Nowe książki i czasopisma (2)
-
Dziękuję - już od dawna leży i czeka na zmaterializowanie się książki i mnie w jednym miejscu czasoprzestrzeniAndrzej J. pisze:Daniel Duda, Tomasz Szubrycht, Działania Ligi Morskiej i Kolonialnej na rzecz Marynarki Wojennej w okresie międzywojennym, Gdynia AMW 2008, 140 s.

Podczas gdy Kłapouchy wszystkim się zadręcza,
Prosiaczek nie może się zdecydować, Królik wszystko kalkuluje,
a Sowa wygłasza wyrocznie - Puchatek po prostu jest...
Prosiaczek nie może się zdecydować, Królik wszystko kalkuluje,
a Sowa wygłasza wyrocznie - Puchatek po prostu jest...
Myślę, że można też próbować (choć obecnie tej pozycji nie widzę) poprzez świnoujską, wysyłkowa Księgarnię Neptun. http://www.ksiegarnianeptun.pl/Andrzej J. pisze:Prawdopodobnie TYLKO od autora - mieszka Świnoujscie-Przytór, tel. via google "książka telefoniczna" (może mieć go na żonę?). Ja książkę dostałem w prezencie od znajomego kmdra.
Z natury mają większość lokalnych publikacji, można też zapytać i wtedy pewnie wprowadzą do oferty.
Czy ma może ktoś jakiekolwiek informacje o planach wydawniczych AJ-Press? Szczególnie chodzi mi o kontynuację wydawanych w częściach monografii w ramach Encyklopedii Okrętów Wojennych. Np.:
- monografia Grom / Błyskawica - dwie pierwsze części ukazały się w latach 2002-2003, kolejnych dwóch nie ma do tej pory, a minęło 5 lat!
- monografia Wicher / Burza - pierwsza cześć była w 2004, drugiej brak.
- monografia Big Five - dwie części w 2003 i 2004 roku, trzeciej nie ma.
Szczerze mówiąc działając w ten sposób wydawnictwo zniechęca do zakupu potencjalnych klientów. Kupić pierwszą część monografii i czekać na następną całymi latami...
Pół biedy jeśli w ogóle następne części się ukażą. Jeśli nie, to zostaniemy z połową książki.
PS. Ciekawe na co zarezerwowane były przepuszczone numery EOW 31 i 32.
- monografia Grom / Błyskawica - dwie pierwsze części ukazały się w latach 2002-2003, kolejnych dwóch nie ma do tej pory, a minęło 5 lat!
- monografia Wicher / Burza - pierwsza cześć była w 2004, drugiej brak.
- monografia Big Five - dwie części w 2003 i 2004 roku, trzeciej nie ma.
Szczerze mówiąc działając w ten sposób wydawnictwo zniechęca do zakupu potencjalnych klientów. Kupić pierwszą część monografii i czekać na następną całymi latami...

PS. Ciekawe na co zarezerwowane były przepuszczone numery EOW 31 i 32.
- dessire_62
Drugą połowę masz po angielsku.wkwiat70 pisze: Jeśli nie, to zostaniemy z połową książki.

