Witam serdecznie, nie moglem znalezc informacji na ten temat. Czy ktos moze mi przeslac jakies wiadomosci na temat niemieckich flotylli nieszczycieli? Ich numery, rodzaje okretow, ktore do nich nalezaly wraz z numerami taktycznymi? Jednym slowem cokolwiek co tyczy sie tematu. Pozdrawiam serdecznie.
ja też chcę, okres 1941-1946 Floty Północna, Bałtycka i Czarnomorska adres e-mail karolship oczywiście małpa @ i epf.pl, jak masz zapisany poprzednio mój adres e-mailowy, to musisz go poprawić, bo Panorama Firm rozleciała się na dwa ciała i ja nie mam juz pf.pl, tylko epf.pl
janik41 pisze:Karolu a co pływało z niemieckich niszczycieli na Czarnym
Regiele Ferdinand i chyba jeszcze trzy, alem niepewny :lol:aha, na Śródziemnym tyż bym chciał, wszak Hermes to najbardziej znany niszczyciel niemiecki, a nie zapomnij o tem zniszczonym przez polską dywersję
oj naprawdę nie wiem, niektórzy bardzo podniecali się kiedyś powieścią o polskim/polskich dywersantach, którzy utopili sporo statków i niszczyciel w Gracji, ale wiesz ... nie sprawdzałem tej nowiny (agent Szajnowicz czy cosik takego)
Niewatpliwie Jerzy Iwanow-Szajnowicz byl dzielnym czlowiekiem, ale z wojennych lodek nic nie zatopil...
Podczas gdy Kłapouchy wszystkim się zadręcza,
Prosiaczek nie może się zdecydować, Królik wszystko kalkuluje,
a Sowa wygłasza wyrocznie - Puchatek po prostu jest...
Masz zupełną rację Crolick, tylko że te opowieści ku pokrzepieniu serc narobiły i nadal wyrządzają masę szkody. Kto chce niech wierzy, ale to się nijak nie ma do rzeczywistości.
Pozdrowienia