Ja się osobiście dziwię, że Grom wraca teraz do tematu z maja 2008 r. i który powinien umrzeć śmiercią naturalną w głębinach forum.
Tym bardziej, że wcześniej sam napisał:
Grom pisze:Jako administrator strony i forum nie biorę odpowiedzialności za to co pisze Karol. Jest on dorosłym człowiekiem i ma swoje zdanie, więc pisze to co chce. W żaden sposób, ani strona ani forum nie mają wpływu na opinie Karola wyrażane o innych stronach czy użytkownikach innych serwisów. Więc jeśli są jakieś niejasności proszę o nie mieszanie stronki do wzajemnych przytyków i złośliwości.
Była to wypowiedź na temat i nie zawierająca żadnych personalnych przytyków.
Tymczasem teraz, po kilku miesiącach, bez sensu sobie pojechał po JB i Crolicku jakby to ich winą było, że ich artykuły o PMW są drukowane w MSiO, a Groma nie. A może warto się zastanowić dlaczego tak się dzieje? Może dlatego, że ich artykuły są ciekawsze? Albo, że napisane są na podstawie źródeł dostępnych tylko w archiwach CAW w Warszawie? Ale nie. Po co się zastanawiać. Przecież oni nie mogą pisać ciekawiej i z dostępem do niedostępnych dla Groma materiałów. Trzeba im dokopać. Ale jak? Najlepiej personalnie... Grom zarzuca im namaszczenie (przez kogo i do czego?), kolesiostwo (z kim? z redakcją MSiO?) i surrealizm jak w PRL (tego to już zupełnie nie rozumiem). Ten post Groma jest bardzo niefajny i naprawdę nie wiem co jest jego przyczyną...
Nie wiem czy FOW nie dojrzał do tego by MiKo ogłosił regulamin forum. Mógłby się on sprowadzać do jednego zdania: "Nie rób drugiemu co Ci niemiłe"...