Nowe książki i czasopisma (1)
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Finna wydałą nową ksiązkę - "Operacja Paukenschlag"
http://ksiegarnia-ll.pl/product_info.ph ... ts_id/4714
http://ksiegarnia-ll.pl/product_info.ph ... ts_id/4714
MSIO 09/2007
Nowe Albatrosy z Zielonodolska
Uzbrojenie torpedowe dla okrętów podwodnych ZSRR i Rosji w okresie powojennym
Niemieckie zaopatrzeniowce typu Berlin
Wywiad z kontradmirałem Konradem Wiśniowskim
Zdobycie przez Niemców brytyjskiego okrętu podwodnego Seal
Rejsy Daru Młodzieży
Operacja Żagiel 2007 - fotoreportaż
Czy Europa będzie miała wspólną straż wybrzeża?
Nowe Albatrosy z Zielonodolska
Uzbrojenie torpedowe dla okrętów podwodnych ZSRR i Rosji w okresie powojennym
Niemieckie zaopatrzeniowce typu Berlin
Wywiad z kontradmirałem Konradem Wiśniowskim
Zdobycie przez Niemców brytyjskiego okrętu podwodnego Seal
Rejsy Daru Młodzieży
Operacja Żagiel 2007 - fotoreportaż
Czy Europa będzie miała wspólną straż wybrzeża?
Podczas gdy Kłapouchy wszystkim się zadręcza,
Prosiaczek nie może się zdecydować, Królik wszystko kalkuluje,
a Sowa wygłasza wyrocznie - Puchatek po prostu jest...
Prosiaczek nie może się zdecydować, Królik wszystko kalkuluje,
a Sowa wygłasza wyrocznie - Puchatek po prostu jest...
Najnowsza nTW: numer klejony, 148 stron i to tyle dobrego co można o zmianach napisać.
Teraz będę marudził. Dział historyczny zniknął, pojawiło się za to 47 całostronicowych reklam (numer sierpniowy miał 18 stron reklam przy 84 stronach objętości numeru). Tematyka morska na samym (szarym) końcu i zajmuje najmniej miejsca, na co zapewne ma wpływ brak "morskich" reklam na całą stronę.
Obym się mylił, ale następnym posunięciem będzie wzrost ceny.
Moja refleksja. nTW kupowałem "w ciemno" od wielu lat, bo zawsze było coś ciekawego w dziale historycznym, a przy okazji chętnie czytywałem większość pozostałych artykułów. Od kilku numerów mój ulubiony dział skarlał, co zdaje się zbiegło się w czasie ze zmianą częstotliwości ukazywania się MSiO. Odnoszę wrażenie, że wydawca sobie wymyślił, że jak zlikwiduje dział historyczny w nTW, to czytelnicy rzucą się na jego pozostałe czasopisma i zamiast zarobić na czytelniku miesięcznie 7,95 PLN, zarobi wielokrotnie więcej. Zapewne tak samo mu się wydawało robiąc z MSiO miesięcznik. Nie wiem jak inni zareagowali na tamtą zmianę, ale ja po prostu bardzo dokładnie przeglądam każdy numer i nie kupuję, gdy uznam, że nie jest wart moich 12,5 złotego. Przedtem kupowałem wszystkie, teraz co któryś. Przedtem rocznie dawałem zarobić wydawcy 158,4 PLN (MSiO+nTW), teraz pewnie około 50 PLN (4 szacunkowe numery MSiO rocznie).
Właściwie to jestem wdzięczny wydawnictwu za pomoc w zaoszczędzeniu ponad 100 PLN rocznie. Myślę że konkurencja też jest wdzięczna...
Teraz będę marudził. Dział historyczny zniknął, pojawiło się za to 47 całostronicowych reklam (numer sierpniowy miał 18 stron reklam przy 84 stronach objętości numeru). Tematyka morska na samym (szarym) końcu i zajmuje najmniej miejsca, na co zapewne ma wpływ brak "morskich" reklam na całą stronę.
Obym się mylił, ale następnym posunięciem będzie wzrost ceny.
Moja refleksja. nTW kupowałem "w ciemno" od wielu lat, bo zawsze było coś ciekawego w dziale historycznym, a przy okazji chętnie czytywałem większość pozostałych artykułów. Od kilku numerów mój ulubiony dział skarlał, co zdaje się zbiegło się w czasie ze zmianą częstotliwości ukazywania się MSiO. Odnoszę wrażenie, że wydawca sobie wymyślił, że jak zlikwiduje dział historyczny w nTW, to czytelnicy rzucą się na jego pozostałe czasopisma i zamiast zarobić na czytelniku miesięcznie 7,95 PLN, zarobi wielokrotnie więcej. Zapewne tak samo mu się wydawało robiąc z MSiO miesięcznik. Nie wiem jak inni zareagowali na tamtą zmianę, ale ja po prostu bardzo dokładnie przeglądam każdy numer i nie kupuję, gdy uznam, że nie jest wart moich 12,5 złotego. Przedtem kupowałem wszystkie, teraz co któryś. Przedtem rocznie dawałem zarobić wydawcy 158,4 PLN (MSiO+nTW), teraz pewnie około 50 PLN (4 szacunkowe numery MSiO rocznie).
Właściwie to jestem wdzięczny wydawnictwu za pomoc w zaoszczędzeniu ponad 100 PLN rocznie. Myślę że konkurencja też jest wdzięczna...
IMHO to był chyba numer specjalny na Kielce. Co roku o tej porze wypuszczali coś bardziej obszernego, choć faktycznie nigdy aż tak. Zresztą Raport w tym miesiącu też jest grubszy.
A, że to Kielce to i więcej materiałów "lądowych". Po numerze październikowym będzie można stwierdzić, czy to jednorazowy "skok", czy też jednak stała tendencja.
Osobiście dość paskudnie czyta mi się tą klejoną nTW, bo składana jest chyba ciągle pod zszywaną i część tekstu "ginie", a przynajmniej jest trudna do czytania, tuż przy grzbiecie.
A, że to Kielce to i więcej materiałów "lądowych". Po numerze październikowym będzie można stwierdzić, czy to jednorazowy "skok", czy też jednak stała tendencja.
Osobiście dość paskudnie czyta mi się tą klejoną nTW, bo składana jest chyba ciągle pod zszywaną i część tekstu "ginie", a przynajmniej jest trudna do czytania, tuż przy grzbiecie.
"Trochę" to już jest teraz, dziś 13 przecież. Podobnie jak Adam nawiedzam różne Presspointy itp ale widzę, że mogę pozwolić sobie na przerwę. Mam nadzieje, że niedługą.
Baltops 2012---> http://fotogdynia.blogspot.com/2012/06/ ... warty.html
Sprzedaję: http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=1377717
Sprzedaję: http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=1377717