Zwrot przez prawą burtę.
Moderator: nicpon
- SmokEustachy
- Kontakt:
Zwrot przez prawą burtę.
Pani Mosbacher to osobistość znana, której poczynania są znane.
Zwrot przez prawą burtę.
Nie wiem czy "Zwrot przez prawa burte" jest naprawde adekwatny.
Chyba bardziej poprawny bylby "Kierunek Putin"
W Polsce PIS, moze nie oficjalnie jest za Putinem, ale nie jet przeciw, do tego popiera wszelkie ruchy, anty europejskie.
Niemcy, a teraz nawet Francja, sa nakjwiekszymi wrogami, de facto EU.
Ale jak sie poslucha Leszka Millera, a niemeickim nazwisku, ale czerwonym sercu,
czyz nie jest to kawne szczucie na Zachod i usprawiedliwanie Putina?
W Niemczech rosnie w sile, AfD, nieby radykalnie prawicowa, kiedys dzialacze latali do Moskwy
prywatnym samolotem Putina. Ale comrobia czerwooni, i nowa (stara) partia BSW (Bündnis Sahra Wagenknecht)
skupia ektremistysze lewicowe glosy, ewidentnie zbliza sie do AfD.
itd, itp.
Hitler w 1939 w Gdanku powiedzial, ze bolszewizm to slowianska wersja narodowego socjalizmu,
Przypominam wypowiedz Jaroslawa Kaczyskiego "Do przyjaciol Rosjan"
Chyba bardziej poprawny bylby "Kierunek Putin"
W Polsce PIS, moze nie oficjalnie jest za Putinem, ale nie jet przeciw, do tego popiera wszelkie ruchy, anty europejskie.
Niemcy, a teraz nawet Francja, sa nakjwiekszymi wrogami, de facto EU.
Ale jak sie poslucha Leszka Millera, a niemeickim nazwisku, ale czerwonym sercu,
czyz nie jest to kawne szczucie na Zachod i usprawiedliwanie Putina?
W Niemczech rosnie w sile, AfD, nieby radykalnie prawicowa, kiedys dzialacze latali do Moskwy
prywatnym samolotem Putina. Ale comrobia czerwooni, i nowa (stara) partia BSW (Bündnis Sahra Wagenknecht)
skupia ektremistysze lewicowe glosy, ewidentnie zbliza sie do AfD.
itd, itp.
Hitler w 1939 w Gdanku powiedzial, ze bolszewizm to slowianska wersja narodowego socjalizmu,
Przypominam wypowiedz Jaroslawa Kaczyskiego "Do przyjaciol Rosjan"
Zwrot przez prawą burtę.
Po śmierci brata w Smoleńsku to on Rosjan nie nazwie "przyjaciółmi", a zwłaszcza Putina. No i jakby tak cały PiS ich "kochał", to czy powstałoby w ogóle coś na granicy w początkach "wojny hybrydowej? Przecież politycy z obozu Tuska krytykowali z początku, że po co tam to w ogóle jest? A teraz mamy zwrot o 180 stopni i narrację, że tylko obecni rządzący zabezpieczą tam tak granice, że nielegalni i szpiedzy Putina nie przejdą.
No i drugie pytanie - czy Kaczyński przeszkadzał w pomocy militarnej dla Ukrainy (jak Duda się za to zabrał) w początku wojny w 2022 r.? To Niemcy jej z początku odmawiali, a dopiero później "zmądrzeli". Macron też się nie spieszył i sporo z Putinem "pytlował", jak teraz to robił do niedawna Trump. I swego czasu to Kaczyński chciał "dialogu z Rosją?"
Teraz to cały Zachód i jego politycy oraz p. Tusk zmądrzeli - bo "brzytwa" Putina zaczęła się zbliżać i ich bytowi politycznemu też zagraża. A gdzie była ich mądrość i przezorność pomiędzy 2008 a 2014 r. i później do 2022 r.? Teraz Tusk mówi, że "za późno, by się dobrze przygotować, ale nie za późno by przetrwać". Przygotować to się można było dużo lepiej, tylko mieli "klapencje" na oczach. I naiwne długotrwałe myślenie, że Amerykanie w razie czego Putina zawsze odstraszą.
No a Miller nie robił koalicji z PiS, tylko wiadomo z kim.
A Europę dodatkowo osłabiła szacowna pani Merkel, bo po wpuszczeniu wielkiej liczby imigrantów powstało tyle bajzlu i niepożądanych zjawisk, że to wszystko było na rękę Putinowi. A tych na Krymie w 2014 r. - jak słyszę teraz - namawiała, by oporu nie stawiali.
No i drugie pytanie - czy Kaczyński przeszkadzał w pomocy militarnej dla Ukrainy (jak Duda się za to zabrał) w początku wojny w 2022 r.? To Niemcy jej z początku odmawiali, a dopiero później "zmądrzeli". Macron też się nie spieszył i sporo z Putinem "pytlował", jak teraz to robił do niedawna Trump. I swego czasu to Kaczyński chciał "dialogu z Rosją?"
