A ja mam za to dwa egzemplarze załączników a ani jednego książki, żeby bylo zabawniej widnieją na nich pieczęci Wojewódzkiego Ośrodka Propagandy Partyjnej PZPR.
Podczas gdy Kłapouchy wszystkim się zadręcza,
Prosiaczek nie może się zdecydować, Królik wszystko kalkuluje,
a Sowa wygłasza wyrocznie - Puchatek po prostu jest...
Szkoda zachodu z poczta itp, mogę zeskanować (ewentualnie zrobić fotki jeśli jakość nie gra zbytniej roli) i podesłać aczkolwiek za jakiś czas bo na razie zajmuje mnie inne przedsięwzięcie też zresztą związane z LOW. Szczegóły wkrótce.
SPIS ZAŁĄCZNIKÓW
(nr 9 — 14 stan na l września 1939 r.)
1. Schemat organizacyjny marynarki wojennej na stopie wojennej - niezatwierdzony projekt (z końca lat dwudziestych?) 2. Przekrój stanowiska działa 152 mm, magazynu amunicyjnego i szkieletu kapelusza maskowniczego baterii im. Heliodora Laskowskiego - rekonstrukcja niemiecka z 1940 r. 3. Przekrój stanowiska działa plot 75 mm, magazynu amunicyjnego i szkieletu osłony z baterii nr 21, 22 i 23 2 MDAP1 na Helu - rekonstrukcja niemiecka z 1940 r. 4. Sieć łączności stałej (kabel podziemny) RU Hel — rekonstrukcja niemiecka z 1940 r. 5. Betonowy schron bojowy z pozycji obrony stałej w rej. Jastarni - rekonstrukcja niemiecka z 1940 r. 6. Magazyn amunicyjny na RU Hel — rekonstrukcja niemiecka z 1940 r. 7. Pokojowa organizacja sił polskich na Wybrzeżu (czerwiec 1939 r.) 8. Organizacja Kriegsmarine: flota, oddziały kadry, artyleria nadbrzeżna i lotnictwo morskie (czerwiec 1939 r.), 9. Ordre de bataille polskich sił lądowych i morskich na Wybrzeżu (Siły na RU Hel według stanu na 10.IX.1939 r.) 10. Przypuszczalna organizacja dowodzenia hitlerowskiego na Wybrzeżu 11. Ordre de bataille hitlerowskich sil lądowych, morskich i powietrznych na Wybrzeżu, w Zatoce Gdańskiej i na Środkowym Bałtyku. 12. Zestawienie stanów liczebnych i uzbrojenia sił lądowych obu stron na Wybrzeżu (2 ark.) 13. Stanowiska baterii 75 mm l MDAP1 (Władysław Faczyński) 14. Stanowiska baterii 75 i 40 mm 2 MDAP1 (ppor. Wiszniewski) - (2 ark.) 15. Dane taktyczno-techniczne uzbrojenia wojsk lądowych obu stron na Wybrzeżu łącznie z artylerią nadbrzeżną (4 ark.) 16. Dane taktyczno-techniczne okrętów polskiej marynarki wojennej i Kriegsmarine (8 ark.) 17. Dane taktyczno-techniczne polskiej i niemieckiej artylerii okrętowej 18. Dane taktyczno-techniczne samolotów polskich i niemieckich, omawianych w tekście. 19. Porównanie tonażu i uzbrojenia sił morskich obu stron w Zatoce Gdańskiej i na środkowym Bałtyku w okresie l wrzesień — 2 październik 1939 r. (2 ark.) 20. Sytuacja na Wybrzeżu i w „korytarzu pomorskim” w dniach l - 3.IX.1939 r. 21. Westerplatte według danych wywiadu niemieckiego 22. Działania ORP „Wicher” w dniach l - 3.IX.1939 r. (Stefan de Walden) 23. Plan „Worek” (Aleksander Mohuczy) i rejony działań okrętów Kriegsmarine w Zatoce Gdańskiej (Hans. R, Bachmann) 24. Działania polskich okrętów podwodnych OORP „Sęp”, „Ryś” i „Żbik” l - 25 września 1939 r. (opracowane w Dowództwie Marynarki Wojennej na podstawie dzienników nawigacyjnych okrętów) (3 ark.) 25. Reorganizacja dowodzenia niemieckiego po odcięciu sił polskich na Wybrzeżu 26. Działania lądowe na Wybrzeżu w dniach 4 — 7.IX.1939 r. 27. Nowy plan operacyjny okrętów podwodnych (Aleksander Mohuczy) 28. Działania lądowe na Wybrzeżu w dniu 8.IX.1939 r. 29. Działania lądowe na Wybrzeżu w dniu 9.IX. 1939 r. 30. Działania lądowe na Wybrzeżu w dniu 11.IX.1939 r. 31. Działania lądowe na Wybrzeżu w dniu 12.IX.1939 r. przed południem 32. Działania na Wybrzeżu w dniu 12.IX.1939 r. po południu 33. Działania lądowe na Wybrzeżu w dniu 12.IX.1939 r. wieczorem 34. Działania lądowe na Wybrzeżu w dniu 13.IX.1939 r. 35. Akcja artyleryjska dywizjonu trałowców w dniu 12.IX.1939 r. (Tadeusz Borysiewicz) 36. Akcja stawiania min przez dywizjon trałowców w nocy 13/14.IX.1939 r. (Tadeusz Borysiewicz) 37. Akcja artyleryjska dywizjonu trałowców w dniu 14.IX.1939 r. (Tadeusz Borysiewicz) 38. Działania lądowe na Wybrzeżu w dniu 15.IX.1939 r. 39. Działania lądowe na Wybrzeżu w dniu 17.IX.1939 r. 40. Położenie na Kępie Oksywskiej w dniu 19.IX.1939 r. rano. 41. Reorganizacja sił niemieckich na Wybrzeżu po upadku Kępy Oksywskiej 42. Stanowisko baterii im. Heliodora Laskowskiego (Bolesław Chrostowski) 43. Hipoteza działań pancerników niemieckich w dniu 25.IX.1939 r. 44. Hipoteza działań pancerników niemieckich w dniu 27.IX.1939 r. 45. Działania lądowe na RU Hel w dniach 28.IX-LX.1939 r.
Uwaga: W załącznikach 28—31, 34, 38—40 i 45 sytuacja niemieckiej 207 dywizji piechoty została przejęta - z niewielkimi zmianami - ze szkiców w opracowaniu Huberta Rechlina: Mit einer pommerschen Landwehrdivision gegen Gotenhafen und Hela.
Podczas gdy Kłapouchy wszystkim się zadręcza,
Prosiaczek nie może się zdecydować, Królik wszystko kalkuluje,
a Sowa wygłasza wyrocznie - Puchatek po prostu jest...
Jestem załamany. Nie wiedziałem, że ta pozycja ma takie interesujące załączniki. Ja mam wydanie z 1970 roku - ale bez załączników
Jeżeli będą już w formacie PDF, lub każdym innym, ja też prooszę.