Ciekawy artykuł bo mało znany temat. Jednak to z czym nie mogę się zgodzić to, że okręty podwodne Sen Toku projektowano z myślą o broni biologicznej.
Militaria XX w. - Biologiczny Shiro
Militaria XX w. - Biologiczny Shiro
Ostatnia część pastwienia się nad Sławkiem 
Ciekawy artykuł bo mało znany temat. Jednak to z czym nie mogę się zgodzić to, że okręty podwodne Sen Toku projektowano z myślą o broni biologicznej.
Też mi się to wydało nieco podjerzane jak czytałem artykuł. Sen-Toku były zbudowane z myślą o atakowaniu celów przez Seirany na zachodnim wybrzeżu USA oraz żeglugi w pobliżu tegoż (chyba dobrze pamiętam? dość dawno o tym czytałem), ale w konwencjonalny sposób, a nie za pomocą bakterii.
Moim zdaniem jedno słowo w artykule jest nieprawidłowe. Otóż w zdaniu, cytuję: "Ostatecznie zdecydowano się na wybudowanie do tego celu [...] o.p." słowo "wybudowanie" zmieniamy na "wybranie" i wszystko jest prawidłowo.
Moim zdaniem jedno słowo w artykule jest nieprawidłowe. Otóż w zdaniu, cytuję: "Ostatecznie zdecydowano się na wybudowanie do tego celu [...] o.p." słowo "wybudowanie" zmieniamy na "wybranie" i wszystko jest prawidłowo.
O Sen Toku był swego czasu artykuł w MSiO który co prawda dotyczył chyba bardziej Seiranów niż okrętów ale pamiętam że o broni biologicznej nic tam nie było ...
Chyba że chłopaki przed startem fasolkę po bretońsku mieli ino ...
No ale to nie typowo japońska potrawa przecież.
Coś ostatnio sporo paskudnych rzeczy wypływa na jakie Amerykanie w czasie II wojny byli narażeni ...
Chyba że chłopaki przed startem fasolkę po bretońsku mieli ino ...
No ale to nie typowo japońska potrawa przecież.

Coś ostatnio sporo paskudnych rzeczy wypływa na jakie Amerykanie w czasie II wojny byli narażeni ...
- Daniel-Martola
- Kontakt:
- Daniel-Martola
- Kontakt: