Wszyscy do pracy przy robieniu strony o MW.

Wszelkie tematy związane z PMW

Moderatorzy: crolick, Marmik

Jaro

Wszyscy do pracy przy robieniu strony o MW.

Post autor: Jaro »

Apeluje do wszystkich użytkowników, aby włączyli się do tworzenia działu Marynarki Wojennej II RP, na stronie: http://www.iirp.prv.pl/kom_maryn.htm
W internecie nie ma żadnej strony, która obięła by swym zakresem wszystkie aspekty dotyczące MW!!! Są strony o MW ale nie można tam znaleść wszystkich interesujących nas informacji:( Każdy z użytkowników tego forum posiada bardzo dużo materiałów i bezcennych informacji, które można umieścic na tej witrynce.
Podaje adres administratora widdowmaker@poczta.fm
Działem MW opiekuje się GOZDAWA.
Niech historia naszej małej ale wielkiej duchem floty będzie żywa.
Pozdrawiam
PS. licze na duży odzew:))
Wielkie Dni Małej Floty
Awatar użytkownika
janik41
Kontakt:

Post autor: janik41 »

http://www.sims.pl/rys/pmw/start_n.htm
http://www.polishnavy.pl/
Masz tu dwie strony którym nic nie brakuje. Ta by była powieleniem tych stron.
Awatar użytkownika
karol

Post autor: karol »

tak, na stronie głównej sims podpisany jako ORP Kościuszko ponton z jakimiś mięśniakami w maskach, zaiste niczego nie brak :wink:
Awatar użytkownika
Maciej
Kontakt:

Post autor: Maciej »

A gdzieś Ty tam te "mieśnie" wylukał...?

Pozdrawiam,
Maciej
Awatar użytkownika
karol

przeczytaj opis (nigdy nie używaj niepewnych słów, lepiej zastosuj zamiennik - przykazanie pierwsze webmastera) do obrazka na stronie głównej www.sims.pl/rys/pmw/start_n.htm
stoi jak wół ORP Kościuszko
no i ten skromny tekst
Ostatnie zmiany wprowadzono: 7-4-2005
wracając do tematu - stronka ładna, nie powiem, tylko czy aby na pewno Mitoko w to zaangażowany? On by puścił uniwersalne 75 na Żurawiu? :o
Ostatnio zmieniony 2006-06-06, 23:23 przez karol, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
pothkan
Kontakt:

Post autor: pothkan »

karol pisze:przeczytaj komentaż do obrazka
Przepraszam, mam na tym punkcie małą obsesję ;)

A co do powyższego: jak wam się przyda, to wrzucam obsadę personalną PMW (są dziury, ale zawsze to coś).
Obrazek
Jaro

Jaro

Post autor: Jaro »

A co do powyższego: jak wam się przyda, to wrzucam obsadę personalną PMW (są dziury, ale zawsze to coś).
Pothkan o to właśnie mi chodzi!!! Nowe informacje, dane, zdjęcia to wszystko jest potrzebne. Jeśli ktoś ma jakieś dane, fotki, informacje o armatach kal. 75 mm używanych na "ptaszkach" i tych na torpedowcach, kanonierkach to prosiłbym o przesłanie na adres: jarojaro@student.kul.lublin.pl
Wielkie Dni Małej Floty
Awatar użytkownika
karol

Przepraszam, mam na tym punkcie małą obsesję
śliczna obsesja, ale ja też gdzieś na serwisie mam zamiast wbrew wreb i inne kwiatki słowotwórcze, bo po prawdzie to polonista nie jestem :wink:
Użytkownik nieaktywny, ale gadatliwy.
Awatar użytkownika
pothkan
Kontakt:

Post autor: pothkan »

E tam, policji językowej wprowadzać tu nie będę :) Ale co się nawinie pod lufę, to strzelam...
Obrazek
Piotr S.