Teraz to cały Zachód i jego politycy oraz p. Tusk zmądrzeli - bo "brzytwa" Putina zaczęła się zbliżać i ich bytowi politycznemu też zagraża. A gdzie była ich mądrość i przezorność pomiędzy 2008 a 2014 r. i później do 2022 r.? Teraz Tusk mówi, że "za późno, by się dobrze przygotować, ale nie za późno by przetrwać". Przygotować to się można było dużo lepiej, tylko mieli "klapencje" na oczach. I naiwne długotrwałe myślenie, że Amerykanie w razie czego Putina zawsze odstraszą.
No a Miller nie robił koalicji z PiS, tylko wiadomo z kim.
A Europę dodatkowo osłabiła szacowna pani Merkel, bo po wpuszczeniu wielkiej liczby imigrantów powstało tyle bajzlu i niepożądanych zjawisk, że to wszystko było na rękę Putinowi. A tych na Krymie w 2014 r. - jak słyszę teraz - namawiała, by oporu nie stawiali.
- SmokEustachy
- Kontakt:
Zwrot przez prawą burtę.
Szczególnie pisiory wsparły Ukrainę na polecenie Putina. Jakby nie Kaczor to by się Ukraina nie utrzymala
Zwrot przez prawą burtę.
Dlatego nie chce mi się tu już czytać tych propagandowych bzdur. Doczekam się jeszcze, że Napoleon tu napisze, że PiS witałby wojska Putina chlebem i solą. Miller pewnie by witał. U mnie miastem od lat rządzi osoba (z jego ugrupowania), która dla o to, by 15 sierpnia w ogóle nie był odbierany przez mieszkańców jako święto. Nie podpatrzyłem, ale być może chodzi w ten dzień w czerni
.
Zwrot przez prawą burtę.
Brawo mistrzu gratuluje umysłowej głupoty
-
Dobra Zmiana
Zwrot przez prawą burtę.
Tom, dawno nie było tutaj bardziej obrzydliwych zdań niż te trzy ostatnie.
Miller to w tej chwili nikt, zgorzkniały totalny emeryt polityczny z zerem wpływów, zapraszany do wywiadów wyłącznie ze względu na swoją "barwność". Mógłby sobie nawet witać - i co z tego?
Co znaczy "osoba (z jego ugrupowania)", skoro aktualnie Miller nie należy do żadnego?
W oskarżenie "nie był odbierany" nie uwierzę ze względu na mój całkowity brak zaufania - po wcześniejszych doświadczeniach - do tego, co wypisujesz. Podaj nazwę tego "u mnie", chętnie zweryfikuję tezę.
Co do "czerni" - dodałeś "być może", co jest jeszcze bardziej paskudne. Za tę wredną sugestię, że ktoś w tym kraju może żałować tego, że wygraliśmy w 1920 z bolszewikami powinieneś zostać zbanowany.
Miller to w tej chwili nikt, zgorzkniały totalny emeryt polityczny z zerem wpływów, zapraszany do wywiadów wyłącznie ze względu na swoją "barwność". Mógłby sobie nawet witać - i co z tego?
Co znaczy "osoba (z jego ugrupowania)", skoro aktualnie Miller nie należy do żadnego?
W oskarżenie "nie był odbierany" nie uwierzę ze względu na mój całkowity brak zaufania - po wcześniejszych doświadczeniach - do tego, co wypisujesz. Podaj nazwę tego "u mnie", chętnie zweryfikuję tezę.
Co do "czerni" - dodałeś "być może", co jest jeszcze bardziej paskudne. Za tę wredną sugestię, że ktoś w tym kraju może żałować tego, że wygraliśmy w 1920 z bolszewikami powinieneś zostać zbanowany.
Zwrot przez prawą burtę.
Chodzi mi o przeszłe i teraźniejsze SLD (Miller był przewodniczącym tej partii). 15 sierpnia wprawdzie nie ma np. obowiązku wywieszania flag państwowych na urzędach i w mieście, ale każdy burmistrz- jakby był patriotą - to by się o to postarał, by flagi wisiały. Kiedyś, jak szedłem tego dnia przez miasto, inne osoby przy mnie mówiły, że nie czuć, że to święto, bo flag faktycznie nie było. Jak dla mnie- obronienie świeżo odzyskanej Niepodległości, jest równie ważne - jak jej odzyskanie. 11 listopada flagi na urzędach to już obowiązek. Ale lepiej, jak to wszystko robi się z chęci, a nie z musu. Bo ludzie szybko dostrzegają te chęci lub ich brak.Dobra Zmiana pisze: ↑ Co znaczy "osoba (z jego ugrupowania)", skoro aktualnie Miller nie należy do żadnego?
Zwrot przez prawą burtę.
Tylko, że nie o ambasadorkę chodziło. Ciekawe kto i co wymuszał na "prezydencie" Dudzie...SmokEustachy pisze: ↑ Pani Mosbacher to osobistość znana, której poczynania są znane.
W sumie nie jest ważne co wysłał do Ukrainy, ale czego nie załatwił dla Polski. A w kwestiach obrony zmarnowali 6 lat. Dopiero się obudzili po najeździe Rosji na Ukrainę.SmokEustachy pisze: ↑ Szczególnie pisiory wsparły Ukrainę na polecenie Putina. Jakby nie Kaczor to by się Ukraina nie utrzymala
Ludzkość dzieli się na trzy części.
Żywych, zmarłych i tych co na morzu.
Żywych, zmarłych i tych co na morzu.