Kupię plany ORP Orzeł
Kupię plany ORP Orzeł
Witam.
Od czasu do czasu coś tam sobie pomajstruje w grafice 3d i widząc, że niestety poczynania innych grafików nie idą w stronę tej wspaniałej jednostki chciałbym Orła zbudować. Nie mam niestety dojścia do materiałów, jedynie wgląd do zdjęć umieszczonych na Tym Forum.
Poszukuje planów i przekrojów Orła a także, jeżeli byłoby to możliwe, prosiłbym o pomoc merytoryczną uczestników Forum w budowie. Pozdrawiam. Waldek
Od czasu do czasu coś tam sobie pomajstruje w grafice 3d i widząc, że niestety poczynania innych grafików nie idą w stronę tej wspaniałej jednostki chciałbym Orła zbudować. Nie mam niestety dojścia do materiałów, jedynie wgląd do zdjęć umieszczonych na Tym Forum.
Poszukuje planów i przekrojów Orła a także, jeżeli byłoby to możliwe, prosiłbym o pomoc merytoryczną uczestników Forum w budowie. Pozdrawiam. Waldek
Re: Kupię plany ORP Orzeł
W "Dzieje ORP Orzel" J. Pertka, w "Stalowych Drapieznikach" M. Borowiaka oraz w "Polskie okręty podwodne 1926-1969" Cz. Rudzkiego znajduja sie rzuty oraz przekroje. Zdjecia rowniez beda pomocne: http://galeria.turystyka.pl/thumbnails.php?album=48goral_44 pisze: Poszukuje planów i przekrojów Orła a także, jeżeli byłoby to możliwe, prosiłbym o pomoc merytoryczną uczestników Forum w budowie. Pozdrawiam. Waldek
Zerknij rowniez na to: http://www.orzel.one.pl/fusion_forum/vi ... ead_id=150
Powodzenia!
Pod żadnym pozorem nie stosować planiku z Borowiaka, który jest wzięty z Piaskowskiego!! Jest do pupy!!TeeKay pisze:W "Dzieje ORP Orzel" J. Pertka, w "Stalowych Drapieznikach" M. Borowiaka oraz w "Polskie okręty podwodne 1926-1969" Cz. Rudzkiego znajduja sie rzuty oraz przekroje. Zdjecia rowniez beda pomocne: http://galeria.turystyka.pl/thumbnails.php?album=48goral_44 pisze: Poszukuje planów i przekrojów Orła a także, jeżeli byłoby to możliwe, prosiłbym o pomoc merytoryczną uczestników Forum w budowie. Pozdrawiam. Waldek
Zerknij rowniez na to: http://www.orzel.one.pl/fusion_forum/vi ... ead_id=150
Powodzenia!
Podczas gdy Kłapouchy wszystkim się zadręcza,
Prosiaczek nie może się zdecydować, Królik wszystko kalkuluje,
a Sowa wygłasza wyrocznie - Puchatek po prostu jest...
"Poznanski Goralu 44", zastosuj sie do zalecen Crolicka. Nie ma na swiecie wiekszego eksperta od publikacji Mariusza Borowiaka.Crolick pisze:Pod żadnym pozorem nie stosować planiku z Borowiaka, który jest wzięty z Piaskowskiego!! Jest do pupy!!
Odchodze "na moment" od tematu, ale "Stalowe Drapiezniki" czytam po raz kolejny. W rozdziale o "Wilku" i "Orle", w ktorym omawia zamierzona kolizje "Wilka", wskazuje w jednym paragrafie O13, jako ofiare taranowania, a w nastepnym uwaza, ze byl nim niemiecki u-boat. Raz mozna go uwazac za autora od "sensacji", ale na koncu staje sie tolerancyjny poprzez wskazanie alternatywy... Z niego to jest taki troche - filozof sensacyjno-marynistyczny...
Pewnie, ze odnalezienie jest kluczem do rozwiazania zagadki.karol pisze: dlatego czas znaleźć O-13 i rozwiać ten mit, nie uważasz?
W/g mnie pozycja, kiedy "Wilk" zarejestrowal odglosy ekplozji pochodzily od O13 i niem. niszczycieli... Przeciez to 21 byl dniem, w ktorym "Wilk" mial byc w pobliskim rejonie z O13, a nie 20-ty, w ktorym taranowal U-boata. Karnicki mial racje. 20-go czerwca, O13 powinien znajdowac sie w odleglosci 180 mil od "Wilka". Jakie 16mil miedzy "Wilkiem" a O13? Napewno nie 20-go.
Crolick, moze otworzymy nowy temat? Podejdz no do plota...

Jakies sluchy mnie doszly, ze pracujesz nad "czyms"... Oj, bedzie starcie...

Nie będzie żadnego starcia, bo ja mam po prostu racjęTeeKay pisze:Crolick, moze otworzymy nowy temat? Podejdz no do plota...
Jakies sluchy mnie doszly, ze pracujesz nad "czyms"... Oj, bedzie starcie...

A temat będzie można otworzyć jak się ukaże tekst, którego MSiO nie chce/nie może wydrukować od 1,5 roku...

Obyś nie poszedł na dno tak jak biedne O-13TeeKay pisze:![]()
![]()
"Racje" mozesz w takich przypadkach schowac gleboko w kieszen. Starcie jest nieuniknione!! Wydarzy sie to nagle, w chwili i miejscu, w jakim sie nie spodziewasz, podobnie jak 20-czerwca 1940!!![]()
witaj Waldek, posiadam plany Orła, Witolda Jelenia ( nawet powiększyłem je do skali 1:50), niestety nie jestem pewien ich wierności, Co ciekawe w/w plany można kupić w USA za sporą ( na nasze warunki ) kasę. jak potrzebujesz to odezwij sięgoral_44 pisze:Witam.
pozdr Mariusz
Siema , a mozesz podac mi jakies namiary na te plany ??????maniek pisze:witaj Waldek, posiadam plany Orła, Witolda Jelenia ( nawet powiększyłem je do skali 1:50), niestety nie jestem pewien ich wierności, Co ciekawe w/w plany można kupić w USA za sporą ( na nasze warunki ) kasę. jak potrzebujesz to odezwij sięgoral_44 pisze:Witam.
pozdr Mariusz
Moze nie bedzie problemem jak ja je kupie , jesli tylko zrobicie z tego cos "rzeczowego" moge pomoc !!!!
Witam Krolik nie musisz kupować, ja mam te plany ale są do dupy.Krolik pisze:Siema , a mozesz podac mi jakies namiary na te plany ??????maniek pisze:witaj Waldek, posiadam plany Orła, Witolda Jelenia ( nawet powiększyłem je do skali 1:50), niestety nie jestem pewien ich wierności, Co ciekawe w/w plany można kupić w USA za sporą ( na nasze warunki ) kasę. jak potrzebujesz to odezwij sięgoral_44 pisze:Witam.
pozdr Mariusz
Moze nie bedzie problemem jak ja je kupie , jesli tylko zrobicie z tego cos "rzeczowego" moge pomoc !!!!
sa do zdobycia w Polsce,niestety koleś , który miał je odpłatnie skopiować -odpuścił sobie.