Różnice między Sumnerami, a Gearingami

Okręty Wojenne lat 1905-1945

Moderatorzy: crolick, Marmik

Awatar użytkownika
MacGregor

Post autor: MacGregor »

Maciejku - jak tylko skończę, na pewno na kartonowym worku pokażę. Czekam na dostawę 3 wież dział 127 mm - będą od innego modelu full wypas, bo te z zestawu okazały się nieco ubogie...
MacGregor
Awatar użytkownika
Rogelio

Post autor: Rogelio »

MacGregor, czy masz swoja galerie w necie? Z kartonworku to kojarze tylko Conrada. Modele robisz naprawde niezłe i chcialbym zobaczyc reszte.
MiKo
Admin FOW

Post autor: MiKo »

1:700.... to armaty 20mm robisz z czego? :D
Awatar użytkownika
MacGregor

Ha!
Można na kilka sposobów. Podstawa czesto bywa wykorzystana z zestawu plastikowego, osłona często z blaszki foto, lufy wyciągam z plastikowych nitek. Ale szczerze mówię, że nie przykładam się tak bardzo do takich drobiazgów, jak inni mistrzowie 1:700. Mnie radochę sprawia budowa takiego modelu w tydzień, dwa, a nie w rok czy więcej. To nie dla mnie...
:-)
MacGregor
Awatar użytkownika
MacGregor

Rogelio - nie mam nigdzie swojej galerii...
Modele 1:700 pokazuję czasem na kartonworku właśnie, tyle, że zdjęcia po jakimś czasie znikają. Pokazywałem bodajże do tej pory "King George V" (1941), "Nachi" (1943), dwa malutkie niszczyciele japońskie "Momi" i "Wakatake" oraz ostatnio właśnie "Conrada". Niebawem ukaże się w kioskach nowy numer "Model Hobby" - takiego magazynu wydawanego przez firmę Mirage Hobby z Warszawy - tam będzie plan generalny 1:400 i 1:700 ORP "Conrad" oraz artykuł okręcie i modelu wraz ze zdjęciami.
MacGregor
Gość

Post autor: Gość »

Oj Mac ... modele że szczęka opada a Ty jak zwykle skromnie ... nie przykładam się ;)
Awatar użytkownika
MacGregor

Aby nie odbiegać od zasadniczego tematu tego wątku, ma takie pyrtanie:
Czy ktoś ma jakieś informacje gdzie jeszcze służą (w jakich flotach) pozostałe przy "życiu" okręty typów "Sumner" i "Gearing"? A może jakieś linki do zdjęć...
MacGregor
dakoblue

Post autor: dakoblue »

mam tylko zdjecia Velosa jak bylem w Atenach ,ale to Fletcher :D
ODPOWIEDZ