Pytanie o Batorym

forum to dedykowane jest wszystkim jednostkom pływającym budowanym w celach cywilnych...

Moderatorzy: crolick, Marmik

Leniwy

Pytanie o Batorym

Post autor: Leniwy »

Mam czrno biale zdjecie Batorego jest ono prawdopodobnie z okresu 2WS. Na zdjeciu okret jest pomalowany na "szaro"?? z czarnym paskiem gora wyglada jak by na bialy. Moje pytanie, w jakim okresie byl Batory tak malowany no i co ty byly za kolory ?

Jak sie mozna dowiedziec cos o zalodze Batorego z okresu 2WS? :shock:
Marek T

Post autor: Marek T »

Jeżeli statek ma szary kadłub i boałe nadbudówki oznacza to najprawdopodobniej, że zdjęcie pochodzi z okresu, gdy pływał na linii indyjskiej - to znaczy mniej więcej od połowy 1951 roku do połowy 1957 roku.
Spróbuj zamieścić (albo przesłać) zdjęcie, to mozna będzie powiedzieć coś więcej na jego temat.
ShipLover

Post autor: ShipLover »

Przepraszam, że odświerzam stary wątek - ale potrzebuję informacji na temat naszego transatlantyka "Stefana Batorego" - ponieważ buduję jego model. Chodzi mi o jakieś zdjęcia z pokładu, pokazujące zewnętrzne szczegóły wyposażenia statku, ich kolorystykę. Np. takie pytanie - jaki był kolor kafelkowania basenu kąpielowego na rufie - biały czy inny ? Opisy malowania statku w dostępnych mi planach modelarskich takich szczegółów nie podają.

Pozdrawiam, Zdzisław
ODPOWIEDZ