kiedy się pojawiły w naszej flocie, kiedy zniknęły? w artykule o Torpedowcach p. Trawickiego na fotografiach z początku lat 20-tych paski widać. Ja mam fotkę z 1936 roku "Podhalanina" i któtegoś jeszcze i pasków nie ma.
czy "Podhalanin", "Kaszub" i "Krakowiak" były zupełnie identyczne czy można je jakoś rozróżnić?
Paski identyfikacji na kominach
Re: Paski identyfikacji na kominach
"Kaszub" miał dwa kominy, a "Podhalanin" i "Krakowiak" po jednym. W 1936 roku, o przebudowach łatwo było rozróżnić "Kujawiaka" i "Mazura".IjonTihy pisze:kiedy się pojawiły w naszej flocie, kiedy zniknęły? w artykule o Torpedowcach p. Trawickiego na fotografiach z początku lat 20-tych paski widać. Ja mam fotkę z 1936 roku "Podhalanina" i któtegoś jeszcze i pasków nie ma.
czy "Podhalanin", "Kaszub" i "Krakowiak" były zupełnie identyczne czy można je jakoś rozróżnić?
JB
wstyd
pomyłka
itd.
nie Kaszub, miałęm na myśli trzy typu A56: Krakowiak, Podhalanin i Ślązak; Kujawiak się różnił.
i nie mam na myśli okresu kiedy paski na kominach były, bo wiem ile miałktóry. Chodzi mi o okres kiedy pasków nie było, ewentualnie w sytuacji gdy na fotce ich nei widać a widać sylwetkę okrętu...
pomyłka
itd.
nie Kaszub, miałęm na myśli trzy typu A56: Krakowiak, Podhalanin i Ślązak; Kujawiak się różnił.
i nie mam na myśli okresu kiedy paski na kominach były, bo wiem ile miałktóry. Chodzi mi o okres kiedy pasków nie było, ewentualnie w sytuacji gdy na fotce ich nei widać a widać sylwetkę okrętu...