Zrobili numer podwójny, a już się śmiałem, że MSiO jak rewolucja - październikowy a w listopadzie ;))
Intrygują mnie te "trawlery" - mam nadzieję, że to nie jest kontynuacja żenującego poziomem merytorycznym i stronniczym komentarzem poprzedniego artykułu o polskiej flocie dalekomorskiej.
Panowie, podajcie dokładnie datę, kiedy ukaże się numer październikowy, bo ja musze go dokładnie pilnować tutaj, u mnie.
Właściciel sklepu, gdzie prenumeruję, zmienił się, a nowy jakiś niemrawy.
Jasny szlag może trafić.
UWAGA! Od 2024 konto prowadzone przez Żonę RyszardaL (Małgorzatę).
Ukazała się czwarta część cyklu "Korabli WMF SSSR" J.W.Apalkowa poświęcona okrętom desantowym i minowo-trałowym. Są podane sowieckie numery okrętów desantowych, polskiej budowy, typów: 770D, 770MA, 770T, 771, 771A i 773. Przy niektórych jednostkach napisane jest: ...sud'ba korablja nieizwiestna..., pewnie to te, które zostały przekazane "zaprzyjaźnionym" marynarkom.
JB
... już wiem - przybyłem,zakupiłem ... czytam !!!
Zaczynam od Topp`a i jak kiedyś byłem nieco rozczarowany jego "wzmianką" w Cichych Myśliwych" tak w chwili obecnej "Pochodnie ..." chyba niewiele odbiegają od tego co zamieszczone w skłądaku "Cisi ..." zamieszczone zostało.Nie miejsce jednak tutaj aby rozwodzić się nad poglądami "U-Boot dowódcy" rozwodzić.