Mitoko pisze:Artykuł ciekawy z punktu przedstawienia kwestii argentyńskiej.
A'propos przebudowy - ze zdjęć wyraźnie wynika, że zlikwidowano kocioł nr 1 i cofnięto w tył nadbudówkę - dzięki temu zyskano miejsce na drugą 4-calówkę na pozycji B
A tak na marginesie - ciekawe na ile nowych by się dało zamienić 6 kotłów z Nowika ??
Dziękuję. Myślałem, że temat już zdechł, a tu Gdzieś mam zdjecie po przebudowie, gdzie w miejsce tych 2 dział zamontowano zdojone działo 120 mm. Nie da się ukryć, że rysunek mi się przyda. Swoją drogą jak pytałem Rumunów to tez nie mieli. W muzeum morskim w Konstancy są rysunki, ale linku nie znalazłem, a pewnie chcieliby za każdą informację większych ilości walut wymienialnych
Na szczęście nie zdechł . Dziwne to ustawienie, czy jakieś jeszcze niszczyciele miały takie?
BTW: Szukam rysunków (chociaż rzut boczny) szwedzkich Goeteborgów i francuskich torpedowców La Melpomene. Może ktoś ma?
Wieczorem Ci podzrucę. Tyle, że nie w pełni Goteborg. Mam Visby i coś jeszcze, ale nie pamiętam które. La melpomene sam szukałem - mam tylko bokorys - moge przesłać (jak znajdę )