czym Twój ekstremistyczny kościół zasłużył sobie na to by być prawdziwym? Budowaniem podziałów ? Nieposłuszeństwem wobec przykazań Boga ? Czym ? Czym różni się katolik od muzułmanina i co daje mu prawo leczenia własnych kompleksów na innowiercy! W czym jest lepszy heteroseksualista od homoseksuality i co ważniejsze kto dał Ci prawo osądzania ich. Chyba, że uważasz się za tego jednego jedynegi bez grzechów, który ma pawo podnieść kamień i rzucić.

Ty lepiej dobrze obejżyj własne fundamenty moralne nim za Fokkera i Ksenofonta się zabierzesz to samo do reszty moherów piszę.
Awatar użytkownika
SmokEustachy
Kontakt:

Grom pisze:
Na początek to weź młotek i wbij sobie do mohera, że istnieje kilka religii na świecie i każda z nich ma Boga oraz kościół.
Na początek jak nie masz nic do powiedzenia w temacie, to nie podskakuj. To że dostałeś nowe instrukcje ze Związku Wojujących Bezbożników im Józefa Stalina nie znaczy, że masz spamować forum.
Awatar użytkownika
karol

Post autor: karol »

Eustachy skończ już z tymi bredniami, nie przystoi dyskusji sprowadzać do rynsztoka nawet na parostatku.
Użytkownik nieaktywny, ale gadatliwy.
Awatar użytkownika
SmokEustachy
Kontakt:

karol pisze:Eustachy skończ już z tymi bredniami, nie przystoi dyskusji sprowadzać do rynsztoka nawet na parostatku.
Ja sprowadzam?
MiKo
Admin FOW

Post autor: MiKo »

Grom pisze:
Na początek to weź młotek i wbij sobie do mohera, że istnieje kilka religii na świecie i każda z nich ma Boga oraz kościół. Czym Twój ekstremistyczny kościół zasłużył sobie na to by być prawdziwym? Budowaniem podziałów ? Nieposłuszeństwem wobec przykazań Boga ? Czym ? Czym różni się katolik od muzułmanina i co daje mu prawo leczenia własnych kompleksów na innowiercy! W czym jest lepszy heteroseksualista od homoseksuality i co ważniejsze kto dał Ci prawo osądzania ich. Chyba, że uważasz się za tego jednego jedynegi bez grzechów, który ma pawo podnieść kamień i rzucić.

Ty lepiej dobrze obejżyj własne fundamenty moralne nim za Fokkera i Ksenofonta się zabierzesz to samo do reszty moherów piszę.
Gromie, to dział Psychole, ale nikt tu nie obraża innych religii więc postraj się również i Ty nie obrażać.
Awatar użytkownika
Grom

SmokEustachy pisze:Na początek jak nie masz nic do powiedzenia w temacie, to nie podskakuj. To że dostałeś nowe instrukcje ze Związku Wojujących Bezbożników im Józefa Stalina nie znaczy, że masz spamować forum.
:) Też Cię Kocham chłopie. Jak mówią lokalni "I love Ya too"
Miko pisze:Gromie, to dział Psychole, ale nikt tu nie obraża innych religii więc postraj się również i Ty nie obrażać.
Miko kto tu kogo obraża ?
ODPOWIEDZ