hmm, wiesz, jakby poszukał po cdekach i dyskietkach
ale nie teraz, laptop mi bryka, mam robotę
he, alem goopi, przecież kolegen mówił mi, że ten herb okrętu to był herb miasta! Problem sam się rozwiązał, no wracam do lapcia czy ten byłby dość ładny dla pancernika? http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Paris_coa.png
a ten?
Podczas gdy Kłapouchy wszystkim się zadręcza,
Prosiaczek nie może się zdecydować, Królik wszystko kalkuluje,
a Sowa wygłasza wyrocznie - Puchatek po prostu jest...
pothkan pisze:Skromna uwaga: podejrzewam, że jeśli taki herb znajdował się na "Paris"-ie, to bez tego wieńca i orderów (tylko tarcza i korona).
Orderów pewnie by nie było, ale wieniec jak najbardziej. Tym bardziej, że widnieje tam motto: Fluctuat nec mergitur
co w tłumaczeniu na język ludzki oznacza pi razy drzwi 'Rzucany przez fale, ale nie zatonie'...
Podczas gdy Kłapouchy wszystkim się zadręcza,
Prosiaczek nie może się zdecydować, Królik wszystko kalkuluje,
a Sowa wygłasza wyrocznie - Puchatek po prostu jest...
a dlaczego nie wstawiać na DWŚ Ryszardzie, niech Daniel przekona się, że nie pozostawiliśmy tematu i ciągle interesujemy się losami okrętu oraz konkursu na jego temat
Orderów zapewne nie było, w każdym razie na pewno nie było Ordre de la libération - (ten "kwadratowy" na zielonej wstążce) - bo to odznaczenie ustanowił de Gaulle w 1940 r., a Paryż otrzymał je dopiero w 1945 r.
spokojnie Ryszardzie, owszem tych orderów nie było, bo te zastąpiły poprzednie, z czasów Cesarstwa ale wizualnie były dość podobne (w końcu Generał miał w sobie coś z Napoleona)
Hmm.... A jesteście wogóle pewni, że na okrętach francuskich widniały herby? Ja spotkałem się z nimi tylko na jednostkach brytyjskich i niemieckich - może ktoś przytoczyć zdjęcie (jakiegokolwiek) francuskiego okrętu z herbem?
pothkan pisze:Hmm.... A jesteście wogóle pewni, że na okrętach francuskich widniały herby? Ja spotkałem się z nimi tylko na jednostkach brytyjskich i niemieckich - może ktoś przytoczyć zdjęcie (jakiegokolwiek) francuskiego okrętu z herbem?
Następny zaczyna i chce mnie do rozpaczy doprowdzić
Spalę Wołmontowicze
UWAGA! Od 2024 konto prowadzone przez Żonę RyszardaL (Małgorzatę).
pothkan pisze:Hmm.... A jesteście wogóle pewni, że na okrętach francuskich widniały herby? Ja spotkałem się z nimi tylko na jednostkach brytyjskich i niemieckich - może ktoś przytoczyć zdjęcie (jakiegokolwiek) francuskiego okrętu z herbem?
Następny zaczyna i chce mnie do rozpaczy doprowdzić
Spalę Wołmontowicze
Ryszardzie nie wątp, wiem co gadam w tym przypadku herby były i to eksponowane na nadbudówkach okrętów, i miały wieńce i tym podobne ozdobniki, co widać na hangarze Georga
Ryszardzie nie wątp, wiem co gadam w tym przypadku herby były i to eksponowane na nadbudówkach okrętów, i miały wieńce i tym podobne ozdobniki, co widać na hangarze Georga
Co za ulga
UWAGA! Od 2024 konto prowadzone przez Żonę RyszardaL (Małgorzatę).