Stara "afera" na manewrach...

Wszelkie tematy związane z PMW

Moderatorzy: crolick, Marmik

radar1

Post autor: radar1 »

fdt pisze:
seawolf pisze:No ja tam czytałem, że to niby nasz foxtrot podszedł na Baltopsie do Tico na 600m i go zobaczyli dopiero jak się wynurzył. W nowym Morzu o tym pisali kilka lat temu.
O toto... o tą opowiastkę z Foxtrotem i Tico mi chodzi...

BTW Marku czy najlepsza flota na świecie przyznałaby się do tego, że dała ciała z takim rupieciem jak fox? Chyba nie... :lol: Janki z reguły nie chwalą się obsuwami, ale też chyba najszybciej wyciągają wnioski z takich wpadek...
Ostatnio w telewizji oglądałem film z eksploatacji nowego Sokoła. Jeden z oficerów wypowiadał w jednoznaczny sposób na temat ćwiczen na Bałtyku i wyniku 3:O dla naszego Orła. Tegoroczne manewry nie obejmują tej "zabawy".

Z tym foxtrotem troszkę nie wierzę, ale moze parę lat temu Wilk i Dzik były w stanie się bezpiecznie zanurzać
Awatar użytkownika
seawolf

Post autor: seawolf »

Nie no Orzeł to ich kosi tam równo, już pewnie z dwa Tico i Sovremiennego posłał do Neptuna :D
Chodzi o to, że wszyscy mówią o foxtrocie.
Karol - gdyby zamiast starego ruskiego foxtrota był stary hamerykancki Balao, to pewnie przyjąłbyś jego sukces jako pewnik, co?
Waldek K

Post autor: Waldek K »

Jakby nie patrzeć to właśnie nasze okręty podwodne są stale zapraszane na wszystkie ćwiczenia w regionie. Jakbyśmy byli do bani to by nas nie zapraszali, albo się mylę...
„Przed wydaniem ogromnych pieniędzy na obronę, trzeba stworzyć dla ludzi taki poziom życia, którego sami będą chcieć bronić.”
– Carl Gustaf Mannerheim
ODPOWIEDZ