Ot parę do obaczenia z archiwum Rodziny;
Napis z epoki nieprawidłowy no ale cóż
Widoczek....
Stateczek....
Pogłębiareczka....
Chłopaki się bawią.... (w Tczewie?)
Z Kaszubskimi dziećmi
Tak ogólno marynistycznie. Autorem (i modelem na niektórych) był stryj mojego Dziadka.
A jak wszyscy będą grzeczni to na podwieczorek mam zdjęcie zrobione na pokładzie "Bałtyka" podczas kursu radiotelegrafistów.
Pozdrawiam
AL
"Już czwartą dobę płonie stanica
Goreje pod nogami Dońska ziemia
NIe upadajcie na duchu poruczniku Galicyn
Kornecie Oboleński siodłajcie konia."
Białogwardzista z www.dws.org.pl
Adam Leszczyński GG:5607859
Jak napisałem na innym forum. Nie zdziw się, jak niedługo swoje zdjęcia zobaczysz w jakieś publikacji o Polskiej Marynarce Wojennej z podpisem: źródło - internet...
Chodzi mi o to zdjęcie z Tczewa.
Z jakich lat pochodzić może, bo ja mam nieodparte wrażenie, że widzę na nim mojego Tate. Mogę się baardzo mylić, ale już czwarty raz dzisiaj oglądam je i nie mogę dojść z sobą do ładu.
Pamiętam inne Jego zdjęcia z okresu służby w MW RP i twarz wydaje się być ta sama.
UWAGA! Od 2024 konto prowadzone przez Żonę RyszardaL (Małgorzatę).
A można wiedzieć który? (oby nie 7 od lewej w górnym rzędzie)
Jeśli poczekasz jutro dam Ci znać, mój stryjeczny dziadek mi opowiadał z jakich ono było lat i okoliczności ale w afekcie żadnej adnotacji do tego zdjęcia nie zrobiłem (a na odwrocie pusto).
gen. baron Piotr Wrangel pisze:A można wiedzieć który? (oby nie 7 od lewej w górnym rzędzie)
Jeśli poczekasz jutro dam Ci znać, mój stryjeczny dziadek mi opowiadał z jakich ono było lat i okoliczności ale w afekcie żadnej adnotacji do tego zdjęcia nie zrobiłem (a na odwrocie pusto).
Nie, nie siódmy od lewej. Ja myślę o drugim z prawej.
Jeżeli możesz zdobyć więcej informacji, to bardzo się cieszę i z góry dziękuję. Jak już zaznaczyłem, mogę się totalnie mylić, ale świat jest mały, a szkoła w Tczewie była tylko jedna.
Ten układ i barwa zdjęcia... No nic, poczekajmy, na więcej informacji.
UWAGA! Od 2024 konto prowadzone przez Żonę RyszardaL (Małgorzatę).
To co zamieściłem to tylko zdjęcie zdjęcia (a łapki mi drżały). Odbitkę wraz ze skanem powinienem dostać za jakiś czas, więc może ujrzysz coś więcej. A info ustne będzie na dniach.
Pozdrawiam
Na dws jak zwykle sprzedają Ci bajki o okręcie, to żaden Piłsudski, tylko ORP Pomorzanin II, no ale fotka istotnie śliczna! I dołączam ją do ciekawostek z sieci, kolego generale
Dzięki za zgodę
A i jeszcze, mój komputer ma alergię na tamten adres i pokazuje dokładnie połowę zawartości, więc mniemam, że również fotografia z ORP Bałtyk jest większa niż tam widzę (Pomorzanin jednak tu jest w całości, a tam rufę mu oberwało)
Jedne z ciekawszych zdjęć, które mi udało się obejrzeć ostatnimi czasy. Ta osłona schodni pod pokład zbita z prostych desek, no no. A te wzmocnienia pomostu! Co oni mieli na tym pokładzie, lśni dosłownie!