Odkąd zaczeły się ukazywać pozycje Aj-Pressu dwujęzyczne,przestałem kupować,bo nie ma sensu płacić za coś z czego nie ma pożytku.W dzisiejszych czasach nie jest żadnym problemem przygotować,jeżeli bardzo się chcę, książkę w dwu osobnych wersjach językowych.Tłumaczenie się możliwością sprzedaży w większym nakładzie,jest dla mnie nie do przyjęcia.Skutek jest chyba odwrotny.
Pozdrawiam Krzysiek.
-
Witam !
Militaria 27 (06) 2008:
http://kagero.pl/index.php?option=com_c ... &Itemid=29
Pozdrawiam
Bartek
Militaria 27 (06) 2008:
http://kagero.pl/index.php?option=com_c ... &Itemid=29
Pozdrawiam
Bartek
- dessire_62
Samuel Eliot Morison -"Morze Koralowe.Midway i działania okretów podowdnych maj 1942-sierpień 1942" - tego komentować nei trzeba prawda ?
No i jeszcze "Szum młodości" o wczeeesnych latach kpt.Grudzińskiego.Przejrzałem POBIEŻNIE i ta pozycja chyba nie trafi na moją półkę.Jeśli ktoś zdecyduje się na dogłębsze przejrzenie tej książki proszę o podzielenie się wrażeniami.
Obie pozycje z Serii z kotwiczką.
No i jeszcze "Szum młodości" o wczeeesnych latach kpt.Grudzińskiego.Przejrzałem POBIEŻNIE i ta pozycja chyba nie trafi na moją półkę.Jeśli ktoś zdecyduje się na dogłębsze przejrzenie tej książki proszę o podzielenie się wrażeniami.
Obie pozycje z Serii z kotwiczką.
- dessire_62
Jeżeli Finna będzie wydawać książki na papierze toaletowym,bo to nie jest nawet gazetowy,to mało kto będzie przeglądał nawet pobieżnie,nie mówiąc o kupnie.Biorąc pod uwagę cenę za która Finna chce sprzedawać "Szum młodości",czyli 40 złotych,to papier powinien być dużo lepszy.Porównując jakość wydania w innych wydawnictwach,to Finna pozostała daleko w tyle,minęły czasy,że można wszystko sprzedać,byle by był na okładce okręt czy samolot.
Jakość użytego papieru skutecznie zniechęca nawet do pobieżnego przeglądnięcia ww. pozycji,podziwiam shigure za duża dozę samozaparcia.
Gdyby Morison był na lepszym papierze to bym kupił ,"Szumu..." nawet na dobrym nie,a przynajmniej nie w tej cenie.O Orle jest tam niewiele,wbrew temu co podają w auto recenzji,to informacja dla zainteresowanych.
Jakość użytego papieru skutecznie zniechęca nawet do pobieżnego przeglądnięcia ww. pozycji,podziwiam shigure za duża dozę samozaparcia.

Gdyby Morison był na lepszym papierze to bym kupił ,"Szumu..." nawet na dobrym nie,a przynajmniej nie w tej cenie.O Orle jest tam niewiele,wbrew temu co podają w auto recenzji,to informacja dla zainteresowanych.
... faktycznie że z lat świetności materiału w Serii ... pozostała tylko okładka
...
Co zaś do samozaparcia ( dziwnie skojarzenia mi się medyczne nasuwają
) to poświeciłem jej tyle czasu ( Szum ... ) tylko dlatego że mój "sokoli wzrok" dostrzegł drugą książkę.Szum ... przejrzałem sprawdzonym sposobem - kilka kartek początku i kilka końca ... Książka się urywa i z jakby niedowierzaniem obejrzałem okładkę szukając dalszego ciągu.Czy istnieje sens wydawania czegoś wyrwanego z kontekstu ?.Z drugiej strony jak wspomniał Crolick - DLA SZCZEGÓLNIE ZAINTERESOWANYCH.

Co zaś do samozaparcia ( dziwnie skojarzenia mi się medyczne nasuwają

-
Witam !
MSiO -Numer Specjalny 2:
http://www.magnum-x.pl/index.php?option ... &Itemid=15
Pozdrawiam
Bartek
MSiO -Numer Specjalny 2:
http://www.magnum-x.pl/index.php?option ... &Itemid=15
Pozdrawiam
Bartek
Witam,dessire_62 pisze:Okładka z "Zołtego tygryska"?
powiedziałbym Krzysiek, że prędzej z Miniatury Morskiej z serii "SOS" "Toną Olbrzymy" autorstwa A. Werki.
Pozdrowienia
Michał
1) Dies sind die Tage, von denen wir sagen sie gefallen uns nicht - D. Noll - Die Abenteuer des Werner Holt. 2) Wir sind dem Russen zu weit in den Rachen gefahren KL Buch, Kommandant von "T 30".