Fajne fotki
To zdjęcie było już "sprzedawane" jako zdjęcie z bitwy z Bismarckiem w cieśninie Duńskiej, oraz jako zdjęcie spod Mers-el-Kebir.
Faktycznie przedstawia ono Hooda atakowanego przez bombowce Regia Aeronautica podczas operacji koło Cagliari w dniu 9. lipca 1940. Włosi ciskali swoje bomby całkiem blisko, ale jednak nic nie trafili. Dlatego zresztą wieże brytyjskich okrętów stoją w pozycji 0.
Faktycznie przedstawia ono Hooda atakowanego przez bombowce Regia Aeronautica podczas operacji koło Cagliari w dniu 9. lipca 1940. Włosi ciskali swoje bomby całkiem blisko, ale jednak nic nie trafili. Dlatego zresztą wieże brytyjskich okrętów stoją w pozycji 0.
Nie pamiętam czy dobrze kojarzę, ale wydaje mi się że w opisach tego starcia przynajmniej pierwsze salwy Anglików składają się z czterech pocisków. Oczywiście może to dlatego że się wstrzeliwali, może strzelali na przemian, ale może byli akurat obróceni dziobem w stronę Francuzów i mogli użyć tylko dziobowych dział - to by tłumaczyło dlaczego rufowe wieże znajdują się w pozycji "0". Ale dowodów na to że to Mers-el-Kebir nie ma (oczywiście poza tym że tak jest na tej francuskiej stronce - ale to żaden dowód). Może to jednak jakieś bombardowanie lotnicze, na pewno nie walka z Bismarckiem...
- SmokEustachy
- Kontakt:
Nawet jeżeli tych zdań jest super-wielokrotne mnóstwo (a innych brak)?SmokEustachy pisze:Nie nie nie - zdania wielokrotnie zlozone sa git.wpk pisze:Technicznie? Zacząłbym od skrócenia zdań wielokrotnie złożonych.karol pisze:a technicznie, jakbyś to widział wpk? bo przewartościowanie odniesie pewne skutki w całości
Super i w ogole.
- SmokEustachy
- Kontakt:
Tak z ciekawości - skąd wiesz? (jakieś źródło?)Gringo pisze:To zdjęcie było już "sprzedawane" jako zdjęcie z bitwy z Bismarckiem w cieśninie Duńskiej, oraz jako zdjęcie spod Mers-el-Kebir.

Klikasz zdjęcie z misiów, otwiera Ci się stronka z nim.Anonymous pisze:temat był fajne fotki ale się z oftopił
porobiłem zdjęcia ilustracji z książki i wsadziłem je do katalogu miś
to raczej proste co tu jest do rozumienia?
a na stronie nie wiem jak się je umieszcza
domek
Zaznaczasz i kopiujesz do schowka (ctrl+c) jej adres www.
Zamyksz stronkę ze zdjęciem.
Robisz nowy post.
Wklejasz ze schowka (ctrl+v) adres pomiędzy "" i "" i gotowe.
To przecież proste:karol pisze:nie bardzo rozumiem sugestie o spółce wydawniczej?
Skoro SE jest wielbicielem Twojego stylu to powinien zasponsorować opublikowanie Twoich Dzieł Zebranych.
Obok znanej wszystkim serii "Z Kotwiczką" powstałaby seria "Ze Smokiem"...
Może wtedy za pomysł otrzymałbym pierwsze wydanie z autografem?

przecież sam je publikuję, po co jeszcze spółka? A podpisywał nic nie będę, nie mam upodobania w teatralnych gestach...
Pomysł nazwania serii ze smokiem jest jednak godna przemyślenia, trzeba przyznać uczciwie, bo po prawdzie Eustachy ma wiele ciekawych pomysłów. A odnośnie sponsorowania, to akurat delikatna materia, o której jednak odnoszę wrażenie, że niewiele wiesz.
Pomysł nazwania serii ze smokiem jest jednak godna przemyślenia, trzeba przyznać uczciwie, bo po prawdzie Eustachy ma wiele ciekawych pomysłów. A odnośnie sponsorowania, to akurat delikatna materia, o której jednak odnoszę wrażenie, że niewiele wiesz.
Użytkownik nieaktywny, ale gadatliwy.