Hmm, w sumie to nie wiem czy to w służbie niemieckiej, zasugerowałem się flagą/banderą na rufowym maszcie (wygląda na niemiecką). Tylko trochę mi malowanie nie pasuje, żadnego kamuflażu? Możliwe, że to Slaipner przed wojną? W książce był zły podpis pod zdjęciem, uznano go za trałowiec typu 35.
JB pisze:Karolu, nie było ścisłego przydziału do konkretnego portu dla tych jednostek. Analiza zdjęcia może pomóc w ustaleniu, jakie widać na nim torpedowce. Różniły się liczbą kominów, kształtem rufy, długością. Przyjemnej zabawy.
JB
karolk nie chciał się zabawić w analityka, więc podaje moje ustalenia: od lewej Kaszub lub Mazur, w środku Kujawiak, po prawej jeden z trójki Krakowiak, Ślązak lub Podhalanin.
JB
JB pisze:Karolu, nie było ścisłego przydziału do konkretnego portu dla tych jednostek. Analiza zdjęcia może pomóc w ustaleniu, jakie widać na nim torpedowce. Różniły się liczbą kominów, kształtem rufy, długością. Przyjemnej zabawy.
JB
karolk nie chciał się zabawić w analityka, więc podaje moje ustalenia: od lewej Kaszub lub Mazur, w środku Kujawiak, po prawej jeden z trójki Krakowiak, Ślązak lub Podhalanin.
JB
czy tak to mogę opisać na stronie o bazie Puck?
Jeśli nie ma innych propozycji to tak. Nie dam się pokroić za swoją analizę, ale będę jej bronił argumentami.
JB
PS. Jeśli jest to rok 1921 lub początek 1922 to bedą to torpedowce o nazwach na literę K.
JB pisze:karolk nie chciał się zabawić w analityka, więc podaje moje ustalenia: od lewej Kaszub lub Mazur, w środku Kujawiak, po prawej jeden z trójki Krakowiak, Ślązak lub Podhalanin.
JB
czy tak to mogę opisać na stronie o bazie Puck?
Jeśli nie ma innych propozycji to tak. Nie dam się pokroić za swoją analizę, ale będę jej bronił argumentami.
JB
PS. Jeśli jest to rok 1921 lub początek 1922 to bedą to torpedowce o nazwach na literę K.
Witam, jakiś nieśmiały użytkownik wstawił do albumu ładne fotki, wstawiam mniejsze fotki do większych rozmiarów zapraszam do albumu, są to okręty greckie
Razem jest 15 fotek