Ankieta - książka K.Gerlacha
-
Paweł Przeździecki
Ostatnio zmieniony 2006-02-02, 18:47 przez Przezdzieblo, łącznie zmieniany 1 raz.
Kupię!
Co więcej, nie tylko kupię, ale pomogę wydać - jestem redaktorem serii "wojennej" w porządnym, naukowym wydawnictwie.
Jeszcze raz proszę o kontakt:
na priva albo na adres meilowy: anabaza[at]wp[dot]pl
Tymoteusz Pawłowski
Co więcej, nie tylko kupię, ale pomogę wydać - jestem redaktorem serii "wojennej" w porządnym, naukowym wydawnictwie.
Jeszcze raz proszę o kontakt:
na priva albo na adres meilowy: anabaza[at]wp[dot]pl
Tymoteusz Pawłowski
Myślisz, że było zagrożenie, które im umknęło; problem, którego nie poruszyli; aspekt, którego nie rozpatrywali; pomysł, na który nie wpadli; rozwiązanie, którego nie znaleźli?!?

A nie dotyczy czasem chęci zakupienia zapowiadanego, "domowego" wydawnictwa którego nakład planowany do 5 egzemplarzy?? Pewnie już teraz ten nakład uległ co najmniej podwojeniu ;)MiKo pisze: To nie jest zamawianie (niestety) - tylko raczej pewien rodzaj "presji" na autora (w pozytywnym tego słowa znaczeniu) by zachęcić go do podjęcia decyzji o wydaniu.
Książka swoją drogą - też każdy kupi
Książka K.Gerlacha
Jeżeli książka jest napisana tak jak wszystkie artykuły w MiSO to warto ja mięć w swoich zbiorach . Kiedy będzie w sprzedaży
Witam,
Chyba można powiedzieć, że to bybyło na tyle jeśli chodzi o ankietę (myślałem, że znajdzie się trochę więcej osób).
Sorki, że nie napisałem do końca o co chodzi - dla przypomnienia:
przez te 50 stron. Trochę to za mało do wydania (nasze FOW ciągle małym jest), ale gdyby coś się zmieniło odnośnie planów wydawniczych, to czekamy na sygnał.
Chyba można powiedzieć, że to bybyło na tyle jeśli chodzi o ankietę (myślałem, że znajdzie się trochę więcej osób).
Tak czy owak znalazło się 30 chętnych do "przebrnięcia"Krzysztof Gerlach pisze:....Natomiast już niedługo, kiedy cykl o okrętach flagowych Nelsona w MSiO dojdzie do pewnej jednostki, zaproponuję BARDZO NIELICZNYM gotowe już opracowanie na temat największej bitwy fregat epoki napoleońskiej, z rzutami z góry i bocznymi wszystkich okrętów uczestniczących w tym starciu, licznymi mapkami itd. Nie jest i nie będzie to formalne wydawnictwo, tylko ksero oryginału po kosztach odbitek, listwy spinającej i przezroczystych kartek okładki, czyli dokładnie po kosztach własnych. Zapewniam jednak, że może zainteresować wyłącznie hobbystów epoki żaglowej i to na tyle zapalonych by przejść przez 50 stron z historii, techniki, biografii, opisów manewrów itp. Szacuję, że w Polsce znajdę "około" pięciu czytelników i taki też przygotowałem nakład. Z pozdrowieniami, Krzysztof Gerlach
spóźniłem sie bo dawno nie byłem... TAK, TAK, TAK, ... MSiO kupuje głównie dla artykułów pan Gerlacha - to jedyna chyba osoba pisząca tak o żaglowych czasach!!! aż sie kiedyś zastanawiałem nawet czy czasem czegoś nie wydał. Lubie go zwłaszcza za perfekcyjną znajomość techniki i wszelkich "bebechów" - co i mnie najbardziej kręci[/img]
WCHODZĘ W TO !!!MiKo pisze:Witam,
Tak czy owak znalazło się 30 chętnych do "przebrnięcia"Krzysztof Gerlach pisze:....Natomiast już niedługo, kiedy cykl o okrętach flagowych Nelsona w MSiO dojdzie do pewnej jednostki, zaproponuję BARDZO NIELICZNYM gotowe już opracowanie na temat największej bitwy fregat epoki napoleońskiej, z rzutami z góry i bocznymi wszystkich okrętów uczestniczących w tym starciu, licznymi mapkami itd. Nie jest i nie będzie to formalne wydawnictwo, tylko ksero oryginału po kosztach odbitek, listwy spinającej i przezroczystych kartek okładki, czyli dokładnie po kosztach własnych. Zapewniam jednak, że może zainteresować wyłącznie hobbystów epoki żaglowej i to na tyle zapalonych by przejść przez 50 stron z historii, techniki, biografii, opisów manewrów itp. Szacuję, że w Polsce znajdę "około" pięciu czytelników i taki też przygotowałem nakład. Z pozdrowieniami, Krzysztof Gerlachprzez te 50 stron. Trochę to za mało do wydania (nasze FOW ciągle małym jest), ale gdyby coś się zmieniło odnośnie planów wydawniczych, to czekamy na sygnał.
Bardzo chciałbym się znaleźć wśród tych wybranych, poproszę.
Maciej Wachowski