Post autor: Piotr S. »

troche fotek dobrej jakosci http://acn.waw.pl/bs/galerie/pmw/pmw.htm
Awatar użytkownika
janik41
Kontakt:

Mam pytanie czy uzyskałeś naszą zgodę na umieszczenie na swojej stronie rysunków Ryszarda? Pochodzą one z mojej i Ryszarda strony i jeśli nie masz naszej zgody to proszę je usunąć.
Awatar użytkownika
janik41
Kontakt:

Ok, skontaktowałem się z Ryszardem i poinformował mnie że wyraził zgodę na udostępnienie. Życzę powodzenia w budowie strony.
Awatar użytkownika
JB

Post autor: JB »

karol pisze:...wracając do tematu - stronka ładna, nie powiem, tylko czy aby na pewno Mitoko w to zaangażowany? On by puścił uniwersalne 75 na Żurawiu? :o
Na Żurawiu i Czapli miały być umieszczone uniwersalne armaty 75 mm wz. 28, zamówione w 1938 roku we Francji (planowano też ich licencyjną budowę w Polsce). Do czasu zrealizowania dostawy ustawiono na tych okrętach stare 75-tki (wz. 97).
JB
Awatar użytkownika
Mitoko

Post autor: Mitoko »

Ja na razie trzepię z Wojem artykuły o sprawach lądowych - uwagi najlepiej wrzucać tu http://www.iirp.fora.pl/viewforum.php?f ... a86a9d177b
Wykopany z DWS za żądanie prawdy
Awatar użytkownika
JB

Post autor: JB »

Mitoko pisze:Ja na razie trzepię z Wojem artykuły o sprawach lądowych - uwagi najlepiej wrzucać tu http://www.iirp.fora.pl/viewforum.php?f ... a86a9d177b
Z przejrzeniu zawartości linku można dowiedzieć się, że nie tylko o wojska lądowe chodzi. Lista korekt Mitoko na temat Marynarki Wojennej II. Rzeczypospolitej jest długa, a ja widzę poważne błędy w prawie każdym opisie. Np. hulk Sławomir Czerwiński nie miał się nazywać "Dar Szkoły Morskiej", a "Dar Szkoły Polskiej", drugi hulk Bałtyk nie został zakupiony za 2 822 tys. franków, a za sumę znacznie mniejszą (inaczej kupionoby zdeklasowany krążownik "Desaix", który miał kosztować 2 420 000 FF), itd. itd. Autorzy notek powielają ponadto utarte PRLowskie slogany o PMW, z którymi część uczestników FOW stara się od dłuższego czasu bezskutecznie walczyć. Zgromadzenie dużej liczby faktów i danych (powszechnie znanych) nie stanowi o wartości strony internetowej lub forum internetowego, potrzebny jest też wkład intelektualny. I dlatego cenię sobie nasze Forum.
JB
Awatar użytkownika
Mitoko

Post autor: Mitoko »

JB pisze:Z przejrzeniu zawartości linku można dowiedzieć się, że nie tylko o wojska lądowe chodzi. Lista korekt Mitoko na temat Marynarki Wojennej II. Rzeczypospolitej jest długa, a ja widzę poważne błędy w prawie każdym opisie.
Tykam się tam gdzie uważam iż mogę coś skorygować i na ile mam czas.
A powiem szczerze, że jak na początku Widowmaker nieco się burzył, tak szybko stał się zwolennikiem takiej formy redagowania strony - bo daje to możliwość podnoszenia jej wartości.
I tu jest różnica w porównaniu z autorami wielu innych stron, którzy uważają iż "wiedzą lepiej".
Dlatego jeżeli komuś zależy na jak największej wartości strony i jest otwarty na uwagi uważam iż ma sens wskazywanie błędów.
Oby takich autorów stron było więcej - nie daje się walczyć z pewnymi mitami inaczej - więc choć tak
Wykopany z DWS za żądanie prawdy
ODPOWIEDZ