Sekwencja zdarzeń w dniach 1-18 IX 1939
Sekwencja zdarzeń w dniach 1-18 IX 1939
Co gdzie kiedy ... Gdzie był Orzeł i co robił. Pozycje, kursy, miejsca przebywania. Różne wersje i źródła. Kto zajmie się przygotowaniem szkieletu? Ja proponuję crolicka... ma Wrońskiego i inne materiały... czyli może.
Moje poszukiwania jak na razie nie przyniosły żadnych rezultatówfdt pisze:Jakkolwiek wydarzenie to nie mieści się w ramach czasowych topicu, to spytam. Z jakim niemieckim statkiem i kiedy dokładnie miał spotkać się "Orzeł" przy tzw. "Ławicy strachu" [ławica Hoburg na pd. od Gotlandii]? Opis tego zdarzenia autorstwa Bartosika przytacza Pertek (1998 str. 132)

Choć to akurat dziwi, bo ten gagatek musiał wysłać meldunek więc w SKL powinno być jakiś ślad tego zdarzenia, a tu kicha...

Podczas gdy Kłapouchy wszystkim się zadręcza,
Prosiaczek nie może się zdecydować, Królik wszystko kalkuluje,
a Sowa wygłasza wyrocznie - Puchatek po prostu jest...
Szczególnie, że wynikiem tego medunku miało być zbombardowanie mielizny przez niemiecki wodnosamolot typu Heinkel...crolick pisze:Moje poszukiwania jak na razie nie przyniosły żadnych rezultatówfdt pisze:Jakkolwiek wydarzenie to nie mieści się w ramach czasowych topicu, to spytam. Z jakim niemieckim statkiem i kiedy dokładnie miał spotkać się "Orzeł" przy tzw. "Ławicy strachu" [ławica Hoburg na pd. od Gotlandii]? Opis tego zdarzenia autorstwa Bartosika przytacza Pertek (1998 str. 132)![]()
Choć to akurat dziwi, bo ten gagatek musiał wysłać meldunek więc w SKL powinno być jakiś ślad tego zdarzenia, a tu kicha...
Nie sądze. To jak przypuszczam był czysty przypadek. Ale tu nie mamy wogóle żadnych dowodów ani poszlak. Czysta dywagacja...fdt pisze:Szczególnie, że wynikiem tego medunku miało być zbombardowanie mielizny przez niemiecki wodnosamolot typu Heinkel...
Podczas gdy Kłapouchy wszystkim się zadręcza,