Listy flot żaglowych

Dokumenty, książki, artykuły prasowe, internetowe, ikonografia, filmy...

Moderatorzy: crolick, Marmik

Napoleon7

Listy flot żaglowych

Post autor: Napoleon7 »

Problem dałem już do tematu "Poszukuję...", ale reklama dźwignią handlu...
Aktualnie poszukuję list flot żaglowych. Przede wszystkim Hiszpanii (chodzi o dokładne dane okrętów - tonaż, wymiary, uzbrojenie - listę samych jednostek, liczbę dział miejsce i rok budowy - mam) oraz Holandii (po roku 1714 - jw., przy czym listę mam ale z wieloma brakami). Do wymiany mam listy np. floty brytyjskiej lub francuskiej (pełne!) oraz innych. Dotyczy to także okresu "pary i żelaza", którym się również interesuję.
Zainteresowany byłbym zresztą w ogóle wymianą materiałów na temat okresu "pary i żelaza" oraz flot żaglowych sprzed roku 1792 - do wymiany mam sporo materiałów (będzie tego ponad 1000 pozycji - książek i artykułó, głównie kserokopii, a więc jakość może być taka sobie).
Marek S.

Post autor: Marek S. »

Sporo znajdziesz pod tym adresem:
http://www.sailingwarships.com/
Marek S.

Podeślij swój adres na priv.
Gość

Post autor: Gość »

O sailingwarships wiem! Przydały mi się informacje z tej strony głównie dotyczące flot skandynawskich. Potrzebuję jednak więcej. Flota holenderska jest niepełna (brakuje sporo okrętów z XVIII wieku), hiszpańska też.
Napisałeś
[/quote]Podeślij swój adres na priv.
Nie za bardzo Cię rozumię?
Marek S.

Podeślij mi swój adres e-mailowy, abym Ci mógł podesłać szcegółowe informacje na temat tego co mam.
ODPOWIEDZ