"Das Boot" - serial w TV4
"Das Boot" - serial w TV4
Dziś tj. we wtorek 7 listopada o godzinie 22 w programie TV4 będzie pierwszy odcinek serialu "Das Boot" Wolfganga Petersena. Myślę, że nikomu nie trzeba tłumaczyć o czym on jest. 
- Darth Stalin
Serial leciał w TV 4 już chyba ze dwa razy, wcześniej był też w TV Publicznej na kanale regionalnym przynajmnije 2 razy (i to - IIRC - z innym tłumaczeniem niż w TV 4!)
DARTH STALIN - Lord Generalissimus Związku Socjalistycznych Republik Sithów
Owszem - to był Towarzysz Stalin... i na niego nie znaleźli rozwiązania...
- Darth Stalin
To się spóźniłeś - wczoraj to była powtórka, przy czym IIRC to ta powtórka ma lecieć przez cały tydzień
Premierowa emisja każdych dwóch odcinków jest w niedzielę o 18.00 jeśli pamiętam - tak przynajmmiej było ostatnio (najpierw 17.20 do 18.00 był film o dziejach serialu i w ogółe - same achy i ochy, ze swietnie napisany, wyreżyserowany, zagrany i jeszcze zmarketingowany
, a potem od 18.00 do 20.00 emisja - w porze Dobranocki i Wiadomości
)
Premierowa emisja każdych dwóch odcinków jest w niedzielę o 18.00 jeśli pamiętam - tak przynajmmiej było ostatnio (najpierw 17.20 do 18.00 był film o dziejach serialu i w ogółe - same achy i ochy, ze swietnie napisany, wyreżyserowany, zagrany i jeszcze zmarketingowany

DARTH STALIN - Lord Generalissimus Związku Socjalistycznych Republik Sithów
Oj Grzechu,Grzechu uważaj na słowa "czystość ideologiczna"
A tak poważniej to z racji pracy na zmiany mam możliwość z przerażeniem zaobserwować że jeśli w naszej telewizji pojawi sie coś ciekawego,wartego obejrzenia to jest w takich porach że tylko dla nocnej zmiany jest przeznaczone.
Swego czasu gdy Marek T.zapowiedział iż Das Boot się w sprzedaży pojawił - nabyłem i mam wersję reżyserską ale że serialu w całości nie obejrzałem ... czy ktoś wie coś o dodatkowych scenach w serialu ?

A tak poważniej to z racji pracy na zmiany mam możliwość z przerażeniem zaobserwować że jeśli w naszej telewizji pojawi sie coś ciekawego,wartego obejrzenia to jest w takich porach że tylko dla nocnej zmiany jest przeznaczone.
Swego czasu gdy Marek T.zapowiedział iż Das Boot się w sprzedaży pojawił - nabyłem i mam wersję reżyserską ale że serialu w całości nie obejrzałem ... czy ktoś wie coś o dodatkowych scenach w serialu ?